آخرین اخبار

دلايل غلظت خون و درمان آن تازه هاي سلامت

دلايل غلظت خون و درمان آن

  بزرگنمايي:

چه خبر - چرا خون غليظ مي شود و چگونه آنرا درمان کنيم؟

بعد از سن بلوغ، وجود هورمون‌هايي در مردان تحريکاتي در سيستم خونسازي بدن ايجاد مي‌کند که موجب مي‌شود ميزان غلظت خون در مردان دو گرم نسبت به زنان بالاتر رود.

بيماري غلظت خون به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم مي شود که در بيماري غلظت خون اوليه، توليد گلبول‌هاي قرمز خون توسط سيستم خون ساز بدن به صورت خودکار بالاست. در غلظت خون ثانويه، سيستم خون ساز بدن سالم است ولي بيماري‌هايي مانند بيماري‌هاي مزمن ريوي، کليوي و قلبي و يا تومورها، کاهش اکسيژن رساني بافتي، بودن در ارتفاعات، سيگار کشيدن و زندگي در هواي آلوده موجب افزايش غلظت خون مي شوند.

از علائم باليني بيماري غلظت خون مي‌توان به برافروختگي پوست صورت، قرمزي چشم‌ها، اختلالات هوشياري، منگي، سردرد، خواب آلودگي و گزگز دست و پا اشاره کرد.

چرا خون غليظ مي‌‌شود؟

تنها راهي ‌که نشان مي‌‌دهد فردي غلظت خون دارد يا نه، دادن آزمايش خون و اندازه‌گيري (اچ.تي.سي) هماتوکريت است. بعد از اينکه جواب آماده شد، پزشک دو دسته علت اوليه و ثانويه پيش رو دارد:

1- علت اوليه: مغز استخوان بدون هيچ محرکي از بيرون، خود به خود رفتار آنارشيستي نشان داده و شروع به توليد گلبول قرمز مي‌‌کند که به آن پليستمي مي‌‌گويند و افزايش غلظت اوليه ناميده مي‌‌شود بدون وجود علت ثانويه. درصد کمي از غلظت خون شامل علت اوليه مي‌‌شود.

2- علت ثانويه: بين 95-90درصد از کساني‌که با غلظت خون به متخصص مراجعه مي‌‌کنند، افرادي هستند که غلظت خون ثانويه دارند و اين موضوع زماني اتفاق مي‌‌افتد که اکسيژن کافي به بافت‌‌هاي بدن نرسد. با کمبود اکسيژن در بدن، هورموني به‌نام اريتروپويتين از کليه ترشح مي‌‌شود که اين هورمون، مغز استخوان را براي ساخت بيشتر گلبول قرمز تحريک مي‌‌کند تا بتواند کمبود اکسيژن‌رساني به بافت‌‌هاي بدن را با افزايش توليد گلبول قرمز جبران کند. نمونه کساني‌که با اين مشکل مواجه مي‌‌شوند، افرادي هستند که در ارتفاعات بلند و کوهستاني زندگي مي‌‌کنند و چون با کمبود اکسيژن روبه‌رو هستند، دچار بيماري غلظت خون مي‌‌شوند.

گاهي اوقات اکسيژن محيط مناسب است، اما به دليل مشکلات ريوي، فرد دچار غلظت خون مي‌‌شود يا ممکن است اکسيژن از ريه وارد خون شود، اما به‌دليل مشکلات خوني، بين خون شرياني و وريدي، مشکلي وجود داشته باشد و خوني که در ريه پر از اکسيژن شده، بلافاصله با خون کم اکسيژن مخلوط شده و همين مساله سبب بروز غلظت خون شود.

علت بعدي، هموگلوبين مادرزادي است که در آن افراد فاميل پرخون هستند و به علل مختلفي، مغز استخوان به گلبول‌سازي تحريک شود. يکي ديگر از علل مهم غلظت خون، کشيدن سيگار و مسموميت با مونوکسيدکربن است که در نتيجه آنها اکسيژن‌رساني به خون کم شده و غلظت خون ثانويه ايجاد مي‌‌شود.

مصرف دخانيات يکي از علت‌‌هاي جدي درکنار مسائل قلبي است که هم باعث بروز سرطان شده و هم سبب غليظ شدن خون فرد مي‌‌شود. فرض کنيد فردي مدام سردرد دارد و جريان خونش سياليت و رواني لازم را ندارد و مرتب در خواب، خواب‌زده مي‌‌شود.

حجامت يا خون دادن؟

برخي پزشکان روش حجامت را نيز براي کاهش غلظت خون پيشنهاد مي نمايند. در مورد مقايسه حجامت و خون دادن بايد گفت که اگرچه حجامت مي تواند به عنوان يک روش درماني در بعضي بيمارهاي خاص مورد استفاده قرار گيرد ولي نمي تواند در اين مورد، جاي خون دادن را بگيرد. زيرا حجم خوني که در حجامت از بدن خارج مي شود زياد نيست و ما در اين مورد نياز به خارج کردن مقاديري از خون بدن داريم.

تاثير استرس بر غلظت خون

استرس، کار و فعاليت زياد بر روي بيماري غلظت خون تاثيري ندارد و تنها عامل بروز غلظت خون کاذب مي شوند.

براي درمان غلظت خون کاذب از مايعات و در غلظت خون اوليه از خونگيري و داروها استفاده مي شود و در نهايت در غلظت خون ثانويه بايد بيماري هاي زمينه اي که موجب بروز غلظت خون شده است، برطرف شود.

نشانه هاي غلظت خون

بنفش شدن لب ها

وقتي ميزان هموگلوبين بدون اکسيژن بيش از حد باشد، مخاط‌‌هاي بدن مثل لب، به رنگ بنفش درمي‌آيند. انگشتان دست و پا و زير ناخن‌ها بنفش شده، چشم‌‌ها پرخون و پوست صورت نيز بر افروخته مي‌‌شود.

سر گيجه

وقتي غلظت هموگلوبين خون زياد مي‌‌شود، سياليت، رواني و حرکت خون کم شده و فرد دچار سرگيجه و رخوت شده و خون دماغ مي‌‌شود. اگر سرگيجه و رخوت بدون هيچ دليل زمينه‌اي ديگري سراغ شما بيايد و گاه و بي‌گاه بيني‌تان هم خون‌ريزي کند، ممکن است غلظت خون داشته باشيد.

نفس‌نفس زدن

کساني‌که مشکل ريوي دارند، تنگي نفس پيدا مي‌‌کنند و نفس‌نفس مي‌‌زنند هم، ممکن است به‌خاطر غلظت خون‌شان دچار تشديد اين علائم شده باشند. پس هر تنگي نفسي را به حساب آلرژي يا آلودگي هوا نگذاريد. گذشته از اين، افرادي‌که مشکل قلبي دارند و تپش قلب پيدا مي‌‌کنند هم مي‌‌توانند دچار اين مشکل باشند.

توصيه هايي غذايي

در بحث خونساز بودن جگر مردم بسيار اغراق‌آميز رفتار مي‌‌کنند. جگر در اغلب موارد نمي‌‌تواند خونسازي کند، چون غذاي غليظي است، بنابراين جگر براي خون‌سازي مناسب نيست. پسته هم براي کساني‌که از کم‌خوني رنج مي‌‌برند، مفيد است. اما کساني که خون غليظ دارند، پسته نخورند بهتر است. يعني اگر به طور قطع پرخون هستند نبايد مصرف کنند. اما همان‌طور که گفته شد، گاهي اوقات سلول‌‌هاي خوني به هم چسبيده و متراکم هستند و به نظر مي‌‌آيد فرد دچار پرخوني است، درحالي‌که اين‌طور نيست و کم‌خون است و خوردن پسته هيچ ضرري برايش ندارد. در مورد اسفناج هم درصورتي‌که در کنار کرفس استفاده شود، خوب است و خونسازي مي‌کند. مصرف برخي ميوه‌‌ها ازجمله انار و در راس سبزيجات، کاهو در رقيق و تعديل کردن خوني‌که غلظت بالايي دارد، موثر هستند.

گاهي اوقات خوراکي‌هايي مصرف مي‌کنيم که خون غليظ توليد مي‌کنند و ازجمله اين خوراکي‌ها، اغلب پروتئين‌هاي گوشتي هستند که هرقدر اين گوشت‌ها تيره‌تر باشند و حيواني که اين گوشت از آن تهيه مي‌‌شود، مسن‌ و عظيم‌الجثه‌تر باشد، خون غليظ‌تري توليد مي‌کند. همين‌طور که گوشت شتر نسبت به گوشت گوسفند و گوشت گوسفند نسبت به گوشت مرغ، خون غليظ‌تري توليد مي‌کند، به همين علت بهتر است افراد از تنوع غذايي برخوردار بوده و يکسويه نباشند.

اگر خونتان غليظ است، خون بدهيد

کساني که غلظت خون دارند مي توانند خون دهند. البته خون اين افراد پس از اينکه از رگ گرفته مي‌‌شود، قابليت استفاده ندارد و بايد دور انداخته شود، چراکه کيسه‌‌هاي جمع‌آوري خون، به ميزان استانداردي حاوي ماده ضدانعقاد خون هستند و خون کساني‌که دچار غلظت خون هستند، در اين کيسه‌‌ها به سرعت لخته مي‌‌شود و قابل استفاده براي بيماراني که نيازمند به دريافت خون هستند، نيستند.



منبع: salamatnews.com




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

فوايد علمي براي استفاده از ظروف مسي

شارژ و ترميم سلول هاي مغز با اين ورزش

6 تغيير ساده و مهم براي حفظ سلامت و عمر طولاني تر

علت خواب آلودگي بهاري چيست و چطور با خواب آلودگي مقابله کنيم؟

8 قسمت بدن که نبايد لمس کنيد

مسموميت با قارچ سمي را چطور درمان کنيم

غذاهاي مفيد و مضر براي شما که حساسيت فصلي داريد

چرا پشت سر هم عطسه مي کنم؟ آيا عطسه در خواب اتفاق مي افتد؟

خواب راحت شبانه با ترک اين عادت هاي اشتباه

10 بيماري عجيب و هولناک که از طريق نيش پشه منتقل مي شوند

روش هاي طبيعي براي افزايش هورمون شادي

علايم نشان دهنده بيماري در چشم ها

12 دليل براي نفخ ناگهاني

هنگام انجام فعاليت هاي خلاقانه موسيقي گوش ندهيد

علت عرق زياد زير بغل و روش هاي درمان

علت تيک هاي عصبي چيست؟ آيا تيک عصبي درمان مي شود؟

براي به تعويق انداختن پيري مغز بايد اين دو نکته را رعايت کنيد

داغ شدن بدن نشانه چيست؟ چرا هميشه بدنم گرم است؟

باکتري سالمونلا در ماهي قرمز و بيماري هاي ناشي از آن

ژله و پاستيل چه خواصي دارد و براي چه کساني ممنوع است؟

افزايش وزن در تعطيلات و باورهاي غلطي که بايد کنار بگذاريد

روش هايي براي درمان ميگرن بدون نياز به دارو

دوش گرفتن با آب سرد چه فوايدي براي سلامت دارد؟

عوامل تهديد کننده قلب از شب کاري گرفته تا ازدواج ناشاد

خطرناک ترين شوينده هاي خانه تکاني کدامند؟

آيا توقف قلب امکان پذير است؟ به بهانه پخش برنامه عصر جديد

چگونه طول عمرمان را مثل يک ورزشکار افزايش دهيم

علت سردي پاها چيست؟

گياهان آپارتماني که نگهداري آنها براي حفظ سلامت ضروري هستند

مهم ترين دلايل پزشکي کم اشتهايي چيست؟

شوينده هاي شيميايي که براي خانه تکاني نوروز نبايد استفاده کنيد

مشکلات بينايي نوزادان چه علايمي دارد

هر آنچه بايد در مورد مدفوع بدانيد + پيوند مدفوع چيست؟

کدام بيماري ها باعث بر هم خوردن تعادل شما مي شوند؟

چرا با افزايش سن حس بويايي کاهش پيدا مي کند

خطرات مصرف عطر و ادکلن که تاکنون نشنيده ايد!

پير شدن غير عادي مغز با اين علايم همراه است

نوار مغز EEG چيست و چه زماني بايد نوار مغز بگيريد؟

علايمي که نشان ميدهد متابوليسمتان کند است

اين سرفه ها يعني قلب شما بيمار است، مراقب باشيد

مراقب سم خطرناک سيب زميني سبز رنگ باشيد

چشم قهوه اي ها بيشتر به افسردگي فصلي دچار مي شوند يا چشم آبي ها؟

آيا قرص لاغري واقعا باعث کاهش وزن مي شود؟

علت داغ کردن بدن چيست؟

6 استفاده خانگي قرص آسپرين، از درمان شوره سر تا رفع جوش پوستي

چرا هميشه خسته ام؟ چطور از خستگي مزمن خلاص شويم؟

مور مور شدن وبي حسي دست و پا نشانه چيست؟

کاهش وزن با رژيم ماست + برنامه غذايي روزانه با ماست

مشکلات دست ها که نشان دهنده بيماري است

آلوده ترين اشيائي که هر روز به آنها دست مي زنيم