آخرین اخبار

بيماري صرع ارثي است؟ بيماري ها و پيشگيري

بيماري صرع ارثي است؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - بيماري صرع يک بيماري ژنتيکي است؟

پاسخ بسياري افراد به اين پرسش، مثبت است. جالب است بدانيد،امکان بروز صرع در کودکاني که پدر يا مادر آنها دچار صرع است، ولي عامل خطر ديگري براي ابتلا به صرع ندارند، پايين است.

دکتر فرزاد اشرافي، متخصص مغز و اعصاب مي‌گويد: پدر يا مادري که به صرع مبتلا هستند، نبايد نگران ابتلاي فرزند خود به صرع باشند، اما بايد کودک خود را از نظر برخي علائم صرع که کمتر مورد توجه قرار مي‌گيرند (مانند خيره‌شدن طولاني) تحت پايش قرار دهند.

دکتر اشرافي مي‌افزايد: به طور معمول از هر صد نفر، دو نفر در زندگي خود صرع را تجربه مي‌کنند که اگر پدر کودک به صرع مبتلا باشد، اين احتمال بالاتر است و در ابتلاي مادر، اين خطر کمتر از پنج‌درصد است، اما اگر هر دو والد مبتلا به صرع باشند خطر کمي بالاتر مي‌رود و البته به اين معني نيست که حتما کودکان به صرع مبتلا مي‌شوند.

دکتر حسين دلاور کسمايي، مشاور پژوهشي انجمن صرع نيز در اين باره توضيح مي‌دهد: احتمال بروز صرع در خانواده افراد مبتلا به صرع کمي بيشتر است، اما بسياري از مبتلايان هيچ خويشاوند مبتلايي ندارند و اکثر والدين مبتلا نيز فرزند‌شان به اين بيماري دچار نمي‌شود .

اين متخصص مغز و اعصاب تاکيد مي‌کند: صرع را مي‌توان مجموعه اختلال‌هايي دانست که تمايل به بروز حمله تشنج دارند. صرع انواع مختلفي دارد که فقط نوع بسيار نادري از صرع به دليل تغيير در يک ژن مي‌تواند به صورت صفت ژنتيک ساده يک فرد را مبتلا کند و ساير انواع صرع، علاوه بر تعامل‌هاي چندگانة ژن‌ها براي بروز، به عوامل محيطي نيز نياز دارند.

عواملي که خطر صرع را تشديد مي‌کند

به گفته دکتر دلاور، عوامل محيطي که مي‌تواند بر وراثت صرع تأثير بگذارد شامل سن ابتلا به صرع در والدين، ابتلاي پدر و مادر به اين بيماري و دليل ابتلا به صرع در والدين مي‌شود، به اين معني که اگر والديني در سن زير 20 سال به صرع مبتلا شده باشند احتمال بروز صرع در فرزندشان کمي بيشتر مي‌شود.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي اضافه مي‌کند: اگر هم مادر و هم پدر هر دو مبتلا به صرع باشند، احتمال بروز صرع در فرزندان کمي بيشتر از زماني است که يکي از آنها مبتلا به صرع باشد. بعلاوه اگر والديني به دليل صدمه‌هاي محيطي مانند ضربه به سر، سکته يا عفونت مغزي به صرع مبتلا شده باشند، احتمال بروز صرع در فرزندان آنها کاهش مي‌يابد.

دکتر اشرافي در اين باره توضيح مي‌دهد: سندرم‌هاي ارثي، ناهنجاري‌هاي مادرزادي مغز، عفونت و ضربه به سر از علل اصلي تشنج است. بنابراين هم عوامل ژنتيک و هم عوامل محيطي در بروز اين بيماري نقش دارند. با اين حال شايع ترين علت صرع در کودکان ضربه به سر است که يک عامل محيطي محسوب مي‌شود. در حال حاضر، صدها ژن موثر در ايجاد صرع شناخته شده اما هنوز نقش دقيق بسياري از ژن‌ها به طور کامل مشخص نشده است. به طور مثال در افرادي که زمينه ژنتيک دارند، آستانه ايجاد تشنج کاهش يافته و احتمال ايجاد صرع پس از ضربه به سر يا سقوط از ارتفاع بيشتر است.

نشان صرع بر پيشاني فرزندان

هرگز تصور نکنيد، بيماري صرع لزوما به فرزندان والدين مبتلا به اين بيماري منتقل مي‌شود .

دکتر کسمايي در اين باره اظهار مي‌کند: اگرچه شواهد بسياري درباره نقش اساسي ژن در ابتلا به صرع وجود دارد، آنچه مهم است تشخيص نوع ژن‌هايي است که در اين امر دخيل هستند. گاهي فراواني صرع در برخي خانواده‌ها بيشتر ديده مي‌شود. مي‌توان گفت از آنجايي که بيشتر انواع صرع محصول مجموعه‌اي از ژن‌ها و تأثيرات محيطي است، امکان عدم انتقال صرع از يک نسل به نسل بعد وجود دارد و اگر ژن‌ها به نسل بعد منتقل شوند بدون وجود عوامل محيطي افراد خانواده را مبتلا نخواهند کرد.

دکتر اشرافي با تاکيد بر اين که در هيچ نوع صرعي مسائل موروثي به تنهايي، عامل خطر عمده محسوب نمي‌شود، مي‌گويد: وراثت به تنهايي عامل ابتلا به صرع نيست و در برخي افراد، آستانه صرع به دليل وراثت پايين مي‌آيد،اما عامل شروع‌کننده صرع، عواملي مانند ضربه به سر يا اختلالات مغزي و متابوليک است.

چه کنيم که به بيماري صرع مبتلا نشويم؟

پزشک مشاور و مشاور ژنتيک مي‌توانند با بررسي سابقه پزشکي و سابقه خانوادگي بيمار، انجام آزمايش‌هاي خاصي را برا ي تشخيص زودهنگام بيماري در افراد پر خطر پيشنهاد دهند، اما در هر حال، عوامل محيطي براي پيشگيري از بروز صرع پيشنهاد مي‌شود.

دکتر دلاور با بيان اين مطالب مي‌گويد: براي افرادي هم که داراي سابقه خانوادگي اين بيماري هستند، رعايت نکاتي چون جلوگيري از ضربه به سر، درمان بموقع و کامل عفونت ها، کنترل تب و پيشگيري از بروز ساير بيماري‌هاي مغزي مانند سکته‌هاي مغزي بسيار اهميت دارد .

دکتر اشرافي با تاکيد بر اين که در حال حاضر، امکان حذف ژن عامل صرع از يک نسل وجود ندارد، مي‌گويد: پس از شناخت ژن‌هاي درگير در ايجاد برخي انواع صرع در سطح دنيا، تلاش براي کنترل اين بيماري به کمک تغييرات ژنتيک شکل گرفته و در حال پيشرفت است.




منبع: salamatnews.com





ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

علايم سوء هاضمه و روش هاي پيشگيري از سوء هاضمه

دچار تنگي دريچه قلب هستم براي درمان چه کاري انجام دهم؟

روش خانگي براي تشخيص کبد چرب

درد پهلو نشانه چيست

فشار خون پايين چيست؟ + دلايل فشار خون پايين

تکنيک هاي طلايي براي درمان سريع سردرد ساده

فيبروز کبدي چيست؟ آيا فيبروز درمان مي شود؟

تدابير طب سنتي براي درمان آلرژي بهاره

مراقب مصرف مکمل ويتامين D باشيد

فشار خون در هر سني چند است و براي درمان فشار خون چه کنيم؟

چه عواملي خطر بروز سرطان روده بزرگ را افزايش مي دهند؟

درمان آمبولي ريه با چه روش هايي امکان پذير است؟

سکته مغزي و آنوريسم مغزي چه تفاوتي با هم دارند؟

کلسترول چيست و براي درمان کلسترول خون چه بايد کرد؟

درمان گلودرد با غرغره هاي طبيعي

عواملي که خطر ابتلا به سندرم روده تحريک پذير را افزايش مي دهند

بيماري قلبي که باعث سکته مغزي مي شود

روشهاي پيشگيري از ماشين گرفتگي

علت وجود خون در ادرار

تضمين سلامت قلب با رعايت اين نکات

روش هاي پيشيگيري و درمان عرق سوز شدن

تاثير سير و پياز بر پيشگيري از سرطان روده بزرگ

نکات بهداشتي براي پيشگيري از ابتلا هاري

علت و درمان رماتيسم مفصلي از ديدگاه طب سنتي

آشنايي با دلايل اصلي سکته قلبي

هشدارهاي بدن براي مراحل اوليه ابتلا به سرطان

کاهش علايم آلرژي با اين خوراکي ها

با مصرف اين خوراکي ها کبد چرب را از خود دور کنيد

کاهش علايم آلرژي در بهار با توصيه هاي طب سنتي

کلسترول را با اين ورزش ها مغلوب کنيد

دلايل سرفه و سرفه هاي خطرناک را تشخيص دهيد

فتق ديسک چرا ايجاد مي شود و چطور از فتق ديسک پيشگيري کنيم

آترواسکلروز atherosclerosis يا تصلب شرايين چيست؟

ورم معده يا گاستريت Gastritis چيست و چطور درمان مي شود؟

تشخيص سرطان مقعد و روش هاي درمان سرطان مقعد

9 راه حل طبيعي براي کنترل فشار خون

هر آنچه بايد درباره انحراف شصت پا بدانيد

چرا ديدتان تار شده ؟

چرا سرم درد مي کند؟

علت تکان هاي شديد پا در خواب يا سندروم پاي بيقرار چيست؟

با زير بغلي که زياد عرق مي کند و هميشه خيس است چکار کنم؟

چند روش خانگي براي درمان درد سياتيک

پيشگيري از شايع ترين سرطان دنيا با مصرف سير و پيار

عواملي که خطر لخته شدن خون را افزايش مي دهند

کمر درد : حقايق و باورهاي غلطي که بايد بدانيد

نشانه هاي عجيب بيماري قلبي

اين بيماري ها باعث چاقي تان مي شوند

علائم کم کاري تيروئيد و هرآنچه بايد در مورد ان بدانيد

درمان سر درد با ماساژ نقاط فشاري در سر

درمان عفونت سينوس با روش هاي خانگي