آخرین اخبار

اگر پوست گردن و زير بغل تان تيره شده, اشتهايتان کم شده و احساس درد در شکم تان داريد, بخوانيد بيماري ها و پيشگيري

اگر پوست گردن و زير بغل تان تيره شده, اشتهايتان کم شده و احساس درد در شکم تان داريد, بخوانيد

  بزرگنمايي:

با بيماري كبد چرب (Fatty liver) و احتمال ابتلاء به آن آشنا شويد

كبد چرب عارضه اي است كه به دليل شيوه زندگي كم تحرك، مصرف غذاهاي چرب، شيرين و پركالري بوجود مي آيد و محققان پيش بيني مي كنند كه اين عارضه تا چند سال آينده به يك تهديد جدي و شايع براي سلامت كبد تبديل مي شود.

وجود چربي در كبد طبيعي است، ولي زماني كه اين ميزان افزايش يابد، يعني بيش از 5 تا 10 درصد از وزن كبد شود، عارضه اي به نام كبد چرب به وجود مي آيد.

اين بيماري در مراحل اوليه هيچ علامت خاصي ندارد و با گذشت زمان و پيشرفت بيماري علايمي مانند احساس خستگي، كاهش وزن و اشتها، زرد شدن پوست، ضعف، حالت تهوع، سردرگمي و اختلال حافظه در بيمار ديده مي شود. بزرگ شدن كبد، احساس درد در مركز و قسمت فوقاني راست شكم و تيره شدن پوست گردن و زير بغل يا مشاهده لكه هاي تيره، برخي از علايم ديگر كبد چرب هستند.

كبد يكي از اندام هاي بزرگ سمت راست شكم است، كه حدود 1.36 كيلوگرم وزن دارد. مهمترين وظيفه كبد، تصفيه كردن خوني است كه از دستگاه گوارش وارد كبد مي شود و قرار است در سراسر بدن جريان يابد. تمام مواد سمي و مضر خون در كبد جدا مي شوند. كبد با توليد صفرا، چربي غذا را تجزيه كرده و آن را تبديل به انرژي مي كند. ذخيره قند بدن نيز به عهده كبد است.

توليد و سنتز عناصر مهم پلاسماي خون و ذخيره برخي از مواد مغذي از جمله ويتامين ها و آهن نيز به عهده كبد است. سم زدايي، تنظيم هورمون، سنتز پروتئين، هضم غذا و تجزيه سلول هاي قرمز خون نيز از مهمترين وظايف كبد به شمار مي آيند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : همه چيز در مورد کبد چرب

ابتلاي 30 درصد ايراني ها به كبد چرب

دكتر اكرم پورشمس فوق متخصص بيماري گوارش و كبد، با اشاره به اينكه مطالعات انجام شده در كشور، نشان مي دهد كه شيوع بيماري كبد چرب در ايران حدود 30 درصد است، گفت، کبد چرب بيماري شايعي است كه مي توان آن را با سبك زندگي افراد مرتبط دانست.

وي افزود، كبد يكي از مهمترين اعضاي بدن است و انسان نمي تواند بدون آن زنده بماند و ضروري است در صورت ابتلا به بيماري هاي كبدي و از جمله كبد چرب آن را به خوبي درمان كند.

استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه كرد، بيماري كبد چرب در افرادي شايع تر است كه مبتلا به اضافه وزن، چاقي، بيماري ديابت، اختلال در چربي خون و بيماري هاي سندرم متابوليك ( اختلال اصلي سوخت قند و چربي در بدن ) هستند.

پورشمس با بيان اينكه در بيماري كبد چرب، علائم اوليه وجود ندارد، تصريح كرد، تشخيص كبد چرب با انجام آزمايش خون يا سونوگرافي صورت مي گيرد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : موثرترين راه درمان کبد چرب

علل ابتلا به كبد چرب

پورشمس با بيان اينكه ابتلا به كبد چرب به چندين عامل بستگي دارد گفت، چاقي و اضافه وزن ، بيماري ديابت ، تغذيه نامناسب ، مصرف غذاهاي بسيار چرب و اختلال در چربي خون ازعواملي هستند كه مي تواند فرد را به درجاتي از كبد چرب مبتلا سازند.

وي ياد آورشد، مصرف بيش از اندازه برخي از داروها مانند داروهاي كورتن دار و هورموني نيز منجر به تجمع چربي در كبد مي شود و مي تواند در دراز مدت به كبد نيز آسيب برساند. همچنين تاثير استعمال دخانيات و مصرف الكل در بروز كبد چرب، به اثبات رسيده است.

چاقي از عوامل مهم كبد چرب

استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه، كبد چرب در افراد چاق و داراي اضافه وزن شايع تر است، گفت، "كم تحركي و مصرف غذاهاي چرب سبب شده كه مردم روز به روز وزنشان افزايش يافته و همين افزايش وزن، چاقي را به دنبال خواهد داشت.در افراد چاق بيماري هاي اختلال چربي خون ،ديابت و همچنين سندرم متابوليك بيشتر است و اين عوامل مي تواند زمينه بيماري كبد چرب در فرد را افزايش دهد".

پورشمس تاكيد كرد، كبد چرب قابل درمان است و بيماران با كاهش وزن، تغيير شيوه زندگي ، افزايش فعاليت هاي جسماني ، اصلاح برنامه غذايي و كنترل بيماري ديابت و چربي خون مي توانند بيماري خود را به خوبي درمان كنند.

ورزش اولين و مهمترين قدم در درمان كبد چرب

پورشمس با بيان اينكه، ورزش كردن صرفنظر از ميزان و شدت آن، اولين و مهم‌ترين قدم در درمان اين بيماري است، گفت، كاهش وزن و ورزش از مهمترين روش هاي درمان كبد چرب است و 90 درصد بيماران كبد چرب با تغذيه و رژيم غذايي سالم مي توانند بهبود يابند.

وي اضافه كرد، ورزش كردن و انجام فعاليت هاي بدني براي بيماران كبد چرب بسيار مفيد بوده و بهتر است اين افراد، حداقل روزانه 30 دقيقه ورزش و پياده روي را در برنامه زندگي خود بگنجانند.

اين فوق تخصص گوارش و كبد اظهار كرد، افراد چاق بهتر است به آرامي و تحت نظر پزشك وزن خود را كاهش دهند و براي كاهش وزن در قدم اول برنامه هاي رژيم غذايي خود را محدود و كنترل كرده و در كنار آن ورزش و تحرك خود را افزايش دهند.

اصلاح الگوي غذايي

فوق تخصص گوارش و كبد با اشاره به اينكه، اصلاح الگوي غذايي مي تواند از بروز بسياري از بيماري ها بخصوص، ابتلا به كبد چرب در افراد جامعه پيشگيري كند، افزود، ابتلا به كبد چرب با تغذيه نامناسب درارتباط است و مصرف بيش از اندازه چربي ها و غذاهاي آماده و فست فودها و همچنن رژيم غذايي غني از قندها، که در بدن تبديل به ذخيره چربي مي شوند، مي تواند زمينه ابتلا به كبد چرب را افزايش دهد.

پورشمس با توصيه بر اينكه، بهتر است چربي هاي اشباع شده از رژيم غذايي حذف شود، گفت، در تهيه غذا بهتر است از روغن هاي حيواني امتناع كرد و به جاي آن از روغن هاي گياهي و مايع براي كاهش ابتلا به بيماري ها به خصوص كبد چرب، استفاده كرد.

به گفته اين استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران، روزانه بايد 5 وعده ميوه و سبزي تازه در برنامه غذايي افراد گنجانده شود و مصرف گوشت قرمز را محدود و به جاي آن از ماهي و مرغ استفاده شود.

پورشمس افزود، افراد مبتلا به اين بيماري ازاستعمال دخانيات،مصرف شيريني و تنقلات ، كله پاچه و غذاهاي سرخ كردني كه منجر به افزايش اختلال در چربي و قند خون مي شود، خودداري كنند.





منبع: irna.ir





ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

علايم سوء هاضمه و روش هاي پيشگيري از سوء هاضمه

دچار تنگي دريچه قلب هستم براي درمان چه کاري انجام دهم؟

روش خانگي براي تشخيص کبد چرب

درد پهلو نشانه چيست

فشار خون پايين چيست؟ + دلايل فشار خون پايين

تکنيک هاي طلايي براي درمان سريع سردرد ساده

فيبروز کبدي چيست؟ آيا فيبروز درمان مي شود؟

تدابير طب سنتي براي درمان آلرژي بهاره

مراقب مصرف مکمل ويتامين D باشيد

فشار خون در هر سني چند است و براي درمان فشار خون چه کنيم؟

چه عواملي خطر بروز سرطان روده بزرگ را افزايش مي دهند؟

درمان آمبولي ريه با چه روش هايي امکان پذير است؟

سکته مغزي و آنوريسم مغزي چه تفاوتي با هم دارند؟

کلسترول چيست و براي درمان کلسترول خون چه بايد کرد؟

درمان گلودرد با غرغره هاي طبيعي

عواملي که خطر ابتلا به سندرم روده تحريک پذير را افزايش مي دهند

بيماري قلبي که باعث سکته مغزي مي شود

روشهاي پيشگيري از ماشين گرفتگي

علت وجود خون در ادرار

تضمين سلامت قلب با رعايت اين نکات

روش هاي پيشيگيري و درمان عرق سوز شدن

تاثير سير و پياز بر پيشگيري از سرطان روده بزرگ

نکات بهداشتي براي پيشگيري از ابتلا هاري

علت و درمان رماتيسم مفصلي از ديدگاه طب سنتي

آشنايي با دلايل اصلي سکته قلبي

هشدارهاي بدن براي مراحل اوليه ابتلا به سرطان

کاهش علايم آلرژي با اين خوراکي ها

با مصرف اين خوراکي ها کبد چرب را از خود دور کنيد

کاهش علايم آلرژي در بهار با توصيه هاي طب سنتي

کلسترول را با اين ورزش ها مغلوب کنيد

دلايل سرفه و سرفه هاي خطرناک را تشخيص دهيد

فتق ديسک چرا ايجاد مي شود و چطور از فتق ديسک پيشگيري کنيم

آترواسکلروز atherosclerosis يا تصلب شرايين چيست؟

ورم معده يا گاستريت Gastritis چيست و چطور درمان مي شود؟

تشخيص سرطان مقعد و روش هاي درمان سرطان مقعد

9 راه حل طبيعي براي کنترل فشار خون

هر آنچه بايد درباره انحراف شصت پا بدانيد

چرا ديدتان تار شده ؟

چرا سرم درد مي کند؟

علت تکان هاي شديد پا در خواب يا سندروم پاي بيقرار چيست؟

با زير بغلي که زياد عرق مي کند و هميشه خيس است چکار کنم؟

چند روش خانگي براي درمان درد سياتيک

پيشگيري از شايع ترين سرطان دنيا با مصرف سير و پيار

عواملي که خطر لخته شدن خون را افزايش مي دهند

کمر درد : حقايق و باورهاي غلطي که بايد بدانيد

نشانه هاي عجيب بيماري قلبي

اين بيماري ها باعث چاقي تان مي شوند

علائم کم کاري تيروئيد و هرآنچه بايد در مورد ان بدانيد

درمان سر درد با ماساژ نقاط فشاري در سر

درمان عفونت سينوس با روش هاي خانگي