بزرگنمايي:
چه خبر - اين تصورات در مورد ميکروب ها درست نيستند
ميکروبها، يکي از مهمانهاي هميشگي در زندگي ما هستند و در هر جايي يافت ميشوند. اين مساله ميتواند بعضي از افراد را بترساند، خصوصا اگر از ميکروسکوپ براي نگاه کردن به آنها استفاده کنيم. با اين حال، اين موجودات کوچک که ميتوانند باعث به وجود آمدن بسياري از اتفاقها مانند مبتلا شدن به سرماخوردگي معمولي يا بيماريهاي خطرناک بشوند، معمولا اشتباه درک ميشوند. درواقع، هنوز هم تصورات نادرست زيادي درباره ميکروبها وجود دارند که بايد اصلاح شوند.
بزرگترين شايعات درباره ميکروب ها: آب داغ، بهترين پاککننده و شوينده است
مطالعات اخير نشان ميدهند که آب سرد هم به اندازه آب داغ ميتواند همان ميزان از باکتريها را نابود کند و از اين نظر در درجه دوم قرار نميگيرد. محققان ميگويند که آب شير که حدودا 37 درجه سانتيگراد حرارت دارد، واقعا براي نابود کردن باکتريهاي روي دستها کافي است و استفاده از آب خيلي داغ در اين شرايط که بعضي از افراد به آن علاقه دارند، فقط باعث سوختگي پوست دست ميشود. بهعلاوه، استفاده از صابون در کنار آب داراي اهميت بيشتري نسبت به استفاده از آب داغ است، چون ميزان بيشتري از باکتريها را از بين ميبرد.
نکته: وقتي که دستها را بهخوبي کفآلود کرديد، تا 20 بشماريد و بعد دستها را آب بکشيد.
بزرگترين شايعات درباره ميکروب ها: ماندن در هواي سرد باعث مريضي ميشود
محققان ميگويند که ماندن در هواي سرد مستقيما باعث ابتلا به بيماري نميشود. درواقع، کاهش دما مستقيما ما را بيمار نميکند، بلکه نوع واکنش ميکروبها به اين کاهش دما ميتواند ما را به بيماري مبتلا کند. يکي از مطالعات اخير در همين زمينه نشان ميدهد که دماي پايينتر و هواي سردتر به رينوويروسهاي سرماخوردگي* Rhinovirus اجازه ميدهد که سريعتر در مسير تنفسي قرار بگيرند. بهعلاوه آبوهواي سرد، ما را مجبور ميکند که بيشتر در محيطهاي بسته بمانيم و به همين دليل بسيار بيشتر در معرض تماس با سرفه و عطسه افراد مبتلا به بيماري قرار ميگيريم.
نکته:اگر به سرماخوردگي يا آنفلوآنزا مبتلا هستيد، حتما نکات بهداشتي را رعايت کنيد و از افراد ديگر دور بمانيد. اگر هم بيمار نشدهايد، دستهاي خودتان را مرتبا در طول روز بشوييد و واکسيناسيون آنفلوآنزا را هم از ياد نبريد.
* ويروس سرماخوردگي انساني يا راينو ويروس Rhinovirus :شايعترين عامل عفونتي در انسانها و عامل اصلي بيماري سرماخوردگي است.
بزرگترين شايعات درباره ميکروب ها: مصرف آنتيبيوتيک، ميکروبهاي سرماخوردگي را از بين ميبرد
چنين تصوري کاملا نادرست است، چون بيشتر سرماخوردگيها بهواسطه ويروسها ايجاد ميشوند و ويروسها نيز هيچ واکنشي نسبت به آنتيبيوتيکها نشان نميدهند.
نکته: در صورت مبتلا شدن به سرماخوردگي اصلا از آنتيبيوتيکها استفاده نکنيد، مگر اينکه پزشک به دلايل مختلف براي شما چنين داروهايي را تجويز کند. مصرف بيرويه آنتيبيوتيکها، شما را در معرض خطر ابتلا به بيماريهايي قرار ميدهد که نسبت به آنتيبيوتيکها مقاوم شدهاند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : قويترين آنتي بيوتيک هاي طبيعي+اينفوگرافي
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آيا واقعا لازم است آنتي بيوتيک ها را تا آخر مصرف کنيد؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مصرف آنتي بيوتيک ها روي نسل بعدي شما هم تاثير مي گذارند!
بزرگترين شايعات در مورد ميکروب ها: شانس مبتلا شدن به مسموميت غذايي در رستوران بيشتر از خانه است
بيشتر رستورانها، به دلايل مختلف، کاملا از فضاي خودشان محافظت ميکنند تا مانع از بروز هر گونه مشکلي شوند. اين در حالي است که بسياري از افراد در خانه و در حين آشپزي به نکات بهداشت توجهي ندارند. آمارها نيز نشان ميدهند که حدود 80 درصد از موارد مسموميت با سالمونلا* Salmonella در خانه اتفاق ميافتند.
* سالمونلا Salmonella : باکتري است که در جوجهها و تخممرغها معمولاً وجود دارد. سالمونلا عامل يکي از شايعترين مسموميتهاي غذايي ميباشد. سالمونلا ميتواند تخمدانهاي پرنده را آلوده کند و قبل از تخم گذاردن پرنده، وارد تخممرغ شود يا اينکه به هنگام تخم گذاردن پرنده، به پوسته تخم مرغ نفوذ کند. سالمونلا با پختن غذا از بين ميرود ولي غذاهايي که حاوي تخممرغ خام هستند (مانند سس مايونز) مشکلساز خواهند بود.
نکته: براي محافظت از خودتان در مقابل مسموميتهاي غذايي، از تختههاي کاملا مجزايي براي خرد کردن گوشت، سبزي و نان استفاده کنيد. استفاده از دماسنج غذا نيز به شما کمک ميکند تا انواع غذاها را کاملا مغزپخت کنيد. در ضمن، شستن دستها در مراحل مختلف آشپزي نيز اهميت خاصي دارد.
منبع: salamatism.com