بزرگنمايي:
چه خبر - اين خوراکي ها در پايين آوردن کلسترول به شما کمک مي کنند
آزمايش هاي اخير نشان داده اند افرادي که اضافه وزن دارند و چاق هستند و هر روز بادام و شکلات تلخ مي خورند، نسبت به ديگر افرادي که داراي شرايط مشابه هستند و اين مواد خوراکي را مصرف نمي کنند، کلسترول پايين تري دارند.
بررسي هاي قبل از اين نشان دادند مصرف جداگانه بادام و شکلات تلخ هر کدام با کاهش قند خون، فشار خون، کلسترول و ميزان سطح گرسنگي در ارتباط است. همه موارد نام برده عوامل تشديد کننده بيماري قلبي هستند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خواص درماني بادام(1)
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خواص درماني بادام(2)
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بادام شيرين بهتر است يا بادام تلخ؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کاهش کلسترول بد با خوردن بادام !!
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بيماران قلبي بخوانند
در مورد بررسي جديد، محققان سطح کلسترول را در 31 فرد داراي اضافه وزن و چاق بررسي کردند. به مدت 4 هفته همه آنها يک رژيم غذايي معمول امريکايي را دنبال مي کردند. يک دوره 4 هفته اي ديگر همه آنها مصرف هر روز تقريبا يک سوم فنجان بادام را به رژيم غذايي خود اضافه کردند. در يک دوره 4 هفته اي ديگر نيز شرکت کننده ها هر روز تقريبا يک سوم شکلات تلخ و حدود 2.5 قاشق غذاخوري پودر کاکائو مصرف کردند. به علاوه همه اين افراد يک دوره 4 هفته اي هم بادام و هم شکلات تلخ به همراه پودر کاکائو را به رژيم خود افزودند.
بررسي نشان داد که اضافه کردن تنها بادام باعث کاهش ميزان ليپوپروتئين با چگالي کم low-density lipoprotein يا همان کلسترول بد LDL به اندازه 7 درصد مي شود – کلسترول بد که در رگ هاي خوني ايجاد مي شود و ممکن است منجر به لخته شدن خون و بروز حملات قلبي شود.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کلسترول خوب، کلسترول بد!؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کلسترول بد و کلسترول خوب يعني چه؟
محققان در مجله انجمن قلب امريکا American Heart Association گزارش دادند که ترکيب بادام با شکلات تلخ و کاکائو نيز باعث کاهش ذرات کوچک و غلظت LDL مي شود.
پني کريس اترتون Penny Kris-Etherton، پژوهشگر ارشد اين تحقيق و محقق تغذيه در دانشگاه ايالتي پن Penn State مي گويد: بادام به تنهايي به پايين آوردن کلسترول بد کمک کرد و شکلات تلخ و کاکائو تاثيري در کاهش LDL نداشتند، اما باعث افزايش آن هم نشدند."
به هر حال نتايج به اين معنا نيست که مردم بادام و شکلات تلخ را به ميزان زياد بخورند.
کريس اترتون در ايميل خود گفت :" ما حدود 270 کالري اختياري داريم که مي توانيم وارد رژيم غذايي خود کنيم، و من به مردم توصيه مي کنم که کالري اختياري خود را عاقلانه مصرف کنند." به اين معنا که شکلات تلخ و بادام را به جاي ديگر شيريني ها و خوردني هاي خوشمزه و در حد اعتدال مصرف کنيد و نه اينکه علاوه بر کلوچه، آب نبات و دسرها اين خوراکي ها را بخوريد.
شرکت کنندگان اين تحقيق در محدوده سني 30 تا 70 سالگي بودند و همگي آنها داراي اضافه وزن و مبتلا به چاقي بودند. در طول اين تحقيق افراد تقريبا نيمي از کالري خود را از کربوهيدرات، حدود 16 درصد آن را از پروتئين و حدود 33 تا 36 درصد را از چربي دريافت مي کردند.
ميزان دقيق کالري در وعده هاي غذايي و ميان وعده هاي اين افراد طبق يک قاعده و براساس وزن فعلي هر شرکت کننده تنظيم شده بود و طوري طراحي شده بود تا در طول دوره تحقيق آن وزن را حفظ کنند.
اين يک تحقيق کوچک است و نتايج آن ممکن است در گروه بزرگتري از افراد متفاوت باشد.سامانتا هلر Samantha Heller، متخصص تغذيه و نويسنده در نيويورک New York که در اين تحقيق دخالت نکرد، مي گويد: با اين حال يافته هاي تحقيق به شواهد موجود در مورد مزيت هاي سلامت آجيل و کاکائو اضافه کردند. اين غذاها در بين ديگر خوراکي ها مي توانند با التهاب مبارزه کنند و فيبر و چربي هاي مفيد تامين کنند. اما تعادل خيلي مهم است.
به گفته هلر خوردن آجيل و شکلات تلخ به جاي ديگر غذاهايي که سالم نيستند، مانند چيپس، فست فود، آب نبات يا کلوچه، با يک سبک زندگي سالم داراي مزيت هاي سلامتي زيادي است.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 6 دليل مهم براي خوردن شکلات تلخ
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : شکلات تلخ براي بيماران کبدي
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : قبل خواب شکلات تلخ بخوريد تا ...!
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خواص شيرين شکلات تلخ!
منبع: سيمرغ