بزرگنمايي:
چه خبر - شب کوري چيست؟
التهاب رنگدانههاي شبکيه چشم باعث بروز بيماري شب کوري يا RP) retinitis pigmentosa) ميشود که منشأ اصلي آن اغلب، وراثت است، اما در مواقع نادر، جهش ژن نيز در بروز اين مشکل موثر است.
در برخي خانوادهها به دليل ازدواج فاميلي حتي 4 تا 5 نفر از فرزندان به شب کوري مبتلا هستند. به همين دليل توصيه ميشود، تا حد امکان از ازدواج با افرادي که سابقه اين بيماري در خانواده آنها وجود دارد، امتناع شود. از طريق آزمايشهاي ژنتيک پيش از ازدواج و قبل از بارداري، امکان تشخيص بيماريهاي احتمالي ژنتيک هم وجود دارد و متخصصان به مراجعان ميگويند فرزند چندم خانواده ممکن است به بيماري شب کوري يا ساير بيماريهاي ژنتيک مبتلا شود.
درمان بيماري شب کوري:
بسياري از پزشکان بر اين باورند که شب کوري جزء بيماريهايي است که درمان ندارد، اما برخي محققان همچنان دست از تلاش بر نداشتهاند و به دنبال دستيابي به راههاي درمان اين بيماري هستند. ژن درماني و استفاده از سلولهاي بنيادي روشهاي درماني است که محققان در خارج و داخل کشور در حال بررسي آنها هستند.
مصرف ويتامين E و غذاهاي حاوي ويتامين A با دوز بالا هم براي مبتلايان به شب کوري بسيار ضروري بوده و مانع پيشرفت بيماري ميشود. بر همين اساس توصيه ميشود سبزيجاتي چون هويج، چغندر، اسفناج، جعفري، زردآلو و غذاهاي دريايي در سبد غذايي مبتلايان قرار بگيرد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : منابع غذايي ويتامين E
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ويتامين A منابع, فوايد و عوارض جانبي ويتامين A
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بهترين منابع غذايي انواع ويتامين ها و مواد معدني
توصيه آخر
افراد مبتلا به شب کوري به اين دليل که با اختلال ميدان بينايي مواجه هستند، اجازه رانندگي ندارند و اين مسئله ميتواند جان آنها و ديگران را به مخاطره بيندازد. پس صرف داشتن ديد مناسب، رانندگي را براي مبتلايان به RP مجاز نميکند.
آن است که مبتلايان به RP براي تردد در مکانهاي شلوغ بيشتر احتياط کنند و تا حد امکان حتي در طول روز تنها به اين مناطق رفت و آمد نکنند.
دکتر حسن شهيدي، جراح و چشم پزشک
منبع: farsnews.com