بزرگنمايي:
چه خبر -
طبق گزارش سازمانهاي معتبر، حدود 5 درصد از کودکان و 4 درصد از بزرگسالان آمريکايي به يکي از آلرژيهاي غذايي مبتلا هستند. با اينکه آلرژي غذايي بيشتر نسبت به تخممرغ، گندم، سويا، مغزهاي خام، شير و ماهي بهوجود ميآيد، اما ميتواند نسبت به هر ماده ديگري، از جمله گوشت قرمز، هم شکل بگيرد.
علت آلرژي به پروتئين گوشت قرمز
آلرژي به پروتئين موجود در گوشت قرمز وقتي بهوجود ميآيد که سيستم ايمني، پروتئين گوشت قرمز را با عناصر مخرب اشتباه بگيرد و آن را به عنوان چنين عنصري شناسايي کند. در ادامه نوعي آنتيبادي بهنام ايمونوگلوبولين E يا IgE در واکنش به اين پروتئين بهوجود ميآيد که به همين پروتئين اختصاص پيدا ميکند. درنتيجه وقتي که فرد دوباره گوشت قرمز ميخورد، IgE نسبت به پروتئين آن واکنش نشان ميدهد و عناصر شيميايي خاصي را در اين واکنش آزاد ميسازد که درنهايت علائم ناشي از واکنش آلرژيک را بهوجود ميآورند.
علائم آلرژي به پروتئين گوشت قرمز
علائم آلرژي به پروتئين گوشت قرمز معمولا با گذشت چند دقيقه تا يک ساعت از مصرف گوشت قرمز يا ماده غذايي حاوي آن نمايان ميشوند. کهير، شايعترين علامت آلرژي به پروتئين گوشت قرمز است، اما علائم پوستي ناشي از اين آلرژي ميتوانند خفيفتر باشند و بهصورت بثورات پوستي در اطراف دهان يا صورت نمايان شوند. علائم اين آلرژي در دستگاه گوارش نيز معمولا شامل حالتهايي مانند تهوع و استفراغ هستند. البته در موارد مواجهه با واکنش آلرژيک شديد، فرد با تنگي نفس، سرفه و تغيير صدا مواجه ميشود. بهگفته متخصصان، افرادي که ساعتها پس از مصرف گوشت قرمز با علائم آلرژيک مواجه ميشوند، معمولا به کربوهيدرات موجود در گوشت قرمز آلرژي دارند، نه به پروتئين آن.
تشخيص آلرژي به پروتئين گوشت قرمز
تشخيص آلرژي به پروتئين گوشت قرمز معمولا براساس سابقه باليني فرد يا بررسي زنجيره حوادثي که منجر به برانگيختگي واکنش آلرژيک شده است، انجام ميگيرد. اين آلرژي را ميتواند با آزمايش خون يا تست پوستي رايج تاييد کرد. در آزمايش خون، سطح IgE نسبت به پروتئين گوشت قرمز بررسي ميشود تا وضعيت آنتيباديهاي آلرژيک در بدن مشخص شود. در تست پوستي رايج هم سطح پوست را ميخراشند و مقدار کمي از آلرژن مورد نظر را روي آن قرار ميدهند تا واکنش احتمالي را ارزيابي کنند.
درمان آلرژي به پروتئين گوشت قرمز
درمان اصلي براي آلرژي به پروتئين گوشت قرمز، خودداري از مصرف گوشت قرمز و تمامي غذاهايي است که حاوي گوشت قرمز هستند. اگر بهطور تصادفي با گوشت قرمز تماس پيدا کرديد، آنتيهيستامينهايي مانند بنادريل ميتوانند واکنش موضعي مانند بثورات پوستي را درمان کنند. اگر واکنش سيستميک و شديدي اتفاق بيفتد، اپينفرين تزريقي بايد به بدن فرد مورد نظر برسد. در صورت استفاده از اين داروي تزريقي، فرد بيمار بايد براي درمان تکميلي سريعا به بيمارستان منتقل شود.
نکات مهم در مورد آلرژي به پروتئين گوشت قرمز
اصطلاح «گوشت قرمز» براي ناميدن گوشت گاو، گوساله، گوسفند و گوشت همه پستانداران بالغ مورد استفاده قرار ميگيرد. با اينحال، بعضي از افراد فقط به پروتئين موجود در يکي از اين گوشتها آلرژي دارند. تست تشخيصي ميتواند اين مساله را براي شما روشن کند. افرادي که فقط به يک گوشت خاص آلرژي دارند، ميتوانند در طول زندگي از گوشتهاي قرمز ديگر استفاده کنند. بهعلاوه، تشخيص آلرژي به پروتئين يا کربوهيدرات موجود در گوشت قرمز هم در تست تشخيصي تعيين ميگردد.
منبع: salamatism.com