آخرین اخبار

خشک کردن ميوه ها باعث از دست دادن ارزش غذايي آنها مي شود؟ تغذيه

خشک کردن ميوه ها باعث از دست دادن ارزش غذايي آنها مي شود؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - ميوه هاي خشک و ارزش غذايي

به گزارش بهداشت نيوز، به طور کلي، خشک کردن ميوه ها و خوراکي ها به نگهداري آن‌ها کمک مي کند و به اين شکل آن‌ها را مي توان مدت زمان طولاني تري نگه داشت و به مرور مصرف کرد. همچنين اين فرايند به حفظ آن‌ها و جلوگيري از فساد توسط باکتري ها کمک مي کند و از ميزان مواد غذايي موجود در خوراکي نمي کاهد. اگرچه روش هاي مختلف خشک کردن باعث مي شود که بخشي از اين مواد از بين بروند. هنگامي که ميوه يا خوراکي را خشک مي کنيم، بايد آن را به خوبي نگهداري کنيم تا از فساد و کاهش کيفيت آن‌ها ممانعت به عمل آيد و نيز تا زمان مصرف حفظ شود.

مواد غذايي که در فرايند خشک کردن از بين مي روند

نتيجه مطالعه اي منتشر شده در مجله علوم تغذيه و فناوري در سال 2013، بعضي از ويتامين ها مانند ويتامين سي و آ در تماس با هوا يا حرارت کاهش مي يابند، در حالي که ساير ويتامين ها مانند مواد معدني و ويتامين هاي گروه ب و ويتامين سي در هنگام پخت مي تواند از ماده خوراکي خارج شوند. ويتامين آ به نور حساس است، پس اگر ماده خوراکي يا ميوه را در برابر آفتاب خشک کنيم يا اگر خشکبار را در جاي تاريک نگهداري نکنيم، اين ويتامين را از دست خواهيم داد. براي نمونه، سبزيجات برگ دار که براي پنج دقيقه در مقابل بخار آب داغ بلانش مي شوند، و سپس در فر خشک مي شوند، چهارده درصد از ويتامين سي اصلي، تقريباً عددي ميان 22 تا 71 درصد از تيامين و چيزي حدود 20 تا 69 درصد از بتاکاروتن موجود خود را از دست مي دهند.

راهکارهايي براي کاهش فقدان ويتامين ها و ارزش غذايي

استفاده از سولفيت- از دست رفتن ويتامين آ و سي را کاهش مي دهد و در مقابل، موادي همچون تيامين و ريبوفلاوين بيشتري از دست خواهد رفت.

فرايند بلانچ کردن ميزان از دست دادن تيامين و ويتامين آ و سي را نسبت به خشک کردن به حداقل مي رساند، زيرا که بلانچ کردن باعث مي شود آنزيم هايي غيرفعال شوند که فقدان اين ويتامين ها را افزايش مي دادند.

بلانچ کردن با بخار نسبت به بلانش کردن با آب سبب مي شود ارزش هاي غذايي بيشتري حفظ شود. آغشته کردن خوراکي ها و ميوه ها يا حتي سبزيجات به آب آناناس، پرتقال، يا ليمو پيش از خشک کردن مي تواند به آن‌ها در حفظ سطح بالاتري از ويتامين سي در طي فرايند خشک کردن کمک کند. مزيت ديگر اين کار اين است که از قهوه اي شدن خوراکي يا ميوه جلوگيري مي کند؛ ولي اين اثر کمتر از زماني است که خوراکي سولفاته مي کنيم.

شيوه هاي خشک کردن براي محدود کردن از دست مواد غذايي خوراکي ها

فرايند فريز- خشک کردن نسبت به خشک کردن در دستگاه هاي خشک کن، مواد غذايي بيشتري را حفظ مي کند و نيز مزيت ديگري دارد و آن اينکه در آينده راحت تر رطوبت را جذب مي کند و بهتر و راحت تر تازه مي شود. مثلاً در پژوهشي که در مجله بين المللي علوم مولکولي در سال 2011 منتشر شده است، مشخص شد که هيچ تغيير برجسته اي در ميزان ويتامين سي - در اکثر ميوه هاي آزمايش شده و هيچ تغييري در سطح بتاکاروتن خوراکي ها و ميوه هايي که به شيوه فريز- خشک کردن در مقايسه با نوع تازه آن‌ها به وجود نيامد. فقط تغييراتي در آنتي اکسيدان‌هاي مفيد به نام پليفنول ها رخ داد. همين فقدان اندک در مواد غذايي احتمالاً در دماهاي پايين تر رخ مي دهد، زيرا اين مواد غذايي به حرارت حساس هستند.

چگونه خوراکي هاي خشک را براي زمان مصرف حفظ کنيم

پس از آن که خوراکي ها را خشک کرديم، نياز است که شرايطي را پيش از قرار دادن آن‌ها در جاي ثابت فراهم کنيم. به اين معنا که آن‌ها را سرد کنيم، در ظرفي نفوذناپذير براي ده تا چهارده روز قرار دهيم و حداقل روزي يک بار آن‌ها را تکان دهيم. اگر به هم چسبيدند به اين معناست که هنوز کاملاً خشک نشده اند و بايد مجدداً خشک شوند. اگر دچار فساد شدند بايد پاستوريزه شان کنيم؛ به اين صورت که آن‌ها را در فر 160 درجه فارنهايت به مدت سي دقيقه فارنهايت قرار دهيم يا در فريزر در درجه صفر فارنهايت در بسته اي پلاستيکي براي حداقل چهل و هشت ساعت نگهداري کنيم. لازم است در نظر داشته باشيم که خوراکي ها و ميوه هاي خشک بايد هميشه در ظروف با درب هاي محکم بدون تبادل هوا، در جايي خنک، خشک و به دور از نور نگهداري شوند. خوراکي هايي که در دماهاي بالاتر يعني هشتاد درجه فارنهايت نگهداري شوند، تنها چند ماه باقي خواهند ماند؛ اما خوراکي هايي که در دماي کمتر از شصت درجه فارنهايت باشند، به طور کمينه براي يک سال باقي خواهند ماند. بايد بدانيم که با ظاهر شدن اولين نشانه هاي فساد آن‌ها را دور بريزيم.



منبع: behdashtnews.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها