بزرگنمايي:
چه خبر - عادتهايي که باعث طول عمر مردم ژاپن شده است
نگرش فرهنگي مردم ژاپن نسبت به مواد غذايي و شيوه زندگي کلي آنان، عادت هايي را در آنان بوجود آورده است که باعث افزايش طول عمر و حفظ سلامت آنان شده است .
وعده غذايي با تنوع و سالم
يک غذاي آمادهشده در منزل، شامل ماهي،برنج بخارپز شده و نودلهاي کمچرب و سبزيهاي بخارپز شده است. اين غذا همراه است با سوپ ميسو يا خمير سويا که يک نوع ماده غذايي است که از تخمير غلات به دست ميآيد. سپس چاي سبز و براي دسر ميوه تازه ميل ميشود.
اين وعده غذايي، غني از ماهي حاوي اسيدهاي چرب سالم امگا 3 است .با مصرف جلبک دريايي و سبزيهايي مانند کلم برو کلي، کلمبرگ، انواع جوانه ها و کلم پيچ، علاوه بر احساس سيري، آنتي اکسيدان، ويتامينها و ماده معدني نيز به بدن جذب ميشود. چاي سبز علاوه بر محافظت از قلب با بيماريهاي مزمن نيز مقابله ميکند. اتمام غذا با ميوه، باعث ميشود فرد به خوردن شيريني جات حاوي چربيهاي ترانس رو نياورد.
معدههاي کوچک
فرهنگ غذايي ژاپني تأکيد روي نحوه ارائه دادن غذا ميکند. آنها با آرام خوري از غذا لذت ميبرند. هر غذا بشقاب خود را دارد و به طرز زيبايي چيده ميشود. ژاپنيها بشقابهاي خود را پر نميکنند و بهمحض احساس 80 درصد سيري، از خوردن دست ميکشند. کنترل داشتن روي مقدار غذا به آنها کمک ميکند تا وزن خود را حفظ کنند.
صبحانه پرانرژي
صبحانه را وعده خيلي مهمي ميدانند که از غذاهاي متنوع کوچک تشکيل ميشود. يکي از اينها سوپ ميسو است که غني از پروبيوتيک است. اين سوپ بسيار انرژيزا است.
روش پخت سالم
ژاپنيها از روش هاي سالم براي پخت استفاده ميکنند. روشهاي پخت آنها شامل گريل کردن،بخارپز کردن و آرام جوشاندن غذا است. مصرف مواد غذايي تازه و سسهاي سبک نيز ارجحيت دارند. بهطورکلي غذاهايي که با اين روش ها پخته مي شود باعث احساس سيري و سبکي ميشود.
برنج جايگزين نان
اين مردم براي هر وعده غذايي برنج بخارپز شده را جايگزين نان ميکنند. با مصرف نکردن نان، برنامه غذايي آنها عاري از آرد گندم تصفيه شده ميماند. ميتوانيد بهجاي برنج سفيد از برنج قهوهاي استفاده کنيد.
دسر کمتر
استفاده کردن از مواد قندي و دسرهاي فرآوري شده، امر عادي در اين کشور نيست. بهجاي کيک، شيرينيها، فرني و… آنها پرسهاي کوچک ميوه تازه سرو ميکنند. گاهي نيز دسرهاي ديگر سرو ميشود اما پرسهاي کوچک. ميوه غني از آنتي اکسيدان و ماده مغذي طبيعي است و مصرف قند کمتر، از بروز ديابت، چربي اضافه و بالا رفتن وزن پيشگيري ميکند.
نگرش متفاوت
اين مردم وقت کمتري صرف رژيم گرفتن ميکنند و ياد گرفته اند که بايد از خوردن غذا لذت ببرند. يعني بايد از غذاهاي متنوع لذت برد. علاوه بر نگرش سالمي که نسبت به غذا دارند، وقت زيادي نيز صرف ورزشهايي مانند پيادهروي ميکنند. ورزش همراه با انتخاب درست غذايي و فعال بودن، باعث طول عمر و داشتن وزن سالم آنها ميشود.
منبع: khorasannews.com