آخرین اخبار

عادت هاي معمول، افزايش دهنده خطر سرطان معده بيماري ها و پيشگيري

عادت هاي معمول، افزايش دهنده خطر سرطان معده

  بزرگنمايي:

چه خبر - عادت هايي به خطرناکي سرطان معده

اگرچه اکثر سرطان هاي معده مربوط به هليکوباکترپيلوري و عوامل ژنتيکي است، اما برخي از اين نوع سرطان نيز به عادت‌ها و رفتارهاي روزانه ما مربوط مي شود. مصرف برخي مواد غذايي، نوشيدني ها، بهداشت نادرست زندگي و غيره جزو عواملي هستند که معده را به دردسر انداخته و حتي خطر بروز سرطان را افزايش مي دهند. در اين مطلب شما را با اين عوامل بيشتر آشنا مي کنيم.

ميل به کباب کردن مواد غذايي

زماني که مواد غذايي کباب مي شوند واکنش هاي شيميايي نيز شکل مي گيرد که باعث ايجاد رنگ قهوه اي شده و احتمالاً ترکيبات سرطان زا براي معده نيز توليد مي شود. بهتر است از قرار دادن مواد غذايي روي حرارت مستقيم آتش بپرهيزيد. چون حرارت مستقيم و دماي بالا باعث تشکيل ترکيبات سرطان زا در مواد غذايي مي شود. اگر علاقه زيادي به کباب کردن داريد بهتر است از کباب پزهايي استفاده کنيد که حرارت را به صورت عمودي به مواد غذايي مي رسانند. در اين صورت چربي مواد غذايي روي زغال و آتش نمي ريزد و به اين ترتيب خطر توليد هيدروکاربورها نيز کمتر مي شود.

زياده روي در مصرف سوسيس و کالباس

نتايج بررسي پژوهشگران نشان داده است گوشت هاي فراوري شده مانند سوسيس، کالباس و غيره مانند گوشت هاي قرمز و ماهي هاي دودي تحت اتهام بوده و مصرف آن‌ها به ميزان بيش از 50 گرم در روز خطر ابتلا به سرطان معده را افزايش مي دهند. گوشت هاي فرآوري شده و دودي حاوي ترکيبات سرطان زا هستند. نيتريت ها که براي نگهداري و رنگ صورتي اين مواد غذايي به کار برده مي شوند و يا هيدروکاربورهاي معطر براي گوشت هاي دودي، جزو اين ترکيبات سرطان زا محسوب مي شوند.

نوشيدني هاي خيلي داغ

نوشيدني ها داغ باعث آسيب دمايي به مخاط مري و بخش بالايي معده مي شوند. به همين دليل است که در برخي نواحي دنيا مانند آمريکاي جنوبي و به‌ ويژه آرژانتين که مصرف نوشيدني «ماته» رايج است ابتلا به سرطان معده بيشتر است. توصيه مي شود از مصرف نوشيدني هاي داغ خودداري کنيد.

مصرف زياد خيارشور، ترشيجات و غيره

نتايج بررسي هاي محققان کره اي نشان مي دهد که مصرف زياد مواد غذايي نگهداري شده در سرکه مانند خيارشور، ترشيجات و غيره باعث افزايش خطر ابتلا به سرطان معده و مري مي شود. البته خيارشور مسبب ابتلا به اين بيماري نيست. سرکه نيز به تنهايي باعث افزايش خطر ابتلا به سرطان معده نمي شود. بلکه مشکل از شيوه آماده کردن اين سبزيجات ناشي مي شود. در کشورهاي آسياي جنوب شرقي، مصرف سبزيجات تخمير شده رايج است. در واقع در اکثر اين کشورها سبزيجات در دبه هاي پر از آب شور يا سرکه به ترشي تبديل مي کنند. علاوه بر اين اسيداستيک (سرکه) تأثير پيشگيرانه سبزيجات از سرطان را از بين مي برد. توصيه مي شود در مصرف خيارشور، ترشيجات و به طور کلي سبزيجات تخمير شده زياده روي نکنيد.

مصرف زياد نمک

چيپس ها، سوسيس و کالباس، پنيرهاي شور، تخمه هاي شور و غيره جزو مواد غذايي پرنمک هستند. متأسفانه مواد غذايي شور باعث به خطر انداختن مخاط معده شده و نقش زيادي در ابتلا به سرطان دارند. البته هنوز به طور دقيق مشخص نشده است که نمک به تنهايي عامل ايجاد سرطان در معده مي شود يا اينکه عاملي است که در کنار هليکوباکتري (مسبب 80 درصد سرطان هاي معده) خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد. اما در هر حال به نظر مي رسد که نمک زمينه را براي انتشار و تکثير اين باکتري فراهم مي سازد.

به عقيده متخصصان بين مصرف نمک زياد و ابتلا به اين نوع سرطان ارتباط وجود دارد. نتايج بررسي ها نشان داده است که مصرف نمک بيش از 5 گرم در روز باعث افزايش 10 درصدي خطر ابتلا به سرطان معده مي شود. در کشوري مانند ژاپن که نمک زيادي در رژيم غذايي وجود دارد نيز ميزان سرطان معده به‌ شدت بالاست. محققان بر اين عقيده هستند که نمي توان ميزان بالاي سرطان ژاپني ها را به ژنتيک مربوط دانست چون ميزان ابتلا به اين سرطان در بين مهاجراني که در ايالات متحده آمريکا زندگي مي کنند بسيار کمتر است. براي پيشگيري از اين مشکل کافي است که مصرف مواد غذايي شور مانند چيپس ها، بيسکوييت هاي شور، غذاهاي کنسروي شور و غيره را کاهش داد. علاوه بر اين لازم است در حين آشپزي نيز از اضافه کردن نمک زياد به غذاهايتان خودداري کنيد.

عدم مصرف ميوه و سبزيجات کافي

اگر رژيم غذايي فاقد ميوه و سبزيجات کافي باشد خطر ابتلا به سرطان معده نيز افزايش پيدا مي کند. به نظر مي رسد که ميوه ها و سبزيجات تازه داراي اثرات پيشگيري کننده از سرطان معده هستند. در اين بين سبزيجات سفيد مانند گل کلم، تربچه، پياز، سير، کاسني فرنگي و غيره بيشترين تأثير را دارد. به نظر مي رسد ميزان بالاي ويتامين c موجود در اين مواد غذايي باعث اين تأثير به خصوص است.

مصرف الکل

الکل تأثير زيادي در آسيب مخاط گوارشي بخصوص مخاط مري و معده دارد. متأسفانه بدون پوشش محافظتي طبيعي اين نواحي، اسيدهاي گوارشي باعث آسيب زياد و تحريک بافت ها مي شود. به اين ترتيب نيز خطر ابتلا به سرطان معده در بين افرادي که نوشيدني هاي الکلي مصرف مي کنند بيشتر است.

مصرف دخانيات

مصرف دخانيات باعث آسيب به سلول هاي معده مي شود. چون دخانيات حاوي اثرات سمي است که با دود وارد بدن مي شود. از طرف ديگر نيکوتين تأثير زيادي در تحريک ترشحات گوارشي و اثرات منفي در مخاط معده داشته است. اين تأثير در صورت مصرف همزمان سيگار و الکل چند برابر مي شود. متخصصان حوزه سلامتي تأثير زيادي در پرهيز از مصرف نوشيدني هاي الکلي و همچنين دخانيات دارند.

عدم تحرک بدني

عدم تحرک بدني در بروز برخي از سرطان ها نقش دارد. متخصصان بر اين عقيده هستند که ورزش براي مقابله با سرطان مؤثر است البته به شرطي که با تغذيه سالم و سرشار از ميوه و سبزيجات تازه همراه باشد. بنابراين به نظر مي رسد داشتن سبک زندگي سالم يعني تغذيه متعادل، متنوع و درست به همراه ورزش منظم و سبُک روزانه بهترين راه براي پيشگيري از اکثر بيماري ها و سرطان ها از جمله سرطان معده است.




منبع: tebyan.net




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

علايم سوء هاضمه و روش هاي پيشگيري از سوء هاضمه

دچار تنگي دريچه قلب هستم براي درمان چه کاري انجام دهم؟

روش خانگي براي تشخيص کبد چرب

درد پهلو نشانه چيست

فشار خون پايين چيست؟ + دلايل فشار خون پايين

تکنيک هاي طلايي براي درمان سريع سردرد ساده

فيبروز کبدي چيست؟ آيا فيبروز درمان مي شود؟

تدابير طب سنتي براي درمان آلرژي بهاره

مراقب مصرف مکمل ويتامين D باشيد

فشار خون در هر سني چند است و براي درمان فشار خون چه کنيم؟

چه عواملي خطر بروز سرطان روده بزرگ را افزايش مي دهند؟

درمان آمبولي ريه با چه روش هايي امکان پذير است؟

سکته مغزي و آنوريسم مغزي چه تفاوتي با هم دارند؟

کلسترول چيست و براي درمان کلسترول خون چه بايد کرد؟

درمان گلودرد با غرغره هاي طبيعي

عواملي که خطر ابتلا به سندرم روده تحريک پذير را افزايش مي دهند

بيماري قلبي که باعث سکته مغزي مي شود

روشهاي پيشگيري از ماشين گرفتگي

علت وجود خون در ادرار

تضمين سلامت قلب با رعايت اين نکات

روش هاي پيشيگيري و درمان عرق سوز شدن

تاثير سير و پياز بر پيشگيري از سرطان روده بزرگ

نکات بهداشتي براي پيشگيري از ابتلا هاري

علت و درمان رماتيسم مفصلي از ديدگاه طب سنتي

آشنايي با دلايل اصلي سکته قلبي

هشدارهاي بدن براي مراحل اوليه ابتلا به سرطان

کاهش علايم آلرژي با اين خوراکي ها

با مصرف اين خوراکي ها کبد چرب را از خود دور کنيد

کاهش علايم آلرژي در بهار با توصيه هاي طب سنتي

کلسترول را با اين ورزش ها مغلوب کنيد

دلايل سرفه و سرفه هاي خطرناک را تشخيص دهيد

فتق ديسک چرا ايجاد مي شود و چطور از فتق ديسک پيشگيري کنيم

آترواسکلروز atherosclerosis يا تصلب شرايين چيست؟

ورم معده يا گاستريت Gastritis چيست و چطور درمان مي شود؟

تشخيص سرطان مقعد و روش هاي درمان سرطان مقعد

9 راه حل طبيعي براي کنترل فشار خون

هر آنچه بايد درباره انحراف شصت پا بدانيد

چرا ديدتان تار شده ؟

چرا سرم درد مي کند؟

علت تکان هاي شديد پا در خواب يا سندروم پاي بيقرار چيست؟

با زير بغلي که زياد عرق مي کند و هميشه خيس است چکار کنم؟

چند روش خانگي براي درمان درد سياتيک

پيشگيري از شايع ترين سرطان دنيا با مصرف سير و پيار

عواملي که خطر لخته شدن خون را افزايش مي دهند

کمر درد : حقايق و باورهاي غلطي که بايد بدانيد

نشانه هاي عجيب بيماري قلبي

اين بيماري ها باعث چاقي تان مي شوند

علائم کم کاري تيروئيد و هرآنچه بايد در مورد ان بدانيد

درمان سر درد با ماساژ نقاط فشاري در سر

درمان عفونت سينوس با روش هاي خانگي