بزرگنمايي:
چه خبر - سفره هاي پلاستيکي و يکبار مصرف
سفاره، ميان خانوادههاي ايراني يکي از ملزومات پرمصرفي است که چون روزانه و به دفعات استفاده ميشود بايد به بهداشت آن رسيدگي شود.پس باهم به بررسي انواع سفره و چگونگي رعايت بهداشت آن و انتخاب بهترين نوع آن که براي سلامت ما مضر نباشد مي پردازيم:
انواع سفره:
- پارچهاي
- پلاستيکي
- انواع نايلوني يکبار مصرف
انواع پلاستيکي آن به دليل قابليت تميز شدن سريع با دستمال مرطوب و نم پس ندادن و عدم جذب رطوبت و آلودگي از کف زمين در اولويت قرار دارد که البته بايد هنگام خريد، استفاده و نگهداري از آن نکاتي را رعايت کرد.
از چه نوع سفرهاي استفاده کنيم که بهداشتيتر باشد؟
هنگام خريد سفره پلاستيکي، انواعي را که از مواد نو تهيه شده يعني فاقد بوي نامطبوع و ذرات ريز پراکنده سياهرنگ باشد و رنگ روشن و شفافي دارد انتخاب کنيد.
اين نوع سفره ها را نخريد:
- سفره هاي پشت کرکدار که گرد و خاک و آلودگي کف زمين را به خود ميگيرد،
- انواعي که نقوش برجسته داشته و آلودگيها را در خود نگه ميدارد
- سفرههايي که پشت و روي آن بسختي قابل شناسايي است
چگونه سفره را تميز کنيد؟
پس از خوردن غذا سطح سفره را با يک دستمال غيرنايلوني نمدار تميز کنيد و تا زماني که سطح سفره رطوبت دارد آن را جمع نکنيد. در صورتي که سفره بواسطه مواد غذايي چرب و مرطوب کثيف شده باشد بايد آن را با آب گرم و مواد شوينده بشوييد و در آفتاب خشک کنيد.
چگونه سفره را تا يا جمع کنيد؟
برخي افراد سفره را به صورت لولهاي تا ميکنند. با اين کار قسمت زير سفره که روي زمين بوده با سطح داخلي تماس پيدا کرده و آلوده ميشود. بايد ابتدا دو سر سفره را روي هم قرار دهيد و سپس آن را به دفعات لازم تا کنيد.
جنس سفره هاي يکبار مصرف چيست؟ و آيا براي سلامت ما ضرر دارند؟
سفره يکبار مصرف، خوب و بد دارد.استفاده از سفرههاي نايلوني يکبار مصرف براي مراسم مهماني و پيکنيک گزينه مناسبي است.سفرههاي يکبار مصرف موجود در بازار دو نوع تکلايه از جنس پلياتيلن و دولايه از جنس پلياتيلن و کاغذ هستند که اگر داراي نام و نشان کارخانه توليدکننده، مجوز بهداشت و پروانه ساخت و علامت استاندارد باشند و از مراکز معتبر خريداري شوند معمولا براي سلامت آسيبزا نخواهند بود.
کدام سفره هاي يکبار مصرف براي سلامت ما مضرند؟
اما بايد بدانيد آن دسته از سفرههايي که مرکب نقوش سطح آن به آساني و با سايش دست جدا و دست را رنگي ميکند ميتواند براحتي به مواد غذايي نيز انتقال يافته و بخصوص در تماس با نان داغ به دليل رطوبت ايجاد شده از بخار آن سريعتر شروع به فعل و انفعالات مضر شيميايي کند. مرکب چاپ سفرههاي يکبار مصرف حاوي سرب و فلزات سنگيني همچون کادميوم و آرسنيک هستند که در صورت تجميع درازمدت در بدن ميتوانند باعث بروز بيماريها و مشکلات عديدهاي در مصرفکننده شود.
آيا ميتوان براي حمل نان از سفرههاي يکبار مصرف سفيد رنگ که بدون نقش و نگار رنگي باشد استفاده کرد؟
به گفته صاحبنظران، براي توليد سفرههاي يکبار مصرف، کربن و پليمر را با يکديگر مخلوط کرده و در نهايت پس از انجام فرآيندي سفره يکبار مصرف توليد ميشود که کربنات آن ميتواند به بروز مشکلاتي در معده منجر شده و عوارضي از قبيل ريزش مو،کوتاهي قد و تبعات منفي ديگر داشته باشد. در نتيجه بهتر است از سفرههاي يکبار مصرف گهگاه و در مواقع ضرورت استفاده کنيد و براي حمل نان از سفرههايي که لايه محافظ پارچهاي دارند استفاده کنيد.
منبع:jamejamonline.ir