برنج از منظر طب سنتي, سرد يا گرم؟ خشک يا تر؟
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - خواص و مضرات برنج
گروه: حبوبات و غلات
مزاج: سرد و خشک
مصلح برنج: زعفران، شويد، زيره سياه و خيساندن در آب نمک
البته اختلاف نظرهايي هم درباره طبيعت برنج وجود دارد. بعضيها برنج را گرم، و بعضي آن را سرد، و بعضي معتدل دانستهاند. ولي در خشک بودن آن اتفاق نظر وجود دارد. بعضيها برنج را مرکبالقوي دانستهاند، چون اگر برنج را در آب بجوشانيد و آبکش کنيد و چلو بپزيد، جرم آن درجه اول سرد و آب آن اول گرم است. اما اگر برنج را کته يا دمپخت کنيد، مايل به گرمي ميشود.
بايد گفت که برنج، توليدکننده خلط صالح و خوابهاي خوب محسوب ميشود.
خواص برنج :
درمان پيچش شکم
درمان زخم روده (مخصوصا با شير بز)
درمان اسهال خوني
اختناق رحم (علتي است شبيه به صرع و غشي متناوب و اين بيشتر در زناني که حبس طمث دارند پيدا آيد و همچنين زنان بي شوي را عارض شود.)
امراض کليه
امراض مثانه
خوردن برنج با شير و شکر: کثيرالغذا است و بهعنوان محرک نيروي جنسي و چاقکننده شناخته ميشود.
خوردن برنج با دوغ تازه و سماق: تسکيندهنده حرارت و تشنگي و درمان اسهال صفراوي است.
شستن جواهرات در آب برنج: اگر جواهرات، مخصوصا مرواريد را با آبي بشوييد که برنج در آن جوشيده باشد، جواهر را جلا ميدهد و براق ميکند.
پخت برنج: برنج را قبل از پختن بايد مدتي در آب خيساند و چند مرتبه با آب شست و بعد اقدام به پختن آن کرد.
منبع: salamatism.com
-
يکشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۹:۴۲:۱۴ AM
-
۴۷۰ بازدید
-
-
چه خبر