برنج از منظر طب سنتي, سرد يا گرم؟ خشک يا تر؟
يکشنبه 3 مرداد 1395 - 9:42:14 AM
چه خبر - خواص و مضرات برنج

گروه: حبوبات و غلات

مزاج: سرد و خشک

مصلح برنج: زعفران، شويد، زيره سياه و خيساندن در آب نمک


البته اختلاف نظرهايي هم درباره طبيعت برنج وجود دارد. بعضي‌ها برنج را گرم‌، و بعضي آن را سرد، و بعضي معتدل دانسته‌اند. ولي در خشک بودن آن اتفاق نظر وجود دارد. بعضي‌ها برنج را مرکب‌القوي دانسته‌اند، چون اگر برنج را در آب بجوشانيد و آبکش کنيد و چلو بپزيد، جرم آن درجه اول سرد و آب آن اول گرم است. اما اگر برنج را کته يا دم‌پخت کنيد، مايل به گرمي مي‌شود.


بايد گفت که برنج، توليدکننده خلط صالح و خواب‌هاي خوب محسوب مي‌شود.

خواص برنج :

درمان پيچش شکم

درمان زخم روده (مخصوصا با شير بز)

درمان اسهال خوني

اختناق رحم (علتي است شبيه به صرع و غشي متناوب و اين بيشتر در زناني که حبس طمث دارند پيدا آيد و همچنين زنان بي شوي را عارض شود.)

امراض کليه

امراض مثانه

خوردن برنج با شير و شکر: کثيرالغذا است و به‌عنوان محرک نيروي جنسي و چاق‌کننده شناخته مي‌شود.

خوردن برنج با دوغ تازه و سماق: تسکين‌دهنده حرارت و تشنگي و درمان اسهال صفراوي است.

شستن جواهرات در آب برنج: اگر جواهرات، مخصوصا مرواريد را با آبي بشوييد که برنج در آن جوشيده باشد، جواهر را جلا مي‌دهد و براق مي‌کند.

پخت برنج: برنج را قبل از پختن بايد مدتي در آب خيساند و چند مرتبه با آب شست و بعد اقدام به پختن آن کرد.




منبع: salamatism.com

http://www.CheKhabar.ir/News/36609/برنج از منظر طب سنتي, سرد يا گرم؟ خشک يا تر؟
بستن   چاپ