فوت و فن هاي يک مرباي خوش طعم و خوش رنگ
شيريني پزي
بزرگنمايي:
براي طبخ مربا، 7 نکته کليدي وجود دارد مربا به 2 شکل مارمالاد و مرباهايي که تکههاي ميوه در آنها ديده ميشود، وجود دارد. البته مارمالادها نيز 2 نوع شفاف و کدر (در واقع پوره هر آنچه مرباي آن به دست ميآيد، در مرباست) دارند.
«مارمالاد» يک واژه انگليسي است که مردم اين کشور نيز مرباخورهاي قهاري هستند. البته بهترين مرباهاي دنيا در کشورهاي سوييس، آلمان و انگلستان توليد ميشود و مردم اين کشورها در کنار برخي از غذاهاي خاصشان، مربا ميل ميکنند.
براي طبخ مربا، 7 نکته کليدي وجود دارد :1 - از هر قابلمهاي ميتوانيد براي پخت مربا استفاده کنيد فقط قبل از شروع، لازم است مقداري آب در آن بجوشانيد و خالي کنيد. سپس قابلمه را خالي روي اجاق بگذاريد تا آبش کاملاً تبخير شود سپس آن را از روي حرارت برداريد تا سرد شود و سپس مراحل پخت مربا را آغاز کنيد. به اين ترتيب قابلمه شما از هر آلودگي عاري بوده و امکان فساد مربايتان به حداقل ممکن ميرسد. يادتان باشد که درب قابلمه حتماً فلزي باشد و از قابلمههايي که درب آنها شيشهاي است، استفاده نکنيد. اين کار در بهبود کيفيت مرباي پخته شده موثر است.
2 - براي هم زدن و ريختن مربا در ظروف ديگر، بهتر است از قاشق چوبي يا استيل استفاده کنيد. اين قاشق هم حتماً بايد تميز و خشک باشد زيرا در غير اين صورت مربا کپک خواهد زد.
3 - مربا را در ظروف شيشهاي که از قبل مدتي در آب جوش قرار داده شدهاند، بريزيد. البته بعد از مرحله جوشاندن ظروف، بهتر است آنها را در سيني فر به مدت 10 دقيقه با دماي 180 درجه سانتيگراد قرار دهيد تا عاري از هر ميکروبي شوند و امکان کپک زدن مربا به حداقل برسد.
4 - براي شيرين کردن مربا ميتوانيد به جاي شکر سفيد، از شکر قهوهاي استفاده کنيد. شيره خرما، توت و ريختن ميوههاي شيريني مانند انواع توت در مرباي توتفرنگي يا انبه در مربايي مانند مرباي پرتقال، طعم شيريني به آن خواهد داد. يادتان باشد ريختن شکر زيادي در مربا، باعث شکرک زدن آن ميشود، بنابراين به مقدار شکري که در مربا ميريزيد، دقت کنيد.
5 - وقتي مربا پخته شد، آن را در ظروفي که ميخواهيد مربا را در آن نگهداري کنيد، بريزيد و توجه داشته باشيد که ظرف کاملاً پر شود. سپس در ظروف را بگذاريد و آنها را برعکس کنيد تا هوا خارج و در آن محکم بسته شود. بعد از خنک شدن، ظرف مربا را در يخچال بگذاريد.
6 - براي آنکه مربا کيفيت بهتري پيدا کند، بهتر است شکر را چند ساعت ( تقريباً 10 ساعت ) با تکههاي ميوه مخلوط کنيد. به اين مرحله «شکرپاش کردن» گفته ميشود که براي بسياري از مرباها ميتوان آن را انجام داد.
7 - هرگز براي ترد شدن تکههاي ميوه، از آب آهک استفاده نکنيد زيرا مصرف چنين مرباهايي براي افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است. اگر اضافه وزن داريدبهتر است اين مربا را کمتر بخوريد زيرا مملو از قند است و باعث دريافت کالري ميشود. در صورت تمايل، ميتوانيد 2 تا 3 قاشق چايخوري از اين مربا را روي 2 تا 3 برش نان برشته سبوسدار بريزيد تا مقدار کالري دريافتيتان محدودتر شود. اگر ديابت داريدبهتر است مقدار مربايي که ميل ميکنيد، بسيار محدود باشد و با توصيه متخصص، مقداري از آن را ميل کنيد. البته ناني که همراه مربا ميل ميکنيد، بهتر است که نان جو باشد و براي تهيه مربا نيز از شکر قهوهاي استفاده کنيد. اگر لاغر هستيدمربا را با 2 تا 3 قاشق مرباخوري خامه يا کره ميل کنيد و برشهاي نانتان از آرد گندم کامل و تهيه شده از چند غله باشد. در ضمن، بهتر است آن را با يک ليوان شير کاکائو ميل کنيد تا صبحانهتان کالري بيشتري داشته باشد و به افزايش وزن شما کمک کند.
www.
منبع : salamat.ir
مطالب پيشنهادي :
مرباي توت فرنگيطرز تهيه مربا زرشکطرز تهيه مربا پوست پستهطرز تهيه مربا گيلاسطرز تهيه مربا آلو
-
شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۵:۱۷:۱۶ PM
-
۳۳۵ بازدید
-
-
چه خبر