آخرین اخبار

علت لرز کردن بدن و درمان لرز کرد بيماري ها و پيشگيري

علت لرز کردن بدن و درمان لرز کرد

  بزرگنمايي:

چه خبر - علت لرز بدن و روش هاي درماني

به هنگام سرما معمولا افراد براي گرم شدن شروع به لرزيدن مي‌کنند اما لرز مي‌تواند علل ديگري نيز داشته باشد که برخي از آنها ناشي از انواع بيماري‌هاست.
به هنگام سرما عضلات بدن براي توليد گرما، شروع به انقباض و استراحت‌هاي مکرر مي‌کند که مي‌تواند باعث لرز شود. لرز کردن حتي در هواي گرم و در صورت وزش نسيمي خنک يا نشستن در سايه طبيعي بوده و مي‌تواند اتفاق افتد.
لرز مي‌تواند در افراد مسن يا افراد مبتلا به بيماري‌هاي زمينه‌اي نشانه‌اي شديدتر باشد، چرا که اين افراد کمتر قادر به تنظيم دماي بدن خود هستند. تب نيز باعث افزايش ضربان قلب و تنفس سريع‌تر شده که مي‌تواند در بيمارهاي قلب و ريه جدي باشد.
در اين مقاله هشت مورد از دلايل لرز که نياز به مراجعه پزشک دارند، توضيح داده شده است. چرا که علاوه بر احساس سرما، لرز کردن مي‌تواند نشانه‌اي از بيماري‌هاي جسمي يا روحي باشد.

لرز کردن به علت تب

به جز احساس سرما، شايع‌ترين دليل لرز تب است که پزشکان آن را دماي بالاي 38 درجه‌اي بدن بيمار تعريف مي‌کند. تب معمولا به دليل عفونت رخ مي‌دهد اما التهاب يا واکنش‌هاي آلرژيک نيز مي‌توانند باعث افزايش‌هاي لرز بدن شود. قلب مي‌تواند با ساير علايم آنفلوآنزا نيز همراه شود اما در برخي موارد تنها با لرز اتفاق مي‌افتد. مصرف زياد مايعات و داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي ( NSAKIDS) مي‌تواند به کاهش دماي بدن کمک کند. در صورتي که تب با علايم ديگري همچون سفتي گردن، ضربان قلب بالا يا تنفس سطحي و کم عمق همراه شود بايد ظرف کمتر از 24 ساعت به پزشک مراجعه کرد اما در صورتي که علايم ديگري بروز نکند تنها در صورتي مراجعه به پزشک ضرورت دارد که تب بيشتر از سه روز ادامه يابد.

لرزيدن به علت اختلالات جنبشي محرک ذهني

لرزيدن،سرما خوردن

براي برخي افراد، استرس يا عوامل سلامت روان مي‌تواند باعث لرز و ديگر حرکات غيرارادي شود. اين وضعيت معمولا به دليل اختلالات جنبشي محرک ذهني که مي‌تواند بر هر بخش از بدن اثر بگذارد، رخ مي‌دهد.
متخصص اعصاب و روان به هنگام تشخيص اين اختلال ممکن است به مشخصاتي از جمله حرکات ناگهاني بدون هشدار، خاطرات يک رويداد منجر به آسيب‌هاي روحي (تروما) که حرکات را شروع مي‌کند، توقف اين حرکات در صورت پرت شدن حواس فرد و مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگي، توجه کند. در اين اختلال اغلب آسيب‌هاي مغزي يا عصبي وجود ندارد و تنها نوع پاسخ بدن به استرس محسوب مي‌شود. پزشکان اغلب اين اختلالات را با ترکيبي از روان درماني و فيزيوتراپي درمان مي‌کنند.

لرزهاي پس از بيهوشي

لرز مي‌تواند پس از هوشياري فرد بعد از مدتي بيهوشي رخ دهد. دماي بدن ممکن است در طول يک عمل جراحي کاهش يابد که منجر به لرز کردن پس از به هوش آمدن فرد مي‌شود. بيهوشي همچنين مي‌تواند توانايي بدن براي تنظيم دما را تحت تاثير قرار دهد. پزشکان معمولا دماي بدن افراد را پس از به هوش آمدن بررسي کرده و در صورت نياز مشکل لرز را با پتو يا بخاري حل مي‌کنند.

لرز بر اثر ترس، هيجان يا استرس

احساسات شديد مي‌تواند با افزايش آدرنالين در بدن موجب لرز يا تکان خوردن شود. آدرنالين هورموني است که در پاسخ به موقعيت جنگ و گريز در بدن توليد مي‌شود. لرز بايد پس از اينکه آدرنالين در بدن کاهش مي‌يابد، متوقف شود. لرز ناشي از لحظات بسيار هيجان انگيز يا ترسناک به ندرت در بدن رخ مي‌دهد اما آدرنالين در افرادي که استرس‌هاي مزمن را تجربه مي‌کنند مي‌تواند لرزيدن را ايجاد کند.

علت رعشه

ارتعاش و لرزش غير ارادي بدن مي‌تواند ناشي از نوعي بيماري عصبي مربوط به مغز به نام رعشه (لرزش اساسي بدن) باشد. اين بيماري که حدود 10 ميليون نفر را در سراسر ايالات متحده تحت تاثير قرار داده مي‌تواند باعث ايجاد لرزش در دست‌ها، پاها، بدن و يا صدا شود. لرزش اساسي مي‌تواند همچنين از علايم بيماري پارکينسون، اختلالي که مغز را تحت تاثير گذاشته و به تدريج پيشرفت مي‌کند، باشد.

لرزيدن به دليل قند خون پايين

در صورتي که فرد مدت طولاني آب و غذا نخورد، سطح گلوکز مغزش کاهش مي‌يابد که مي‌تواند باعث لرز شود. اين وضعيت در افراد مبتلا به ديابت به عنوان هيپوگلوسمي شناخته شده و مي‌تواند شديد باشد. اين افراد بايد قند خون خود را به طور مرتب بررسي کنند تا مانع کاهش سطح آن شوند.

بيشتر بدانيد : آيا قند خون تان پايين است؟

لرزيدن به دليل اضطراب

اضطراب نوعي بيماري سلامت روان است که مي‌تواند علاوه بر ذهن بر بدن فرد نيز تاثير بگذارد. علايم فيزيکي اضطراب شامل حالت تهوع، افزايش ضربان قلب، لرز و تکان خوردن است. از درمان‌هاي اضطراب نيز مي‌توان به روان درماني، مصرف دارو و تغيير سبک زندگي اشاره کرد. فعاليت‌هايي همچون ورزش کردن، گوش دادن به موسيقي و گذراندن وقت با خانواده و دوستان نيز مي‌تواند به مديريت اضطراب کمک کند.

بيشتر بدانيد : با اضطراب هاي نفس گير چگونه مقابله کنيم

لرز به دليل سپتيسمي (گند خوني)

گند خوني پاسخ منکوب کننده بدن به عفونت بوده و اغلب در ارتباط با عفونت‌هاي ريه، پوست، روده يا دستگاه ادراري اتفاق مي‌افتد. يکي از علايم گند خوني لرز است. از علايم ديگر مي‌توان به احساس سردرگمي، احساس عرق يا سرد و مرطوب بودن، درد، افزايش ضربان قلب و تنگي نفس اشاره کرد. گند خوني نوعي وضعيت اورژانسي بوده و افراد مبتلا به آن نيازمند به درمان فوري با آنتي بيوتيک در بيمارستان هستند.
لرز عموما موقت بوده و مي‌توان با اقداماتي همچون نوشيدن مايعات فراوان و مصرف داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي، خوردن خوراکي‌هايي به منظور حفظ سطح قند خون، آرام نشستن در مکاني خلوت و تنفس آرام به منظور برگرداندن آرامش با آن مقابله کرد.

بيشتر بدانيد : گند خوني يا گنديدن خون چيست؟


منبع : isna.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

علايم سوء هاضمه و روش هاي پيشگيري از سوء هاضمه

دچار تنگي دريچه قلب هستم براي درمان چه کاري انجام دهم؟

روش خانگي براي تشخيص کبد چرب

درد پهلو نشانه چيست

فشار خون پايين چيست؟ + دلايل فشار خون پايين

تکنيک هاي طلايي براي درمان سريع سردرد ساده

فيبروز کبدي چيست؟ آيا فيبروز درمان مي شود؟

تدابير طب سنتي براي درمان آلرژي بهاره

مراقب مصرف مکمل ويتامين D باشيد

فشار خون در هر سني چند است و براي درمان فشار خون چه کنيم؟

چه عواملي خطر بروز سرطان روده بزرگ را افزايش مي دهند؟

درمان آمبولي ريه با چه روش هايي امکان پذير است؟

سکته مغزي و آنوريسم مغزي چه تفاوتي با هم دارند؟

کلسترول چيست و براي درمان کلسترول خون چه بايد کرد؟

درمان گلودرد با غرغره هاي طبيعي

عواملي که خطر ابتلا به سندرم روده تحريک پذير را افزايش مي دهند

بيماري قلبي که باعث سکته مغزي مي شود

روشهاي پيشگيري از ماشين گرفتگي

علت وجود خون در ادرار

تضمين سلامت قلب با رعايت اين نکات

روش هاي پيشيگيري و درمان عرق سوز شدن

تاثير سير و پياز بر پيشگيري از سرطان روده بزرگ

نکات بهداشتي براي پيشگيري از ابتلا هاري

علت و درمان رماتيسم مفصلي از ديدگاه طب سنتي

آشنايي با دلايل اصلي سکته قلبي

هشدارهاي بدن براي مراحل اوليه ابتلا به سرطان

کاهش علايم آلرژي با اين خوراکي ها

با مصرف اين خوراکي ها کبد چرب را از خود دور کنيد

کاهش علايم آلرژي در بهار با توصيه هاي طب سنتي

کلسترول را با اين ورزش ها مغلوب کنيد

دلايل سرفه و سرفه هاي خطرناک را تشخيص دهيد

فتق ديسک چرا ايجاد مي شود و چطور از فتق ديسک پيشگيري کنيم

آترواسکلروز atherosclerosis يا تصلب شرايين چيست؟

ورم معده يا گاستريت Gastritis چيست و چطور درمان مي شود؟

تشخيص سرطان مقعد و روش هاي درمان سرطان مقعد

9 راه حل طبيعي براي کنترل فشار خون

هر آنچه بايد درباره انحراف شصت پا بدانيد

چرا ديدتان تار شده ؟

چرا سرم درد مي کند؟

علت تکان هاي شديد پا در خواب يا سندروم پاي بيقرار چيست؟

با زير بغلي که زياد عرق مي کند و هميشه خيس است چکار کنم؟

چند روش خانگي براي درمان درد سياتيک

پيشگيري از شايع ترين سرطان دنيا با مصرف سير و پيار

عواملي که خطر لخته شدن خون را افزايش مي دهند

کمر درد : حقايق و باورهاي غلطي که بايد بدانيد

نشانه هاي عجيب بيماري قلبي

اين بيماري ها باعث چاقي تان مي شوند

علائم کم کاري تيروئيد و هرآنچه بايد در مورد ان بدانيد

درمان سر درد با ماساژ نقاط فشاري در سر

درمان عفونت سينوس با روش هاي خانگي