بزرگنمايي:
چه خبر - باورهاي اشتباهي که پزشکان را کلافه کرده
برخي باورها و اعتقادات در بين مردم وجود دارد که اعتقادات درستي نيست و بايد تغيير پيدا کنند. به چند نمونه از اين باورهاي اشتباه اشاره مي کنيم.
1. هرچه بيشتر آب بنوشيد، براي سلامتيتان بهتر است
آب ميتواند سالمترين نوشيدني براي سلامتي شما باشد، اما قطعا زيادهروي در مصرف هر چيزي پيامدهاي منفي و مخربي خواهد داشت.زيادهروي در مصرف آب در بهترين حالت کاري ميکند که شما هر 30 دقيقه به دفع ادرار نياز پيدا کنيد و در بدترين حالت هم ميتواند حتي شما را به کشتن بدهد!
با اينحال، شيوه مناسبي براي نوشيدن آب به مقدار کافي وجود دارد: به پيامهاي بدن خودتان اعتماد کنيد. درواقع، بدن شما بهتر از هر عامل ديگري متوجه ميشود که دقيقا به چه مقدار آب در طول روز نياز داريد. بنابراين، شما بايد به ميزاني آب بنوشيد که تشنگي خودتان و علائم ناشي از کمآبي بدن را برطرف کنيد، نه اينکه بدن خودتان را بهواسطه نوشيدن مداوم آب تحت فشار قرار بدهيد.
2. گلوتن قطعا براي سلامتي مضر است
امروزه استفاده از مواد غذايي بدون گلوتن و پيروي از رژيمهاي غذايي فاقد گلوتن به يکي از تمايلات مد روز در بخشهاي مختلف جهان تبديل شده است. درواقع، بسياري از افراد به همين دليل تصور ميکنند که گلوتن (نوعي پروتئين در بعضي از انواع غلات) براي سلامتي مضر است يا باعث افزايش وزن ميشود. با اينحال، چنين تصوري لزوما درباره همه انسانها درست از آب درنميآيد.
بهگفته متخصصان، فقط درصدي از انسانها به بيماري سلياک مبتلا هستند که درصد کمي هم به عدم تحمل گلوتن. باقي انسانهايي که در هيچ کدام از دو گروه ذکرشده قرار نميگيرند، هيچ ضرورتي ندارد که گلوتن را از رژيم غذاييشات حذف کنند. انواع غلات سبوسدار در گروه بهترين منابع براي دريافت فيبر و ويتامين قرار دارند، درحالي که بسياري از انواع محصولات بدون گلوتن حاوي مقادير بالاتري از قندها و نگهدارندههاي مختلف هستند. بهعلاوه، ميزان پروتئين و فيبر هم در اين محصولات کم است و درنتيجه بيشتر محصولات فاقد گلوتن به گزينههايي نسبتا ناسالم تبديل ميشوند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 3 علائم حساسيت به گلوتن يا بيماري سلياک
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم هاي فاقد گلوتن به اين دلايل رد مي شوند
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درباره بيماري سلياک چه مي دانيد؟
3. اگر لاغر باشيد، ميتوانيد هر خوراکي يا غذايي را بخوريد
متخصصان تاکيد ميکنند که مصرف خوراکيهاي قندي و انواع هلههولهها به سلامتي همه انسانها آسيب ميرساند، حتي اگر افراد لاغر به چنين کاري دست بزنند. بسياري از مطالعات نشان ميدهند که رشد سرطان ميتواند با نوع مواد غذايي مصرفي مرتبط باشد و اين ارتباط خصوصا با مصرف مواد غذايي سرشار از ترکيبات قندي بالاتر ميرود. شما ميتوانيد در حد اعتدال از خوراکيهاي شيرين هم استفاده کنيد، اما درنهايت براي حفظ سلامتي خودتان بايد کيفيت محصولات غذايي را جدي بگيريد.
4. سرطان پستان، قاتل شماره يک زنان است
سرطان پستان در يکيدو دهه اخير شديدا مورد توجه زنان بوده است، اما واقعيتهاي آماري نشان ميدهند که سرطان پستان در بسياري از کشورهاي جهان (مانند آمريکا)، قاتل شماره يک زنان نيست. درواقع، چنين عنواني به بيماريهاي قلبي اختصاص دارد، نه سرطان پستان. حتي اولين علت در مرگهاي سرطاني (در ميان زنان) نيز به سرطان ريه اختصاص پيدا ميکند.
بهگفته متخصصان، همين تصورات نادرست باعث شدهاند که زنان، نگرشهاي شديدا افراطياي را نسبت به قضيه سرطان پستان اتخاذ کنند. با اينکه نميتوان بهطور کامل و قطعي از ابتلا به سرطان پستان جلوگيري کرد، اما همچنان ميتوان کارهاي زيادي براي کاهش خطر ابتلا به اين سرطان انجام داد. تغذيه براساس رژيم غذايي سالم، ورزش منظم، حفظ وزن در محدوده سالم و صحبت کردن با پزشک درباره سوابق خانوادگي، از مهمترين قواعد براي کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان هستند.
منبع : behdashtnews.ir