بزرگنمايي:
چه خبر - چاي سفيد و خواص آن
وقتي که به چايهاي مناسب براي لاغري يا کاهش وزن فکر ميکنيم، چاي سبز اولين چيزي است که به ذهنمان ميرسد. با اينحال، چاي سفيد ميتواند به اندازه چاي سبز براي چربيسوزي مفيد و موثر باشد. هر دوي اين چايها داراي سطح مشابهي از کافئين و کاتچينهايي مانند EGCG است که با چربيسوزي مرتبط است.
چاي سفيد سرشار از آنتياکسيدان
چاي سفيد، مقدار زيادي از پليفنولهايي به نام کاتچين را درون خودش جاي داده است.پليفنولها، مولکولهاي گياهياست که در بدن بهعنوان آنتياکسيدان عمل ميکند و از سلولهاي بدن درمقابل راديکالهاي آزاد محافظت به عمل ميآورد. خوشبختانه، چاي سفيد بهعنوان يکي ازبهترين چايها در مقابله با راديکالهاي آزاد شناخته ميشود.
مطالعات متعددي نشان دادهاند که چاي سفيد داراي خواص آنتياکسيداني مشابهي با چاي سبز است.
چاي سفيد و کاهش خطرابتلا به بيماريهاي قلبي
بيماريهاي قلبي ازعلتهاي اصلي مرگومير در بسياري از کشورهاست که با التهاب مزمن نيز ارتباط جدي دارد. البته عوامل مختلفي مانند رژيم غذايي، ورزش و الگوهاي سبک زندگي مانند سيگار کشيدن در اين زمينه دخيل است. با اينحال، پليفنولهاي موجود در چاي سفيد ميتواند از شيوهها و راههاي مختلفي به کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي کمک کند.
يکي ازاين شيوهها، کاهش التهاب عروق خوني و تقويت سيستم ايمني بدن است. مطالعات ديگري هم نشان ميدهد که پليفنولهاي موجود در چاي سفيد ميتواند از اکسيده شدن کلسترول بد خون يا LDL جلوگيري کند. طبق يافتههاي محققان، نوشيدن سه فنجان چاي سفيد در روز با کاهش 21 درصدي خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي همراه است.
چاي سفيد وکاهش وزن
بعضي از بررسيها نشان ميدهد که چاي سفيد ميتواند به تقويت 4 تا 5 درصدي متابوليسم کمک کند که اين ميزان برابر است با سوزاندن 70 تا 100 کالري بيشتر در طول روز. شايد از آنجايي که چاي سفيد هنوز محبوبيت و شهرت زيادي پيدا نکرده، به اندازه ديگر چايها در زمينه لاغري مطرح نشده است.
چاي سفيد و محافظت از دندانها
چاي سفيد، از بهترين منابع غذايي براي دريافت فلورايد، کاتچينها و تانينهاست. اين ترکيبات در کنار هم ميتواند با باکتريها و قندها مقابله کند و در تقويت دندانها موثر باشد. فلورايد نيز ميتواند به پيشگيري از پوسيدگيهاي دندان کمک کند و مقاومت دندانها را در مقابل عناصر مضر افزايش بدهد.
چاي سفيد و ترکيبات ضدسرطاني
سرطان، از مهمترين علتهاي مرگ در بسياري از کشورهاي جهان است. با اين حال، مطالعات آزمايشگاهي مختلف نشان ميدهد که چاي سفيد ميتواند آثار ضدسرطاني مفيدي داشته باشد.
البته بايد توجه داشت که اين مطالعات هنوز در سطح آزمايشگاهي هستند و تاثير چاي سفيد در مقادير زياد را مورد بررسي قرار دادهاند. بنابراين، محققان هنوز به مطالعات بيشتر نياز دارند تا بتوانند تاثير نوشيدن چاي سفيد بر سرطان را دقيقتر اعلام کنند.
منبع : salamatism.com