آخرین اخبار

خواص ادويه هاي پرمصرف در غذاهاي ايراني را بدانيد تغذيه

خواص ادويه هاي پرمصرف در غذاهاي ايراني را بدانيد

  بزرگنمايي:

چه خبر - خواص چند ادويه مهم و پرمصرف

ادويه‌ها موادي هستند که طبق نامشان جمع دوا گفته مي‌شوند. اين مواد چيزي بين غذا و مواد غذايي هستند و در هر دو دسته جاي مي‌گيرند. به همين دليل نيز خواص بسيار جالبي دارند که مي‌تواند در درمان و پيشگيري از برخي بيماري‌ها موثر باشند و همچنين طعم و عطر غذا را بهبود بخشند. در اين مقاله خواص برخي از ادويه‌هاي پرمصرف در غذاهاي ايراني براي شما قرار داده شده است.

خواص هل

هل بومي جنوب شرق آسيا است که به عنوان ادويه استفاده شده و در اشکال پودر و روغن نيز يافت مي‌شود و خاصيت غذايي فراواني دارد. بسيار معطر است و در تهيه بسياري از غذاها و نان‌ها و شيريني‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
هل انواع مختلفي دارد، از جمله هل سياه، هل سفيد و هل سبز.معده را تقويت و نفخ شکم را درمان کرده و سرفه و سرما خوردگي و تب را نيز برطرف مي‌کند. اگر دچار حالت تهوع هستيد، به شما توصيه مي‌کنيم از دم کرده هل استفاده کنيد.
هل مقوي قلب و اعصاب است و براي درمان بيماري‌هاي روده و ريه نيز استفاده مي‌شود و سردرد را کاهش مي‌دهد و حملات صرع را نيز درمان مي‌کند. هل خاصيت ضدعفوني‌کننده دارد و تقويت‌کننده ميل جنسي است و مي‌توان از آن به عنوان يک ملين استفاده کرد.از هل براي رفع بوي بد دهان نيز مي‌توان استفاده کرد.
چاي هل، يکي از چاي‌هاي محبوب است. انزال زودرس و اختلال در نعوظ را نيز درمان مي‌کند. گروهي معتقدند که هل، افسردگي را درمان مي‌کند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : افراد لاغر هل بخورند!!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آشنايي با خواص هل

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : با اعجاز «هل» آشنا شويم

خواص دارچين

از خواص اصلي دارچين تنظيم و کنترل قند‌خون است. اين ادويه خوشمزه که بيشتر آشپزها از آن در تهيه دسرها و شيريني‌ها استفاده مي‌کنند، به کنترل قندخون کمک مي‌کند و شايد يکي از دلايل افزايش مبتلايان به بيماري ديابت در آمريکا عدم استفاده کافي از اين ادويه باشد.
در دو دهه گذشته تعداد مبتلايان به ديابت دو برابر شده است. مطالعات نشان مي‌دهند که دارچين نقش مهمي در کنترل قندخون و ديگر بيماري‌هاي قلبي عروقي دارد.
ديابت و تصلب شرائين خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي - عروقي را شش برابر افزايش مي‌دهد، ولي خوشبختانه با تغيير در شيوه زندگي مي‌توان از روند ابتلا و پيشرفت بيماري ديابت پيشگيري کرد.
در مطالعه‌اي در ايالات متحده، 109 بيمار مبتلا به ديابت مورد بررسي قرار گرفتند. در اين مطالعه افرادي که روزانه 1 گرم دارچين مصرف مي‌کردند، پس از سه ماه، مقدار هموگلوبين A1C خون آنها 83 درصد کاهش يافته و در 7 درصد از آنها بيماري کنترل شده و در 1 درصد از آنها بهبودي حاصل شد.
پژوهش‌گران سوئدي نيز با تحقيق بر روي 14 نفر دريافتند که استفاده از دارچين به عنوان چاشني غذا قندخون را به مقدار قابل توجهي کاهش مي‌دهد.
دارچين همچون انسولين عمل مي‌کند.اين ماده موجب تحريک گيرنده‌هاي چربي و سلول‌هاي عضلاني مي‌شود و قند اضافي را از خون خارج و در سلول‌ها ذخيره مي‌کند و اين درست همان کاري است که انسولين انجام مي‌دهد.
دارچين از ابتلا به بيماري‌هاي زير پيشگيري و آنها را درمان مي‌کند:
- سرطان، کلسترول خون افزايش يافته، مسموميت غذايي، بيماري‌هاي قلبي، فشارخون بالا، سکته، زخم عفونت‌هاي قارچي واژن، سندرم تخمدان پلي‌کيستيک و مقاومت به انسولين.
پودر دارچين پس از چند ماه عطر خود را از دست مي‌د‌هد؛ بنابراين بهتر است چوب آن را بخريد و هرگاه به آن نياز داريد، آن را آسياب کنيد. دارچين سري‌لانکا بهترين دارچين جهان شناخته شده است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آنچه درباره دارچين نمي دانيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : دارچين بر عليه يک بيماري عصبي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درمان زودانزالي مردان با دارچين

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : دارچين ادويه‌اي پرخاصيت

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : دارچين ، قهرمان مبارزه با ديابت و قند خون

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سندرم تخمدان پلي کيستيک شايع ترين اختلالات غددي زنان

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سندرم تخمدان پلي کيستيک قابل درمان است؟

خواص زردچوبه

خواص ادويه هاي پرمصرف در غذاهاي ايراني را بدانيد

يکي از خاصيت‌هاي اصلي زردچوبه کاهش التهاب است. زردچوبه يکي از ادويه‌هاي اصلي مردم هند است که تقريباً در تمامي غذاهاي آنها يافت مي‌شود.
شايد به همين دليل است که مردم هند نسبت به کشورهاي غربي، به خصوص آمريکا کمتر به بيماري‌هاي مزمن مبتلا مي‌شوند. خاصيت درماني زردچوبه ناشي از ماده فعال تشکيل‌دهنده آن به نام کورکومين Curcumin است که اين ترکيب قوي و متنوع سرشار از آنتي‌اکسيدان بوده و خاصيت ضدالتهابي دارد و تقريباً براي سلامت تمام اعضاء بدن مفيد است.
زردچوبه از اکسيداسيون* oxidation و در نتيجه التهاب مزمن جلوگيري مي‌کند. پژوهش‌ها نشان مي‌دهد که کورکومين موجود در زردچوبه در مقايسه با داروهاي ضدالتهابي و ضددرد مؤثرتر است و البته مصرف آن هيچ عارضه جانبي ندارد.

* اکسيداسيون oxidation : اکسيداسيون در بدن با پردازش کردن اکسيژني که تنفس مي کنيم اتفاق مي افتد و سلول ها از اين اکسيژن انرژي توليد مي کنند. اين فرايند راديکال آزاد نيز توليد مي کند که راديکال هاي آزاد با مولکول هاي موجود در سلول ها واکنش نشان داده و منجر به آسيب ديدن سلول هاي مجاور و DNA مي شوند.

داروي تاموکسي‌فن Tamoxifen از جمله داروهايي است که براي جلوگيري از گسترش و عود سرطان سينه تجويز مي‌شود. براساس پژوهش‌ها، تأثير کورکومين در کاهش درد و التهاب بيش از تاثير داروي آسپرين و ايبوپروفن، و درکاهش سلول‌هاي سرطاني بيش از بسياري از داروها است.
زردچوبه تنها منبع خوراکي کورکومين است که به راحتي مي‌توان از آن استفاده کرد.
زردچوبه در درمان و پيشگيري از بيماري‌هاي زير مؤثر است:

آسم
سرطان
کلسترول خون افزايش يافته
آکنه
آلرژي
آلزايمر
آرتريت
کوليت (التهاب روده)
فيبروز
افسردگي
درماتيت
ديابت نوع 2
اگزما
عفونت چشم
نفخ شکم
بيماري‌هاي کيسه صفرا
نقرس
بيماري قلبي
بيماري‌هاي لثه
نفخ شکم
بيماري‌هاي کيسه صفرا
فشار خون بالا
خارش
بيماري‌هاي کبدي
چاقي
درد
سکته
زخم
پسوريازيس
بثورات جلدي

بيشتر زردچوبه‌هاي جهان از دو نقطه در هند تأمين مي‌شوند، آلپي و مادراس است. زردچوبه مانند زنجبيل گياهي يک ريشه است. توصيه مي‌شود آن را به اندازه مورد نياز خود خريداري کرده و بيش از چند ماه نگهداري نکنيد؛ زيرا عطر و طعم خود را از دست مي‌دهد...

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : معجزه اي به نام زردچوبه

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خواص زردچوبه با دو عمل نادرست از بين مي رود؟!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : موثرترين روش براي مصرف زردچوبه استفاده آن به شکل چاي است

خواص فلفل سياه

فلفل سياه پودر ميوه‌هاي نرسيده و خشک‌شده درختي با نام علمي Piper nigrum مي‌باشد. اين گياه با ريشه‌هاي نابجايي که توليد مي‌کند با اتصال به درختان ديگر به عنوان انگل و تکيه‌گاه بالا مي‌رود.
برگ‌هاي اين گياه منفرد، بيضي‌شکل و نوک‌تيز هستند. گل‌ها به صورت مجتمع سنبله بوده که به ميوه‌هايي کروي و کوچک تبديل مي‌شوند. موطن اين گياه هندوستان است، ولي در نواحي ديگر از جمله چين، کامبوج و نقاط ديگري از آسيا کشت مي‌شود.
براي تهيه فلفل سياه، ميوه‌ها را قبل از رسيدن کامل مي‌چينند و در آفتاب خشک مي‌کنند (گاهي هم از دستگاه‌هاي خشک‌کن استفاده مي‌شود). به اين ترتيب، ميوه‌ها آب خود را از دست داده و پوست آنها چروکيده مي‌شود.
اين ميوه‌ها پس از خشک شدن به صورت کروي و قطر حدود 5 ميلي‌متر با سطحي ناصاف و چروکيده و قهوه‌اي مايل به سياه يا خاکستري تيره درمي‌آيند. در صورتي که اين ميوه پودر شود، پودر فلفل سياه موجود در بازار به دست مي‌آيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : فلفل قرمز بهتر است يا فلفل سياه؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : هضم بهتر غذا با فلفل سياه!!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خوردن تخم مرغ نيمرو با فلفل سياه در وعده صبحانه و خواص غافلگيرکننده اش!!

خواص فلفل تند

فلفل تند ميوه گياهي از سرده فلفل دلمه‌اي است که عضوي از خانواده بادنجانيان مي‌باشد. فلفل قرمز از قاره آمريکا مي‌آيد.
فلفل تند به صورت خشک شده براي چاشني غذاها در بسياري از کشورهاي جهان استفاده مي‌شود. همچنين به صورت تازه براي کساني که تحمل اين ميزان تندي را داشته باشند همراه با غذا و به صورت ترشي قابل استفاده است. با توجه به طعم خاصي که اين نوع فلفل دارد از آن در سس‌‌هاي مختلف نيز استفاده مي‌شود.
از قديم، فلفل را به عنوان ضدآسم، ضدتب، درمان عفونت‌هاي دستگاه تنفسي، مشکل هضم غذا، مرهم و ضدسرطان مي‌شناخته‌اند. ماده‌ اصلي فلفل، کپسايسين Capsaicin داراي خاصيت محرک، ضددردهاي عصبي موضعي، ضدورم، ضدآرتريت و ضدروماتيسم است.
مصرف خوراکي فلفل، داراي خواص محرک گردش خون، ضداکسيدان، کاهش‌دهنده‌ کلسترول و چربي خون است (که با اين اثر مي‌تواند باعث جلوگيري از تنگي و گرفتگي عروق شود.) همچنين داراي خاصيت کاهش چسبندگي پلاکت مي‌باشد که با اين عمل، از لخته شدن خون و ايجاد سکته، جلوگيري مي‌کند.
پژوهش‌هاي کلينيکي جديد نشان داده است که مصرف کرم‌هاي حاوي 0/75- 0/25 درصد کپسايسين به صورت موضعي تا چهار بار در روز مي‌تواند در کاهش دردهاي آرتريت، روماتيسم و کاهش آثار پسوريازيس، مؤثر باشد. اين آثار نيز با خوردن فلفل و گنجاندن آن در رژيم روزانه، مي‌تواند بر بدن اعمال گردد.


منبع: zendegionline.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها