بزرگنمايي:
چه خبر - شيوع نزديک بيني در کودکان بر اثر استفاده از موبايل و تبلت!!!
اين روزها وقت کودکان و نوجوانان هر چه بيشتر با وسايل الکترونيک، موبايل، لپتاپ، کنسول و کامپيوتر ميگذرد به خصوص در دهه اخير که تلفنهاي هوشمند متصل به اينترنت فراگير شدهاند.
درباره تاثير اين چشم دوختنهاي طولاني و مستمر بر وزن اين کودکان و افزايش احتمال بيماريهايي مثل ديابت زياد صحبت شده است، اما اگر خوب به موضوع نگاه کنيم، ميبينيم که به جز افزايش دور کمر، چشم کودکان و نوجوانان هم در دهههاي اخير بسيار نزديکبينتر شده است.
اکنون در شرق آسيا نزديکبيني کودکان اپيدمي شده است. پروفسور کريس هموند جراح و متخصص بيماريهاي چشم در کينگز کالج لندن، ميگويد:عارضه نزديکبيني اين روزها هر چه بيشتر شايع شده و در جنوب آسيا، سنگاپور، تايوان و کره جنوبي 90 درصد 18 سالهها نزديکبين هستند. همچنين در اروپاي غربي، عملا 40 تا 50 درصد جواناني که در ميانه دهه 20 سالگي هستند نزديکبين شدهاند.
به گفته پروفسور هموند در قرن بيستم اين ميزان 20 تا 30 درصد بوده است. به عقيده دکتر آنگرت دالمان نور، متخصص بيماريهاي چشم در بيمارستان مورفيلد لندن يکي از علل شيوع نزديکبيني اين است که تماس کودکان با نور آفتاب کم است.
وي ميگويد: به نظر ميرسد قرار نگرفتن در معرض نور مستقيم آفتاب مهمترين عامل باشد چون بچههايي که زياد مطالعه يا از کامپيوتر و تلفن هوشمند و تبلت استفاده ميکنند فرصت کمتري دارند که بيرون خانه اين سو و آن سو بدوند و در معرض آفتاب باشند و به همين دليل بيشتر احتمال دارد دچار نزديکبيني شوند.
بنابر گزارش بيبيسي، پروفسور هموند هم ميگويد ارتباطي که بين توان دانش آموزان شرق آسيا در رياضي و نزديکبيني وجود دارد شايد تصادفي نباشد: اين بچهها از سنين پايين زير فشار آموزش بسيار شديد هستند و بيشتر وقتشان در فضاي بسته ميگذرد و همه چيز را در نزديکي چشمشان مطالعه ميکنند و در فضاي باز وقت خيلي کمي را ميگذرانند.
چه کاري از دست پدر و مادرها بر ميآيد؟
پدر و مادرها ميتوانند به فرزندانشان توصيه کنند کمتر با کامپيوتر و تبلت و موبايل وقت بگذرانند اما واقعيت اين است که بچهها اکنون چنان به اين وسايل دلبسته هستند که به راحتي از آنها جدا نميشوند.
علاوه بر اين بچهها اکنون بايد بيشتر درس و مطالعه خود را با کامپيوتر و اينترنت انجام دهند و گريزي هم از آن نيست. بنابراين متخصصان ميگويند بهترين راه حل اين است که کودکان هر چه بيشتر در فضاي باز وقت بگذرانند و بازي کنند.
پروفسور هموند ميگويد: راه جلوگيري از نزديکبيني وقت گذراندن در فضاي باز است، ورزش و تفريح در فضاي آزاد از بينايي محافظت ميکند.
به گفته او روزي دو ساعت وقت گذراندن در فضاي باز مانع از نزديکبيني ميشود.
وي تاکيد دارد: در کودکان چيني تباري که در سيدني استراليا زندگي ميکنند و روزي دو ساعت وقتشان در فضاي باز ميگذرد شيوع نزديک بيني تا سن شش سالگي 3 درصد است اما در کودکان شش ساله در سنگاپور اين ميزان به 30 درصد ميرسد.
کار ديگري که پدر و مادرها ميتوانند انجام دهند توجه به تغذيه است. دکتر دالمان نور ميگويد: ما به پدر و مادرها هميشه ميگوييم اسيدهاي چرب ضروري امگا 3، ويتامينهاي آ، ث و اي براي چشم خوب است. تغذيه سالم بسيار مهم است، خوردن هر چه بيشتر ماهيهاي روغني، آوکادو، سبزيجات با برگهاي پهن و سبز و همچنين معاينه سالانه چشم هم توصيه ميشود.
با اين حال کارشناسان ميگويند براي اينکه بتوان از تاثير وسايل الکترونيک بر بينايي کودکان جلوگيري يا تاثير آن را تعديل کرد به تحقيقات بسيار بيشتري نياز است تا راه حلهاي بيشتري ارائه شود.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تبلت و موبايل بازي کودک، روزي چند دقيقه؟!
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رازهايي كه چشم پزشكان نميگويند
منبع: isna.ir