بزرگنمايي:
چه خبر -
وقتي کلمه عشق را مي شنويم، چه چيزي در ذهن مان تداعي مي شود؟ خيلي از ما رابطه اي را که در آن خوشبختي و آرامش وجود دارد، تصور مي کنيم؛ خيلي از ما فکر مي کنيم فردي عاشق ماست که کاملا در خدمت ما باشد و هرچه که ما بخواهيم، انجام بدهد. شايد بعضي هاي مان با شنيدن کلمه «عشق»، آه از نهادمان بلند شود و ياد بي وفايي هايي که در حق مان شده است بيفتيم. شايد خيلي هايمان معتقد باشيم که عشق اصلا وجود ندارد و اين حس يا آثار هورمون است يا بايد بپذيريم که آدم ها با توجه به منافع شان عاشق مي شوند اما واقعا عشق کدام يکي از اين هاست؟
6 نوع عشق!
هرچند ممکن است عشق تمام تعريف هاي مطرح شده تا اين جاي مطلب باشد اما در ادامه، انواع عشق را به صورت علمي و دقيق تر معرفي مي کنيم. شايان ذکر است اسم اين عشق ها به زبان لاتين است و ترجمه لغوي شان را در کنارشان نوشته ايم.
Mania (وسواسي)
حتما عبارت عاشق شيدا به گوش تان خورده است. اين افراد معشوق را جزو مايملک خود مي دانند و عشق را با داشتن تمام و کمال طرف مقابل يکي مي دانند. اين افراد در عشق حسود هستند و معشوق خود را بسيار کنترل مي کنند. شايد بعضي از ما اين رفتارها را نشانه دوست داشتن بدانيم ولي بايد توجه داشته باشيم که اين عشق مخرب است و در دراز مدت نمي تواند مفيد باشد.
Eros (ظاهري)
عشق ظاهري يا عشق جنسي در اين دسته قرار مي گيرد. اگر در يک نگاه عاشق شده ايد، در اين دسته عشاق قرار مي گيريد. عشق شهواني بر پايه ظاهر و جذابيت هاي جنسي بنا مي شود و به تدريج که زمان مي گذرد اين تب تند، عرق مي کند! در مثلث عشق استرنبرگ اين عشق فقط جزء شهواني را دارد و عشقي نيست که در دراز مدت بماند.
Ludus (بازي گرانه)
اين افراد تنوع طلب هستند و مدام از رابطه اي به رابطه ديگر مي روند و در روابط آن ها تعهد وجود ندارد اما خودشان را عاشق مي دانند.
Storage (همدلانه)
عشق همدلانه و دوستانه هم يک نوع عشق است. در اين نوع عشق، توقعاتي که در رابطه وجود دارد با انتظارات برابر است. به اين معني که فرد هر مقدار که از همسر خود انتظار همکاري و همدلي دارد به همان اندازه هم همکاري و همدلي نشان مي دهد. اين نوع عشق، بهترين نوع عشق
در روابط زوج هاست.
Pragma (محاسبه گرانه)
عشق منطقي و کاربردي، بهترين نوع عشق براي قبل از ازدواج و ختم به آن است. در حالي که بين دو فردي که براي ازدواج با هم آشنا مي شوند تمايل و اشتياق وجود دارد، با اين حال اين باعث نمي شود که عيب ها، تفاوت نظرها و سليقه ها را ناديده بگيرند.
Agape (ايثارگرانه)
عشق ايثارگرانه مانند رابطه مادر با فرزند يا پدر با فرزند است که در روابط زوج ها، جايگاهي ندارد و قابل تعريف نيست.
نظريه مثلث عشق
عشق مي تواند همه موارد گفته شده تا اين جاي مطلب باشد اما عشق بالغانه، عشقي است که چند خصوصيت داشته باشد. واضح است که همه دختر و پسرهاي دم بخت بايد با اين عشق و ويژگي هايش آشنا باشند تا پايه هاي زندگي شان را بر اساس اصولي ترين شيوه عشق بچينند. «استرنبرگ» روان شناسي است که درباره عشق تحقيق بسياري انجام داده و خلاصه تحقيقاتش منجر شده است به نظريه مثلث عشق. در اين مثلث، فرد عاشق سه ويژگي را تجربه مي کند که همه آن ها بايد باشد تا بتوان اسم احساسي را که فرد تجربه مي کند، عشق بالغانه گذاشت.
صميميت، اولين مولفه عشق
اولين مؤلفه عشق، صميميت است. استرنبرگ آن را به عنوان احساساتي که نشانه نزديک بودن است، در نظر مي گيرد. بنابراين صميميت جوهره عشق را تشکيل مي دهد. استرنبرگ در تحقيقاتش به اين نتيجه رسيد که صميميت شامل 10 عنصر مختلف در رابطه با شخص مورد علاقه است:1- ميل به رفاه شخص مورد علاقه.2- تجربه خوشحالي با او.3-داشتن توجه زياد به وي.4- قابليت اتکا به شخص مورد علاقه به هنگام نيازمندي.5- داشتن درک متقابل.6- در ميان گذاشتن مسائل شخصي.7- دريافت حمايت عاطفي.8- ارائه حمايت عاطفي.9- برقراري رابطه صميمانه با فرد مورد علاقه و 10-ارج نهادن به وي.
اشتياق، دومين مولفه عشق
دومين مؤلفه عشق شامل شور و اشتياق مبتني برانگيزه ها و جذابيت هاي جسماني و شامل اشتغالات ذهني مثبت درباره معشوق است.
تعهد، سومين مولفه عشق
مؤلفه سوم عشق، تصميم يا تعهد است که اين مولفه شامل تصميم هاي خودآگاهانه و ناخودآگاهانه اي مي شود که فرد براي دوست داشتن ديگري، اتخاذ و خود را متعهد به حفظ آن مي کند. اين حالت جنبه شناختي دارد و در بردارنده تصميم هاي کوتاه مدت و بلند مدت براي دوست داشتن و مراقبت از معشوق است. اين بعد، شامل تصميم گرفتن براي تعهد داشتن، حفظ و نگهداري از معشوق و رابطه طولاني مدت با اوست.
باز کردن چشم ها قبل از ازدواج نه بعد از آن
در پايان بايد دانست که در روابط زوج ها، معمولا مردان با عشق يا شور و شهوت رابطه را شروع مي کنند و در نهايت به صميميت مي رسند ولي خانم ها بر خلاف مردان، معمولا با صميميت، رابطه را آغاز مي کنند. در يک رابطه بالغانه، بايد از همسر خود شناخت داشته باشيم، بين ما احترام وجود داشته باشد و يکديگر را بپذيريم. به اين معني که شناخت ما، نکات مثبت و منفي همديگر را در برگيرد و بتوانيم همديگر را با همه خصوصيات مثبت و منفي دوست داشته باشيم. شايد اين جمله را شنيده باشيد که مي گويد: «قبل از ازدواج چشم هايت را باز کن و بعد از ازدواج، آن ها را ببند.» جمله درستي است که شايد اين روزها خلاف آن را در جامعه مي بينيم چون عشق را نمي شناسيم.
منبع : khorasannews.com