آخرین اخبار

6 نشانه حساسيت غذايي در بزرگسالان که بايد جدي گرفته شوند تغذيه

6 نشانه حساسيت غذايي در بزرگسالان که بايد جدي گرفته شوند

  بزرگنمايي:

چه خبر - حساسيت غذايي و نشانه هاي خطرناک آن در بزرگسالي

تقريبا 50 درصد مردم در بزرگسالي دچار اين حساسيت هاي غذايي مي شوند که اکنون به علائم اين حساسيت ها اشاره مي کنيم. اين علائم خطرناک هستند و نبايد ناديده گرفته شوند.
شما ممکن است حساسيت غذايي را به عنوان يک مشکل مربوط به دوران کودکي در نظر بگيريد، اما طبق نتايج مربوط به تحقيقات اخير منتشر شده در مجله حساسيت و ايمني شناسي پزشکي Allergy and Clinical Immunology، تقريبا نيمي از افرادي که مبتلا به حساسيت هاي غذايي هستند، در دوران بزرگسالي اين مشکل را نشان مي دهند. وحشتناک است، نه؟ واکنش هاي غذايي رايج تر شده است. به عبارت ديگر خوردن يک وعده غذاي دريايي براي اولين ممکن است يک خطر غير منتظره به دنبال داشته باشد.
بعد از تجزيه و تحليل داده هاي مربوط به 10 سال، نويسندگان اين تحقيق برآورد کردند که حدود 4 درصد مردم دچار حساسيت غذايي مي شوند.
دکتر روچي گوپتا Ruchi Gupta، نويسنده اصلي تحقيق، مي گويد: " در مورد اينکه حساسيت دقيقا چرا و چگونه رخ مي دهد، اطلاعات زيادي در دست نيست. شروع حساسيت در بزرگسالان براي بررسي جالب است، زيرا افرادي که در بزرگسالي دچار حساسيت غذايي مي شوند، احتمالا تحمل سيستم ايمني خود را به غذايي که قبلا بدون هيچ حساسيتي مصرف مي کرده اند، از دست مي دهند. به علاوه ممکن است به غذايي حساسيت نشان دهند که قبلا هرگز نخورده اند."
واکنش هاي حساسيتي در واقع پاسخ سيستم ايمني هستند و زماني رخ مي دهند که بدن به اشتباه غذا را به عنوان يک مهاجم در نظر گرفته و سعي مي کند آن را از بين ببرد. بيش از 160 نوع غذا منجر به بروز اين واکنش هاي حساسيتي مي شوند که رايج ترين آنها عبارتند از صدفها، ميوه ها، سبزيجات، لبنيات و بادام زميني – که مردان بيشتر از زنان در معرض اين حساسيت هاي غذايي هستند.
حساسيت هاي غذايي غير قابل پيش بيني هستند. يک واکنش حساسيتي مي تواند روي پوست، سيستم تنفسي، دستگاه گوارش و حتي قلب تاثير مي گذارد که بستگي به اين دارد که بدن در کجا آنتي بادي ها و هيستامين هاي مبارزه با آلرژي را آزاد کرده باشد. آنچه مسئله را پيچيده تر مي کند، اين است که واکنش حساسيتي که به يک غذا نشان مي دهيد، ممکن است در يک زمان با زمان ديگر متفاوت باشد.
دکتر جيمز بيکر James Baker مدير ارشد تحقيقات و آموزش حساسيت غذايي Food Allergy Research and Education يا FARE، مي گويد:"اگر طي چند دقيقه تا چند ساعت بعد از خوردن يک غذاي خاص، علائم خاص مربوط به حمله هاي حساسيتي را مشاهده کرديد، احتمالا دچار حساسيت غذايي هستيد. "
در اد امه به مهم ترين علائم حساسيت غذايي اشاره مي کنيم.

1. نشانه خطرناک حساسيت: دچار مشکل پوستي مي شوي

 6 نشانه حساسيت غذايي در بزرگسالان که بايد جدي گرفته شوند

احساس خارش داريد، دچار کهير مي شويد و يا حتي اگزما در حال ظاهر شدن است که اين موارد باعث بروز لکه هاي قرمز و ملتهب بر روي پوست مي شود، که معمولا روي دست ها، پاها و مفاصل بروز مي کنند.
اگر بعد از خوردن يک غذاي خاص متوجه قرمزي، التهاب يا خارش روي پوست شديد، يا اگر اطراف دهانتان قرمز به نظر مي رسد، اين ها احتمالا علائم مربوط به حساسيت غذاست.

2. نشانه خطرناک حساسيت: نبض شما ضعيف مي شود

 6 نشانه حساسيت غذايي در بزرگسالان که بايد جدي گرفته شوند

در برخي موارد حساسيت غذايي فراتر از پوست نمود پيدا مي کند. طبق گفته مرکز تحقيقات و آموزش حساسيت غذايي، تغيير در فشار خون – به عنوان مثال افت ناگهناي نبض يا ضعيف شدن نبض – مي تواند به خاطر يک واکنش حساسيتي باشد. شما در هر وعده غذايي متوجه تغيير فشار خون خود نمي شويد، مگر اينکه هر وعده غذايي فشار خود را اندازه گيري کنيد. با اين حال اگر حس ضعف داريد يا نبضتان ضعيف شده، مي توانند نشانه اي از تغيير در فشار خون باشند.
مانند هر واکنش حساسيتي، اين نشانه مي تواند خفيف باشد و خيلي سريع جدي و شديد شود، بنابراين اگر احساس گيجي مي کنيد، راحت از کنارش نگذريد.

3. نشانه خطرناک حساسيت: دچار مشکل دهاني مي شويد

 6 نشانه حساسيت غذايي در بزرگسالان که بايد جدي گرفته شوند

دکتر بيکر مي گويد: گاهي حساسيت غذايي ممکن است باعث خارش دهان يا سرفه خشک و خفيف شود. اين حساسيت معمولا بر اثر خوردن ميوه ها و سبزيجات رخ مي دهد که داراي پروتئيني مشابه گرده گياهان هستند.
طبق گفته مرکز تحقيقات و آموزش حساسيت غذايي خارش معمولا به دهان محدود مي شود و چند دقيقه بعد از خوردن غذاي حساسيت زا برطرف مي شود.

4.نشانه حطرناک حساسيت: در قفسه سينه خود احساس سفتي مي کنيد

 6 نشانه حساسيت غذايي در بزرگسالان که بايد جدي گرفته شوند

اگر در بلع غذا دچار مشکل هستيد يا احساس سفتي در قفسه سينه خود مي کنيد، ممکن است دچار ازوفاژيت ائوزينوفيليک* eosinophilic esophagitis شده باشيد.

*ازوفاژيت ائوزينوفيليکeosinophilic esophagitis : يک بيماري التهابي حساسيتي در مري است که ائوزينوفيل ها، نوعي از سلول هاي سفيد خون، را درگير مي کند. علائم اين عارضه عبارتند از مشکل بلع، استفراغ و سوزش سر دل.

علت بروز اين مشکل عوامل حساسيت زايي هستند که باعث آغاز يک پاسخ ايمني در بدن شده و تعداد زيادي از سلول هاي سفيد خون (به نام ائوزينوفيل) را به مري مي فرستند که باعث التهاب آن شده و گلو تنگ تر مي شود و احساس مي کنيد غذا در گلو گير کرده است.

5. نشانه هاي خطرناک حساسيت: دچار مشکل در دفع مدفوع مي شويد

 6 نشانه حساسيت غذايي در بزرگسالان که بايد جدي گرفته شوند

اگر غذاي شما باعث ايجاد تهوع يا دل درد شده و يا بعد از خوردن آن نياز فوري به دستشويي رفتن داريد، بلافاصله مسموميت غذايي يا عدم تحمل لاکتوز را عامل اين مشکل ندانيد – اگر هر بار که يک غذاي خاص مي خوريد، اين اتفاق مي افتد ممکن است دچار حساسيت غذايي باشيد.
دکتر گوپتا مي گويد: "اما اغلب تشخيص عدم تحمل غذا هم سخت است، عدم تحمل غذا منجر به بروز مشکلات گوارشي مي شود. بر خلاف حساسيت غذايي، عدم تحمل غذا واکنش سيستم ايمني بدن نيست و معمولا علائم مربوط به آن از جديت کمتري برخوردار هستند.
بزرگسالان اغلب واکنش منفي به غذا دارند و از خوردن آن اجتناب مي کنند. اما تشخيص اينکه واکنش حساسيتي بوده يا نوعي عدم تحمل ماده غذايي بسيار مهم است، بنابراين لازم است بدانيد نوشيدن يک ليوان شير فقط منجر به بروز مشکلات گوارشي مي شود يا اينکه پيامدهاي جدي تري، مانند علائمي که در بالا بيان شد، در پي دارد.

اگر دچار حساسيت غذايي هستيد، چه بايد بکنيد؟

signs-food-allergy.jpg

اگر به طور مداوم يک يا چند مورد از علائم ياد شده را بعد از خوردن غذا مشاهده مي کنيد، لازم است از متخصص حساسيت کمک بگيريد. دکتر بيکر مي گويد: آماده باشيد تا علائم مشاهده شده و غذاهاي مشکوک را به پزشک گزارش دهيد. پزشک نيز از شما مي خواهد يادداشتي روزانه از غذاهايي که مي خوريد تهيه کنيد و يک آزمايش نيز انجام دهيد.
اگر به نظر برسد به غذاي خاصي حساسيت داريد، بايد اپينفرين* epinephrine تجويز شود که هميشه بايد همراهتان باشد. شما هيچوقت نمي دانيد يک حساسيت غذايي که به شکل کهير ظاهر مي شود، چه زماني ممکن است خطرناک و کشنده باشد.

* اپينفرين epinephrine : اين دارو براي درمان اضطراري واکنش هاي حاد آلرژيک، درمان همراه با بيحس کننده هاي موضعي، خونريزي لثه و احياي قبلي - عروقي مصرف مي شود.

حتي اگر علائم خفيفي در خود مشاهده مي کنيد، بايد با متخصص حساسيت مشورت کنيد تا براي موقعيت هاي اورژانسي برنامه درماني مشخصي داشته باشيد و يکي از نزديکانتان اطلاع داشته باشد که در مواقع بروز حساسيت هاي جدي چه کاري انجام دهد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : حساسيت غذايي چه نشانه هايي دارد؟


منبع: سيمرغ



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

سبزي ها را چطور مصرف کنيم که خواص خود را از دست ندهند؟

اسراري در مورد شکلات + طرز تهيه ماسک شکلات تلخ براي صورت

کالري دريافتي را با اين ترفند زيرکانه کاهش دهيد

خوردني هاي نارنجي رنگ پاييزي و خواص فوق العاده آنها

دمنوشي براي درمان کبد چرب و چربي خون

بهبود سلامت سالمندان با اين نکات تغذيه اي

خوراکي هايي که خطر سرطان سينه را بالا مي برند

اگر يکي از اين بيماريها را داريد به جاي قرص آب ليمو ترش بخوريد

ويتامين K چيست؟ | عوارض کمبود ويتامين K در بدن را بدانيد

مبتلايان به بيماري ام اس چي بخورند؟

سوزاندن چربي شکم با چند غذاي خوشمزه و سالم

آيا مي توان بخش سالم نان و پنير کپک زده را مصرف کرد؟

دانستي هاي تغذيه در مورد تخم مرغ و اثرات آن ها بر سلامت بدن

عوارض زياده روي مصرف ويتامين A

رژيم غذايي سالم براي بارداري

نارنگي و ديابت | چطور مي توان ديابت را با نارنگي و پرتقال درمان کرد؟

در ايران چه کساني بيشتر افسرده مي شوند و چرا؟

خواص برنج قهوه اي و تفاوت آن با برنج سفيد

عضله سازي بعد از ورزش با اين خوراکي ها

تغييرات لازم براي رژيم غذايي بعد از 40 سالگي

4 ترکيب خوراکي که کاهش وزنتان را ساده تر مي کند

10 گياهي که از مشکلات کليوي پيشگيري مي کنند

کربوهيدرات چيست و چه نقشي در سلامت دارد؟

آرژنين Arginine چيست و چه غذاهاي داراي آرژنين هستند؟

مقابله با بيماري هاي مزمن با خوراکي هاي رنگارنگ

درماني خوشمزه براي سرماخوردگي + خواص نارنگي براي زمستان

تاثير شکر و شيرين کننده ها بر احتمال ابتلا به ديابت چقدر است

چرا آجيل ها بهترين ميان وعده هاي سالم براي شما هستند

رژيم غذايي مناسب بيماران هپاتيت C

مصرف قند زياد با بدن شما چه مي کند؟

ويتامين A چه فوايدي براي بدن دارد؟

نکاتي مهم در مورد ويتامين D+ چه کساني نبايد ويتامين D مصرف کنند

علايم مسموميت غذايي + عوامل مسموميت غذايي

فوايد نخود فرنگي چيست؟ +نخود فرنگي را چطور و چه اندازه مصرف کنيم؟

به اين دلايل مهم گاهي غذاي تلخ بخوريد

موز براي اين افراد ممنوع !

عضله سازي و ريکاوري سريع تر بعد از ورزش با اين خوراکي ها

چرا بعد از عمل جراحي بايد آناناس بخوريم

رژيم کتوژنيک چيست؟ + تاثير رژيم کتوژنيک روي پوست

درمان نقرس در طب سنتي

منابع غذايي روي (زينک)

زمان مناسب براي نوشيدن چاي

پيشگيري از سکته مغزي با تغذيه چگونه امکانپذير است؟

عوامل موثر بر پوکي استخوان که کمي عجيب به نظر مي رسند

کمبود فولات چه نشانه هايي دارد؟

با خواص شنبليله و تاثير شگفت انگيز آن بر سلامت بدن آشنا شويد

مبارزه با ابرباکتري ها به کمک سير

ميوه اي براي درمان چاقي

بهترين دمنوش ها براي کاهش کلسترول

سالاد و بايدها و نبايدهاي آن براي افراد با مزاج هاي مختلف