بزرگنمايي:
چه خبر - تحت چه شرايطي نبايد آويشن مصرف کرد؟
آويشن علاوه بر جايگاه ويژهاي که در آشپزي دارد، از اهميت خاصي در طب سنتي برخوردار است و براي درمان مجموعه متنوعي از بيماريها و مشکلات مورد استفاده قرار ميگيرد. ترکيب اصلي آويشن، يعني تيمول Thymol، با خاصيتهاي ضدميکروبي، ضدقارچي، آنتياکسيداني و ضدسرطاني مرتبط است. به همين دليل، دمنوش آويشن همواره بهعنوان يکي از درمانهاي خانگي عالي و بينظير براي سرفههاي ناشي از برونشيتbronchitis و عفونتهاي دستگاه تنفسي فوقاني مطرح بوده است. با اين حال و عليرغم تمام اين نکات و ويژگيهاي مثبت، مصرف دمنوش آويشن ميتواند با مواردي از اثرات جانبي همراه باشد که آگاهي داشتن درباره آنها براي جلوگيري از بروزشان ضرورت دارد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : برونشيت وسرفه خود را براحتي درمان کنيد!!
1. حساسيت به آويشن و سبزيجات گروه نعناع
براساس يکي از مطالعات منتشرشده در درماتيت تماسي* Contact Dermatitis،افرادي که نسبت به گياهان و سبزيهاي قرار گرفته در خانواده نعناع حساسيت دارند، نبايد دمنوش آويشن مصرف کنند. فهرست گياهان و سبزيهاي متعلق به اين خانواده واقعا گسترده است، اما بعضي از رايجترين و پُرمصرفترين آنها عبارتاند از رزماري، ريحان، پونه و کرفس. بعضي از محققان نيز ميگويند که اگر نسبت به علف آلرژي داريد، بايد از مصرف آويشن و دمنوش آويشن پرهيز کنيد. در ضمن، اگر بعد از مصرف دمنوش آويشن با يکي از اين علائم مواجه شديد، بايد سريعا خودتان را به مراقبتهاي پزشکي برسانيد: درد در قفسه سينه، تنگي نفس، تنگ شدن گلو، بثورات پوستي يا تورم در مفصلها.
*درماتيت تماسي Contact Dermatitis: به علت تماس پوست بدن با موادي است که اکثر مردم نسبت به آن واکنش نشان نميدهد: مانند صابون ، مواد الکلي ، نيکل، عطر، لاستيک، رنگ مو يا کاندوم. در اين عارضه پوست قرمزشده و به همراه خارش و سوزش است.
2. مصرف بيش از اندازه آويشن و بروز مسموميت
مطالعات مختلفي نشان دادهاند که استفاده از دوز بالاي آويشن ميتواند اثرات جانبي منفي و مخربي ايجاد کند. بعضي از شايعترين اثرات جانبي مخرب و منفي گزارششده ناشي از مصرف آويشن عبارتاند از سوزش سر معده، حالت تهوع، استفراغ، ناراحتي معده، اسهال، سردرد و سرگيجه. علاوه بر اين، روغنهاي فرّار موجود در برگهاي آويشن ميتوانند ضربان قلب را آهسته کنند و باعث تنفس سريع و بريدهبريده در بعضي از افراد ديگر شوند.
3. مصرف آويشن در برخي شرايط پزشکي
اگر سابقه ابتلا به بيماريهاي قلبي، زخم معده يا اختلالهاي گوارشي را داريد، بايد در مصرف آويشن يا دمنوش آويشن با احتياط عمل کنيد و حتي از پزشکان در اين زمينه نظر بخواهيد. محققان آلماني دريافتهاند که يکي از گونههاي آويشن، Thymus serpyllum، ميتواند اثرات منفي و مخربي براي تيروئيد داشته باشد. طبق گزارش منتشرشده از مطالعه آنان در Planta Medica، آويشن به اندازه ديگر گياهان متعلق به خانواده نعناع، ميزان هورمون ترشحشده توسط قوه هيپوفيز Pituitary gland که تيروئيد را تحريک ميکند، تغيير ميدهد. از منظر نظريههاي علمي، اين مساله يعني اينکه مصرف دمنوش آويشن بهطور منظم ميتواند به کاهش هورمونهاي تيروئيد منجر شود. بهعلاوه، اگر مراحل درماني جايگزين تيروئيد را طي ميکنيد يا در حال مصرف داروهاي ضدتيروئيد هستيد، بايد از مصرف دمنوش آويشن پرهيز کنيد.
* غدهٔ زيرمغزي يا هيپوفيز Pituitary gland : يک غدهٔ درونريز و احتمالاً مهمترين غده درونريز بدن است و متعلق به دستگاه هورموني است.
4. مصرف آويشن در دوران بارداري و شيردهي
اطلاعات علمي کافي در اين زمينه وجود ندارند تا امنيت استفاده از آويشن را براي زنان باردار تاييد کنند. همچنين معلوم نيست که ترکيبات آويشن به شير مادر منتقل ميشوند يا خير. با اين حال، بايد به اين نکته اشاره کرد که آويشن از قرنها پيش بهعنوان دارويي براي تسريع قاعدگي مورد استفاده قرار ميگرفته است. بنابراين، ميتوان گفت که زيادهروي در مصرف آويشن ميتواند با خطر سقط جنين همراه باشد. بهطور کلي هم زنان باردار و شيرده نبايد بدون نظر پزشک، از مکملها و داروهاي گياهي استفاده کنند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آويشن باعث سقط جنين مي شود؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خواص آويشن
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خواص آويشن براي بدن در طب سنتي
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اين افراد هرگز آويشن نخورند!!
منبع: salamatism.com