خوردن کباب ترکي مضر است! چرا؟
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - چرا خوردن کباب ترکي مضر است؟
پارلمان اروپا در نظر دارد استفاده از افزودنيهاي خوراکي به گوشت مورد استفاده در کباب ترکي يا دونر کباب doner kebab را ممنوع کند. فسفات يکي از موادي است که کباب فروشان در اروپا براي نگاه داشتن طعم و تردي گوشت يخ زده از آن استفاده ميکنند. نمايندگان پارلمان اروپا پس از انتشار گزارشهايي از مضر بودن اين ماده شيميايي، تصميم گرفته اند تا کاربرد آن را ممنوع کنند.
حال احتمال قانوني شدن چنين ممنوعيتي در آلمان، محل تولد دونر کباب و بزرگترين مصرف کننده آن در اروپا، تبديل به يک مساله چالش برانگيز شده است. نشريه آلماني بيلد ميگويد بازار کباب ترکي، 110 هزار شغل در اين کشور ايجاد کرده است.
اعضاي کميسيون سلامت پارلمان اروپا با تکيه بر نتايج تحقيقاتي که در سال 2012 انجام شده، مخالفت خود را با کاربرد فسفات در گوشتهاي يخ زده اعلام کردند. با وجود اينکه نتايج پژوهش محققان دفتر امنيت غذايي اتحاديه اروپا، نتوانسته بود ارتباط مستقيمي ميان چنين مواد غذايي با بيماريها نشان دهد، يک تحقيق در ايالات متحده آمريکا حاکي از آن بود که ارتباط مستقيمي ميان يک رژيم غذايي سرشار از فسفر با بيماريهاي قلبي وجود دارد.
با اين حال طرفداران اين غذاي گرم و چرب معتقدند که ميزان فسفات موجود در دونر کبابي که يک شهروند اروپايي به طور متوسط در سال ميخورد، با ميزان همين ماده در يک و نيم ليتر کوکاکولا برابري ميکندو اگر قرار بر ممنوعيت است، بايد از استفاده از فسفات در اين نوشيدني عالمگير جلوگيري کرد.
نمايندگان پارلمان اروپا، 11 دسامبر درباره ممنوعيت استفاده از فسفات در گوشتهاي يخ زده، تصميمگيري خواهند کرد.
منبع: fa.euronews.com
-
پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۶ - ۹:۴۲:۳۳ AM
-
۲۶۴ بازدید
-
-
چه خبر