بزرگنمايي:
چه خبر - چه گوشتي بهتر است: گوشت کم چرب يا گوشت پر چرب؟
وقتي که دنبال منبع عالي و فوقالعادهاي براي دريافت پروتئين مرغوب و ويتامين B12 ميگرديد، قطعا گوشتهاي قرمز در اولويت انتخابهاي شما قرار ميگيرند.بعضي از تکههاي گوشت قرمز حاوي ميزان زيادي از چربيهاي اشباع و کلسترول هستند، اما باز هم فوايد تغذيهاي زيادي دارند. البته ترديدي نيست که زيادهروي در مصرف اين چربيهاي ناسالم، کلسترول خون را بالا ميبرد و درنهايت به ابتلا به بيماريهاي قلبي-عروقي منجر ميشود. به همين دليل است که محققان همواره تاکيد ميکنند که از گوشتهاي قرمز بدون چربي استفاده کنيد که کمترين ميزان چربي را به بدن ميرسانند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم کمبود ويتامين B12
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بهترين منابع ويتامين B12
تعريف گوشت قرمز بدون چربي
هر بُرش از گوشت قرمز حاوي 10 گرم چربي يا کمتر از آن است و ميزان چربيهاي اشباع در هر وعده مصرفي از گوشت قرمز نيز بيشتر از 4.5 گرم نيست. محققان هر وعده مصرفي از گوشت قرمز را برابر با 100 گرم ميدانند.
اگر گوشت قرمز انتخابي شما کاملا بدون چربي و مرغوب باشد، ميزان چربي کل و چربي اشباع آن باز هم به نصف ميزان ذکرشده ميرسد. با اين حال، هر وعده مصرفي از گوشت قرمز کاملا بدون چربي نيز هنوز حدود 95 گرم کلسترول دارد. به ياد داشته باشيد که اصطلاح "با چربي پايين" يعني ميزان چربي کل در هر وعده مصرفي از اين گوشتها بايد حدود 3 گرم يا کمتر باشد، ولي همه گوشتهاي قرمز در اين رده قرار نميگيرند.
خريد گوشت قرمز بدون چربي
اگر ميخواهيد که گوشت گوساله بخريد، قسمت راسته اين گوشت و گوشت چرخکرده آن واقعا چربي خيلي کمي دارد و ميزان چربي آن به بيشتر از 15 درصد نميرسد. همچنين ميتوانيد از مسئولان فروشگاه درخواست کنيد که چربيها را کاملا از گوشت انتخابي شما جدا کنند. گوشت گوسفند هم اساسا حاوي چربي بيشتري نسبت به گوشت گوساله است، اما جداسازي چربيهاي آن توسط مسئولان فروشگاه يا خودتان، ميزان چربي کل آن را به حداقل ميرساند.
گوشت قرمز پُرچرب
جگر گوساله حاوي چربي کل و ;کمي چربي اشباع است، اما يک وعده 85 گرمي از همين جگر اين توانايي را دارد که از مرز کلسترول روزانه مجاز عبور کند. بعضي از گوشتهاي پُرچرب نيز در هر وعده مصرفي حاوي کلسترولي کمتر از 95 ميليگرم هستند، اما ميزان چربي کل و چربي اشباع آنها از محدوده مجاز فراتر ميرود. بهعنوان مثال، هر وعده مصرفي از گوشت سرسينه گوساله حدودا 24 گرم چربي کل، 9.5 گرم چربي اشباع و 78 ميليگرم کلسترول دارد. بعضي از تکههاي گوشت قرمز پُرچرب نيز ميتوانند بهعنوان کمچرب مصرف شوند، به شرطي که ميزان استفاده از آنها به بيشتر از 85 گرم در هر وعده مصرفي نرسد. بهعنوان مثال، 85 گرم استيک براي شما مشکلي ايجاد نميکند، اما يک استيک کامل حدودا 6 برابر چربي بيشتري دارد.
مصرف توصيهشده روزانه گوشت قرمز
مراجع مختلف، توصيههاي مصرفي متفاوتي را در اين زمينه ارائه ميدهند، اما هنوز دستورالعمل يکسان و ثابتي براي آن طراحي نشده است. براي مثال، در رژيم غذايي *DASH با 2 هزار کالري روزانه، ميزان استفاده از گوشت قرمز نبايد به بيشتر از 40 گرم برسد.انجمن قلب آمريکا نيز اين ميزان را حدود 170 گرم در روز تعريف کرده است. با اينحال، بيماران و گروههاي خاص حتما بايد در اين زمينه براساس نظر پزشک عمل کنند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم سالمي به نام دش DASH
منبع: salamatism.com