بزرگنمايي:
چه خبر - اختلال در تکامل بينايي کودکان به دليل استفاده از اين وسيله الکترونيکي
کارشناسان در جديدترين پژوهشهاي خود دريافتند نور آبي منتشر شده از وسيلههاي الکترونيکي ميتواند سبب آسيب به چشمان کودکان شود، به ويژه اگر در ساعتهاي پاياني شب و در نور کم، آنها به بازي با اين وسيلهها بپردازند.
چشم کودکان چندين سال پس از تولد، هنوز در حال تکامل و رشد است و وسايل، چون تلفن همراه، تبلت و رايانه به دليل نور آبي شديدي که از خود ساطع ميکنند ميتوانند به مويرگهاي ريز چشم کودکان آسيب برسانند.
تاکنون چندين بار دنيا شاهد حادثه تلخ نابينا شدن نوزاد به دليل تابش نورخيره کننده فلش دوربينها بوده است و اين نشان ميدهد که تا چه اندازه چشم کودکان به نور حساس است.
افزون بر آسيب به بينايي، تابش نور شديد وسايل الکترونيکي در شبها سبب بي خوابي و بدخوابي کودک خردسال شده و درصورتي که اين روند ادامه پيدا کند در رشد کودک و ضريب هوشي او اثر منفي ميگذارد. نور ساطع شده از وسايل الکترونيکي، ساعتها در انتهاي کره چشم کودک باقي ميماند و به دليل اختلال در ترشح هورمون ملاتونين کودک دچار بدخوابي ميشود.
کارشناسان دانشگاه کلورادو که در اين تحقيق حضور داشتند، همچنين دريافتند اثر نور وسايل الکترونيکي بر چشم کودکان بسيار بيشتر از بزرگسالان است که سبب آسيب به چشم آنها ميشود.
بر اين اساس محققان به والدين توصيه ميکنند، کودکان بازه زماني استانداردي با اين وسايل الکترونيکي کار کنند و به ويژه شبها از کار با اين وسيله خودداري کنند تا خواب بهتري داشته باشند و به چشم آنها آسيب نرسد.
نتايج اين پژوهش در مجله Pediatrics منتشر شده است.
منبع: yjc.ir