آخرین اخبار

بعد از مسموميت غذايي بايد چه بخوريم؟ تغذيه

بعد از مسموميت غذايي بايد چه بخوريم؟

  بزرگنمايي:

چه خبر -

مسمويت غذايي معمولا زماني اتفاق مي افتد که عوامل بيماري زا (pathogens)، غذا يا آب آشاميدني را آلوده کنند. با وجود ناراحت کنندگي، مسموميت غذايي معمولا رايج است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نشانه هاي مسموميت غذايي را بشناسيد

بعد از پايان علائم مسموميت غذايي چه کنيم؟
بعد از پايان علائم مسموميت غذايي چه کنيم

اجازه دهيد معده شما آرام بگيرد. بعد از تجربه علايم انفجاري مسموميت غذايي مانند استفراغ، اسهال و ناراحتي معده، کارشناسان توصيه مي کنند اجازه دهيد معده استراحت کند. يعني اين که تا چند ساعت از نوشيدن و خوردن اجتناب کنيد.

بعد از پايان علائم مسموميت غذايي به بدن آب رساني کنيد

مصرف مايعات براي کمک به بدن تان در مقابله با مسموميت غذايي ضروري است. اسهال و استفراغ مي تواند باعث کم آب شدن بدن شود، بنابراين نوشيدن جرعه هاي کوچک آب مي تواند يک شروع خوب باشد. نوشيدني هاي ورزشي که حاوي الکتروليت هستند، بهترين راه براي پيشگيري از کم آبي بدن در اين حين است. ساير مايعات پيشنهادي عبارتند از:

نوشابه بدون رنگ ( مانند اسپرايت، سون آپ ).
چاي بدون کافئين.
آب مرغ يا سبزيجات.
بعد از پايان علائم مسموميت غذايي خوردن خوراکي هاي ملايم را شروع کنيد

هنگامي که احساس مي کنيد معده توانايي نگه داشتن غذا را دارد، خوراکي هايي که براي معده و دستگاه گوارش شما ملايم هستند، بخوريد. خوراکي هاي زودهضم، کم چرب و کم فيبر. هضم چربي براي معده شما سخت است به خصوص اگر ناراحت باشد. اجتناب از مصرف غذاهاي چرب جلوي ناراحتي هاي بعدي را مي گيرد. خوراکي هايي که هضم شان براي معده راحت است، عبارتند از:

موز.
غلات.
سفيده تخم مرغ.
عسل.
ژله.
بلغور جو دوسر.
کره بادام زميني.
سيب زميني ساده از جمله پوره سيب زميني.
برنج.
سالتين.
تست.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خوراکي هاي دير هضم را مي شناسيد؟

بعد از پايان علائم مسموميت غذايي داروهاي طبيعي را امتحان کنيد

در طول يک دوره مسموميت غذايي، دنبال کردن واکنش هاي طبيعي براي پاکسازي و پالايش دستگاه گوارش براي خلاصي از باکتري هاي مضر مهم است. به همين دليل است که داروهاي اسهال بدون نسخه راه خوبي براي درمان مسموميت غذايي نيستند. زماني که علائم شما در بالاترين حد خود قرار دارند، ممکن است بخواهيد داروهاي طبيعي را امتحان کنيد.
چاي زنجبيل: زنجبيل به عنوان آرام کننده معده شناخته مي شود. خواص آنتي باکتريال آن به بدن براي مقابله با عوامل بيماري زا که باعث ايجاد واکنش در بدن تان شده اند، کمک مي کند.
سرکه سيب: با اين که مطالعه درستي در اين زمينه انجام نشده، ولي سرکه سيب داراي خواص آنتي ميکروبيال است. 2 قاشق چايخوري سرکه سيب را با يک ليوان آب مخلوط کرده و در طول روز جرعه جرعه بنوشيد. اين کار منجر به بيرون راندن و کشتن عوامل بيماري زايي مي شود که شما را بيمار کرده اند.
زغال چوب فعال: نبايد آنها را با خاک زغالي که در گريل حياط پشتي تان به جا مانده اشتباه بگيريد،کپسول هاي زغال چوب فعال به سرعت بدن انسان را سم زدايي کرده و باکتري هاي خطرناک را مي کشند.
بعد از اين که مجدد حالتان خوب شد، ممکن است بخواهيد به مدت 2 هفته پروبيوتيک هاي روده را با مصرف ماست طبيعي يا کپسول هاي پروبيوتيک حداقل به مدت 2 هفته جايگزين کنيد. اين کار به بدن تان کمک مي کند تا دوباره باکتري هاي سالمي که در حين مسموميت غذايي از طريق سيستم گوارش از دست داده ايد را بازسازي کرده و سيستم ايمني تان دوباره به مسير اصلي خود بازگردد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درمان مسموميت هاي غذايي با طب سنتي را بدانيد

ساير راهنمايي ها

دندان هايتان را مسواک بزنيد. اسيد معده که در هنگام استفراغ از دهان خارج مي شود، مي تواند به ميناي دندان آسيب برساند. مسواک زدن دندان ها بعد از استفراغ در دراز مدت از سلامت دهان محافظت کرده و در کوتاه مدت احساس تازگي و آرامش به شما مي دهد. دوش گرفتن هم مي تواند به پاکسازي بدن تان از باکتري هاي ناسالم کمک کند. استراحت کنيد، استراحت کافي هم مي تواند به بهبود سريعتر شما کمک کند.

بعد از پايان علائم مسموميت غذايي از چه خوراکي ها و نوشيدني هايي بايد اجتناب کنيم؟
بعد از پايان علائم مسموميت غذايي از چه خوراکي ها و نوشيدني هايي بايد اجتناب کنيم

بدن شما در حال حاضر تحت تهاجم قرار گرفته است و در حال مقابله و بيرون راندن عوامل بيماري زايي است که باعث مسموميت غذايي شما شده اند. شما که نمي خواهيد به اين مهاجمان مهمات بيشتري برسانيد. اولويت اول شما بايد اجتناب از خوراکي هايي باشد که در وهله اول باعث بيماريتان شده اند. بلافاصله مجرم مشکوک را به سطل زباله بريزيد تا مواد غذايي آلوده از دسترس حيوانات خانگي دور شود و در وهله دوم اجتناب کنيد از مصرف غذاها و نوشيدني هايي که هضم شان براي معده سنگين است، از جمله:

الکل.
کافئين (نوشابه، نوشيدني انرژي زا يا قهوه).
غذاهاي تند.
خوراکي هايي که فيبر بالايي دارند.
محصولات لبني.
خوراکي هاي چرب.
خوراکي هاي سرخ شده.
نيکوتين.
غذاهاي ادويه دار.
آبميوه.

همچنين به ياد داشته باشيد که از هر گونه داروي اسهال بدون نسخه اجتناب کنيد. با دنبال کردن اين نکات ساده در کمترين زمان ممکن، احساس بهتري خواهيد داشت.

چه چيزي باعث مسموميت غذايي مي شود؟
چه چيزي باعث مسموميت غذايي مي شود

5 عامل بيماري زا مسئول 91 درصد از بيماري هاي غذايي در آمريکا هستند. اين عوامل بيماري زا عبارتند از:

- نورو ويروس (Norovirus) (معمولا در صدف ها، ميوه ها و سبزيجات ديده مي شود).
- سالمونلا (Salmonella) (معمولا در تخم مرغ، گوشت و محصولات لبني ديده مي شود).
- کلوستريديوم پرفرنژنس (Clostridium perfringens) (در گوشت قرمز و ماکيان ديده مي شود).
- کمپيلوباکتر (Campylobacter) ( در گوشت کم پخت و آب آلوده ديده مي شود).
- استافيلوکوک ها (Staphylococcus) (در محصولات حيواني از قبيل خامه، تخم مرغ و شير ديده مي شود).
سالمونلا و نوروويروس مسئول اغلب بستري شدن ها در اثر مسموميت غذايي در بيمارستان هستند، ولي ممکن است مسموميت غذايي در اثر موارد ديگر ازين قبيل هم ايجاد شود:

باکتري.
انگل ها.
کپک.
سموم.
آلاينده ها.
آلرژن ها.

گوشت هاي کم پخت يا محصولاتي که به صورت غير بهداشتي با دست تهيه شده اند، مقصرين اصلي در مسموميت غذايي هستند. دستهايتان را بشوييد، وسايل و بشقاب ها را به دو دسته براي خوراکي هاي خام و پخته جدا کنيد.
اکثر افرادي که مسموميت غذايي را تجربه مي کنند نيازي به رفتن به بيمارستان ندارند، ولي فاصله زيادي هم از دستشويي نمي توانند بگيرند. معده ناراحت، استفراغ و اسهال علايم شايع مسموميت غذايي هستند. اين علايم معمولا بعد از 48 ساعت از بين مي روند. اگر سابقه کم آبي بدن، بيماري هاي قلبي، آمبولي يا ساير مشکلات جدي سلامتي داشتيد، به دنبال کمک باشيد و مايعات زياد بنوشيد.
اگر علايم تان شديد بود با اورژانس تماس بگيريد تا براي پيشگيري از شيوع بيماري، شما را راهنمايي کرده و در صورت لزوم شما را به بيمارستان برسانند. علايم شديد مسموميت غذايي عبارتند از: خون در مدفوع، گرفتگي شديد شکم، تار شدن بينايي و اسهال طولاني تر از 3 روز. تمام اين علايم نيازمند مراقبت پزشکي هستند. به مطالعه اين مقاله ادامه دهيد تا بدانيد چه چيزهايي براي بهبود سريع تر شما مورد نياز است و چه زماني بايد به پزشک مراجعه کنيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : دليل مسموميت غذايي آخرين وعده غذايي که خورده ايد نيست

چه افرادي بيشتر در معرض خطر عوارض مسموميت غذايي هستند؟
چه افرادي بيشتر در معرض خطر عوارض مسموميت غذايي هستندنوزادان و کودکان بيشتر در معرض خطر عوارض مسموميت غذايي هستند

مسموميت غذايي در کودکان به اندازه بزرگسالان شيوع دارد، ولي مي تواند باعث نگراني شود. کودکان به خصوص زير 1 سال مستعد ابتلا به بوتوليسم (botulism) هستند. بوتوليسم نادر است ولي اگر سريعا به آن رسيدگي نشود ممکن است منجر به فلج يا حتي مرگ شود. کودکان هم در معرض خطر بيشتر واکنش هاي جدي به باکتري اشريشيا کلي (E. coli) هستند. کودک يا نوزادي که علايم مسموميت غذايي داشته باشد، بايد يه سرعت توسط يک پزشک متخصص معاينه شود، تا احتمال بوتوليسم در آن ها بررسي شود. کودکان راحت تر از بزرگسالان دچار کم آبي مي شوند، بنابراين نياز به مراقبت بيشتري دارند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بوتوليسم كشنده ترين نوع مسموميت غذايي

زنان باردار بيشتر در معرض خطر عوارض مسموميت غذايي هستند

زنان باردار بايد با مسائل مربوط به مسموميت غذايي با احتياط رفتار کنند. مسموميت غذايي ليستريا (Listeria) به جنين درحال رشد آسيب مي رساند. تغذيه مناسب در زنان باردار براي کمک به رشد نوزاد ضروري است. به همين دليل هر گونه نشانه مسموميت غذايي بايد تحت نظر يک پزشک متخصص قرار بگيرد.

سالمندان بيشتر در معرض خطر عوارض مسموميت غذايي هستند

سالمندان هم حساسيت بيشتري به عوارض مسموميت غذايي دارند. به خصوص زنجيره هاي باکتري اشريشيا کلي (E. coli) که مي تواند منجر به خونريزي و نارسايي کليه شوند. اگر يک فرد بالغ بالاي 60 سال داراي نشانه هاي مسموميت غذايي باشد، بايد براي مراقبت هاي اوليه با يک مشاور متخصص تماس بگيرد.

افراد مبتلا به بيماري هاي مزمن بيشتر در معرض خطر عوارض مسموميت غذايي هستند

افرادي که مبتلا به بيماري هاي مزمني از قبيل ايدز HIV/AIDs، بيماري کبد يا ديابت هستند، بيشتر در معرض خطر عوارض جدي مسموميت غذايي قرار دارند. همچنين اگر شيمي درماني دريافت مي کنيد که پاسخ ايمني را سرکوب مي نمايد، در معرض خطر بيشتري هستيد.

چه زماني بايد براي مسموميت غذايي به پزشک مراجعه کنم؟
چه زماني بايد براي مسموميت غذايي به پزشک مراجعه کنم

علايم مسموميت غذايي معمولا بيشتر از 48 ساعت طول نمي کشد. اگر 2 روز از زمان ظاهر شدن علايم شما گذشت و همچنان علائم را داشتيد، وقت آن است که با يک پزشک متخصص تماس بگيريد. به ياد داشته باشيد که علايم شديد مانند مدفوع خوني، سرگيجه، ضعف عضلاني و گرفتگي شديد معده را جديد گرفته و منتظر از بين رفتن شان نمانده و سريعا به پزشک مراجعه نماييد.

مسموميت غذايي در رستوران ها
مسموميت غذايي در رستوران هاسوال: براي پيشگيري از مسموميت غذايي بيرون از خانه چه کاري بايد انجام دهم؟

پاسخ: براي اجتناب از مسموميت غذايي در رستوران ها، فقط رستوران هايي را انتخاب کنيد که هيچ نقض کد بهداشتي اي نداشته باشند. اداره بهداشت را براي يافتن رستوران هايي که مشکل بهداشتي داشته اند، بررسي کنيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چه غذاهايي در سفر بخوريم تا دچار مسموميت غذايي نشويم؟


منبع: سيمرغ



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها