بزرگنمايي:
چه خبر - خطرناکترين تفريح مردم ايران!منظور از غذادرماني پيشگيري از بيماري توسط غذا است يا درمان بيماريها با غذا؟
مهديه حسيني، دبير دومين همايش و جشنواره غذادرماني و عضو انجمن ارگانيک ايران گفت: منظور هم پيشگيري و هم درمان توسط غذا است.به کمک غذا نه تنها ميتوان از بيماريها پيشگيري کرد بلکه يکسري از بيماريها را نيز ميتوان درمان و يکسري ديگر را کنترل کرد.
آيا از نظر علمي در ايران به مرحلهاي رسيدهايم که با غذا بيماريها را درمان کنيم؟
مبحث خوراک درماني از زمان ابوعلي سينا و قبل از وي بوده و حتي يکسري از خورشهاي ايراني که اکنون وجود دارد، قبلاً حالت جوشانده دارويي داشته و اين جوشاندهها بعداً تبديل به غذا شدهاند مثلاً خود قرمه سبزي قبلاً يک جوشانده براي درمان بيماري زکام بوده و بعدها سبزيهاي ديگر به آن اضافه شده و به صورت غذاي امروزي درآمده است.
غذا درماني در طب ايراني و اسلامي ريشه فوق العاده محکم، قوي و دو هزار ساله دارد. البته در اين جشنواره و نمايشگاه بيشتر بر روي پيشگيري از بيماريها و کنترل علائم بيماريها ميخواهيم کار کنيم و نه درمان.
استفاده از گياهان دارويي به صورت اشتباه در طبخ غذا
حسيني با تأکيد بر اينکه غذا به راستي درمان است، گفت: ما از گياهان دارويي به عنوان طب آلترناتيو (طب جايگزين) استفاده ميکنيم و در کنار درمان به وسيله داروهاي شيميايي شايد يک داروي گياهي هم به عنوان طب مکمل به ما پيشنهاد شود. در بسياري از محلههاي ما عطاري وجود دارد اما تنها استفادهاي که از گياهان دارويي داريم، استفاده از چند گياه مشهور (زنجبيل، دارچين و نهايتاً چند نوع فلفل) به عنوان ادويه در غذاها، آن هم به روشهاي طبخ اشتباه است. در حالي که از انواع و اقسام گياهان دارويي و اساره آنها ميتوانيم براي پيشگيري و درمان در غذاهايمان استفاده کنيم.
اين عضو انجمن ارگانيک ايران با اشاره به اينکه اساتيد برجستهاي در ايران از جمله پروفسور متين در خصوص مواد مؤثر گياهان دارويي و تأثير آنها بر روي سيستم ايمني تحقيقات ارزشمندي انجام دادهاند و کتابهاي خوبي در اين زمينه نوشته شده است، گفت: ميتوانيم بر اساس ترکيب غذا نوع گياهي که بايد به آن اضافه شود را انتخاب کنيم.
بيشترين تفريح مردم ايران، خطرناکترين براي سلامتي آنها است
وي با اشاره به اينکه اولين همايش و جشنواره غذادرماني بهمن ماه سال گذشته برگزار شد، گفت: مردم ما تفريح خاصي ندارند و تفريح بيشتر مردم رفتن به رستوران و کافيشاپها شده است. وضعيت رستورانها و فست فودها که تعداد آنها هم زياد شده بسيار اسفناک است و خارجيهايي که از ساير کشورها به ايران ميآيند عنوان ميکنند که يک غذاي سالم پيدا نميکنند و غذاي شما فوقالعاده خطرناک است به همين دليل از سوپرمارکتها مواد خشک تهيه ميکنيم و از آنها استفاده ميکنيم. چون هم مواد غذايي و هم نحوه پخت غذاهاي شما معايب بزرگي دارند.
دغدغه مردم استفاده از مواد غذايي سالم است اما نميدانند از کجا بايد آن را تهيه کنند
حسيني با تأکيد بر اينکه اين رستورانها بيشترين ضربه را به سلامت مردم ميزنند، گفت: دغدغه بسياري از مردم استفاده از مواد غذايي سالم است اما نميدانند چگونه و از کجا ميتوانند اين مواد سالم را تهيه کنند. مؤسساتي هم که مواد غذايي ارگانيک و سالم تهيه ميکنند هم حمايت نميشوند و تحت نظارت نهاد خاصي قرار ندارند تا سيستم آنها مکانيزه شده بر عملکرد آنها نظارت قوي صورت گيرد. ما بايد در کشور يک نهاد خصوصي و يک تشکل براي نظارت بر تهيه مواد غذايي ارگانيک به عنوان مرجع مواد غذايي سالم داشته باشيم و کليه توليدکنندگان مواد غذايي سالم و محصولات سلامت محور را داخل سامانه جامع قرار داده و اين سامانه را در اختيار همه قرار دهيم. بايد همه کساني که هم و غمشان سلامتي مردم است را دور هم جمع و تشکلي را راه بيندازيم که مرجع مواد غذايي سالم و تغذيه سالم باشد که البته نحوه پخت سالم و آموزش ايمني غذا را نيز به مردم ارائه دهد.
چه قدر زمان نياز است تا همه مردم با ويژگيهاي غذاي سالم و نحوه طبخ درست غذاها آشنا شوند؟
اگر از مردم، تشکلهاي خصوصي، نهادهاي خصوصي و افرادي که در اين زمينه فعاليت ميکنند حمايت بيشتري صورت گيرد و اصحاب رسانه نيز ما را پوشش دهند تا اطلاع رساني گستردهاي در کل جامعه داشته باشيم ظرف شش ماه آينده ميتوان ديد که پشت سر هم جشنوارههاي غذاهاي سالم برگزار ميشود.
وي خاطرنشان کرد: البته بسيار مهم است که محتوا حفظ شود. ما براي توليد محتوا سالها وقت گذاشتهايم. محتواي کار بايد توليد محصولات سالم و تغذيه سالم باشد و نبايد به فکر تجاريسازي باشيم. چرا که وقتي پاي پول و تجاريسازي وسط ميآيد يکسري افراد براي انتفاع از اين جريان، سلامت را قرباني ميکنند.
حسيني در پايان ضمن تأکيد بر اين مسئله که بايد مواد غذايي سالم و غيرتراريخته را ترويج کنيم، گفت: بايد اطلاعرساني کنيم مواد غذايي سالم چگونه است و مواد غذايي تراريخته چگونه است و بعد انتخاب و اختيار را به مردم واگذار کنيم.
منبع:بهداشت نيوز