آخرین اخبار

لباس هايي که زنان را بيمار مي کنند سلامت خانواده

لباس هايي که زنان را بيمار مي کنند

  بزرگنمايي:

چه خبر - نقش لباس زير در بيماري و عفونت هاي زنان

بيماري هاي زنان از جمله عفونت هاي قارچي، يکي از مهم ترين دلايل مراجعه زنان به پزشکان است. ترشح ها و عفونت هايي که ممکن است در نگاه اول براي خيلي ها نگران کننده نباشد و به درمان هاي خانگي اکتفا کنند. اما ما مي خواهيم به شما بگوييم موضوع فراتر از اينهاست. شايد بپرسيد اين عوارض چقدر مي تواند خطرناک باشد. پاسخ پزشکان اين است: «خيلي زياد، حتي مي تواند تا مرحله ناباروري پيش برود.»

پزشکان زنان به اين نکته اشاره مي کنند که بخشي از بيماري هاي عفوني رايج در ميان زنان که مي تواند به بيماري هاي جدي تر داخلي منجر شود، از راه لباس زير به بدن زنان منتقل مي شود. استفاده طولاني مدت از لباس به ويژه شلوارهاي تنگ، مخصوصا در فصل گرما، از جمله هشدارهايي است که متخصصان، آن را عاملي براي ابتلا و عود مجدد عفونت هاي زنانه و سخت شدن روند درمان مي دانند.

به گفته متخصصان، بسياري از زناني که براي درمان عفونت ها و بيماري هاي زنان در ناحيه تناسلي به آن ها مراجعه مي کنند، درباره اهميت رعايت اصول بهداشتي براي خشک نگه داشتن واژن همچنين اهميتي که بهداشت لباس زير بر سلامت آن ها دارد، اطلاعات زيادي ندارند. بخشي از اين فرايند، ناشي از شرايط فرهنگي ايران است که ارائه آموزش هايي در اين خصوص را حتي در خانواده ها دشوار مي کند، هر چند اين مسئوليتي است که انتظار مي رود مادران درباره دخترانشان به درستي ايفا کنند.

لباس زير از کالاهاي مصرفي است که بايد آن را زود به زود نو کرد و زياد هم بايد داشت. اگر لباس زير به اندازه کافي داشته باشيد، آن را زود به زود عوض مي کنيد و به راحتي هم آن را دور مي اندازيد. خيلي ها به دليل اينکه لباس زيرشان در معرض ديد ديگران نيست، آن را به مدت زياد و به بدترين وضع نگه مي دارند.

به جنس و الياف لباس زير دقت کنيد

همه زنان بايد بدانند که حفظ تميزي و خشکي واژن، اهميت زيادي در سلامت واژن دارد و لباس هايي که مي پوشند مي تواند بر سلامت آن تاثير داشته باشد. انواع خاصي از پارچه ها يا لباس هايي که براي ناحيه تناسلي طراحي مي شوند و به فروش مي رسند، مي توانند گرما و رطوبت واژن را افزايش دهند و اين امر منجر به رشد بيش از حد باکتري ها و عفونت ها مي شود.

حتما بارها با اين توصيه مواجه شده ايد که بهتر است از لباس هاي زير نخي استفاده کنيد، اين توصيه درستي است. چرا که لباس هاي نخي، بخشي از رطوبت را از خود عبور مي دهند و فضاي مناسبي براي واژن فراهم مي کنند. پوشيدن لباس هاي تنگ هم، يکي از اشتباهاتي است که فضاي نامناسبي براي واژن ايجاد مي کند و ميزان اين آسيب ها را بالا مي برد.

دقيقا به همين دليل است که زمان انتخاب لباس بايد به سايز و اندازه اي که مناسب شماست دقت کنيد. ممکن است انواع لباس هاي فانتزي در ظاهر زيبا به نظر برسند اما الياف به کار رفته در تورها ممکن است حساسيت زا باشد و به تدريج عوارضي را براي شما ايجاد کند که سال ها به دنبال درمان آن باشيد.

بعد از شنا حتما رعايت کنيد

استخر و سونا و همه فضاهاي مرطوبي که ممکن است گذرتان به آنجا بيفتد، محل مناسبي براي انتقال انواع بيماري هاست. زناني که به طور مرتب شنا مي کنند و به سونا مي روند تقريبا 3 برابر، بيشتر از ديگر زنان به بيماري هاي عفوني ناحيه تناسلي مبتلا مي شوند.

وقتي از لباس هاي شنا استفاده مي کنيد بايد بلافاصله بعد از تمام شدن شنا، لباس هاي زير عادي تان را بپوشيد، فکر نکنيد که نيم ساعت ديگر به خانه مي رسيد و لباستان را عوض مي کنيد، همين مدت زمان کوتاه براي انتقال انواع بيماري ها و عفونت به بدن شما و ايجاد بيماري هاي جدي کافي است! اين موضوع صرفا مختص زماني که به استخر مي رويد نيست.

چنانچه شما عضو يک باشگاه ورزشي هستيد، چند روز در هفته ورزش مي کنيد يا به پارک مي رويد و پياده روي پرسرعت داريد نيز بعد از اتمام ساعت ورزش بايد بلافاصله لباس هاي زيرتان را عوض کنيد تا مانع از بروز هرگونه مشکل شويد.

از باکتري و قارچ فرار کنيد

«هر روز لباس زيرتان را عوض کنيد و منتظر حمام رفتن نمانيد.» اين توصيه «مهتاب درويشي» متخصص زنان است.

به گفته او قارچ ها در محيط گرم و مرطوب به راحتي رشد مي کنند و اين توصيه به ويژه براي فصل هاي گرم سال و زناني که هر روز ساعت هاي طولاني از شلوار استفاده مي کنند بايد جدي تر گرفته شود: «در سال هاي اخير انواع ژل هاي مخصوص شست و شوي بانوان و همچنين دستمال هاي مرطوب در بازار ايران و داروخانه ها قابل دسترس است.

اگر زنان خود را به استفاده منظم از اين ژل ها عادت دهند از بروز بسياري از بيماري ها پيشگيري کرده اند. اين ژل ها رطوبت پوست را به اندازه مناسب تنظيم و تشرحات بدبو را کنترل کرده و کاهش مي دهند.

يکي از نکاتي که زنان بايد به آن توجه کنند اين است که همه بيماري هاي ناحيه واژن به راحتي درمان نمي شوند و برخي از آن ها به دوره هاي طولاني درماني نياز دارند. زماني که واژن مستعد ابتلا به بيماري عفوني مي شود، اين بيماري در دوره هاي مختلف عود مي کند و زندگي روزمره و زناشويي زنان را تحت تاثير قرار مي دهد.»

خطر عفونت هاي ايجاد شده، براي زنان

شايع ترين بيماري دستگاه تناسلي زنان در ايران عفونت است که به دو نوع، عفونت بخش هاي تحتاني و عفونت بخش هاي فوقاني تقسيم مي شود. بخش تحتاني شامل قسمت خارجي، دهانه رحم و واژن مي شود و ناحيه رحم، لوله ها و ناحيه لگني، بخش هاي فوقاني را تشکيل مي دهند.

اهميت رعايت بهداشت در لباس زير و رعايت نکاتي از جمله اتوکردن آن ها و خشک شدن در آفتاب از اين جهت است که اين لباس ها مي توانند عفونت ها و بيماري ها را به داخل رحم و بدن زنان منتقل کنند و حتي کار را به جراحي و بيماري هاي جدي بکشانند.

اين نکته اي است که فرشته رادنيا، متخصص زنان درباره آن مي گويد: «عفونت هاي ناحيه لگني در صورت درمان نشدن در نهايت به داخل شکم منتشر مي شوند. بنابراين اهميت اين موضوع در اين است که اگر ما عفونت هاي بخش هاي تحتاني را جدي نگيريم و آن ها را درمان نکنيم، عوارضي در اين نواحي ايجاد مي شود. اگر اين عفونت ها به بخش هاي فوقاني نفوذ کنند، منجر به عفونت هاي لگني مي شوند که عوارض زيادي را براي زنان به دنبال دارد.»

يکي از اين عوارض، نازايي است که در نتيجه چسبندگي لوله ها اتفاق مي افتد، حاملگي خارج از رحم نيز از ديگر عوارض آن است.

ممکن است با ايجاد چسبندگي داخل شکم، چرک داخل شکم ريخته شود که علائم شکمي حاد را ايجاد مي کند. با اين شرايط ممکن است زنان دچار تب هاي بالا و آبسه در شکم شوند که گاه نياز به جراحي و تخليه پيدا مي کنند. عود، يکي ديگر از عوارض اين بيماري است، زني که يک بار دچار اين مشکل شود احتمال ابتلا در دفعات بعد نيز وجود دارد.

بنابراين لازم است زنان علائم اين بيماري را حتي اگر خفيف باشد، جدي بگيرند و با درمان به موقع آن دچار عوارض بعدي نشوند.

عفونت هاي شايع قارچي در زنان

به گفته رادنيا، شايع ترين نوع عفونت بخش هاي تحتاني دستگاه تناسلي، عفونت هاي قارچي هستند که در شرايطي به وجود مي آيد که تعادل ميکروب ها در واژن به هم مي خورد: «اين بيماري در مناطق گرمسير شايع تر است و در فصول گرم هم بيشتر اتفاق مي افتد. اگر زني در رعايت بهداشت فردي اش کوتاهي کند و لباس زير خود را مرتب عوض نکند، بدنش مرطوب باشد و به مدت طولاني لباس هاي تنگ به تن داشته باشد، اين عفونت در او عود مي کند و درمان پذير نخواهدبود يعني مزمن مي شود.»

به جز عفونت هاي قارچي، عفونت هاي ديگري هم هستند که واژن را درگير و دهانه رحم را دچار مشکلاتي مي کنند. براي مثال دهانه رحم زخم مي شود و علاوه بر اينکه عفونت به سمت بالا مي رود ممکن است تغييراتي در سلول ها ايجاد شود و ضايعات قبل از سرطان بروز کند. معاينه دقيق، پاپ اسميرهاي مرتب سالانه و پيگيري مشکلات تا درمان قطعي، از وظايف زنان در صورت ابتلا به عفونت است. سوزش، خارش و ترشحات غيرعادي از علائم اوليه عفونت هاست، بنابراين نسبت به اين علائم حساس باشيد.

از لباس هاي زير تنگ، استفاده نکنيد

پزشکان زنان بر اين نکته تاکيد مي کنند که اندازه لباس زير، نکته مهمي است که زنان در انتخاب لباس ها بايد مورد توجه قرار دهند. لباس زير تنگ، عروق پوست را تحت تاثير قرار داده و در قسمت هايي مانع گردش صحيح خون مي شود به خصوص اگر تنگي لباس در ناحيه لگن، زانو، سينه و حلقه آستين ها باشد، اختلال جريان خون در اين نواحي باعث عارضه شايع لباس هاي تنگ يعني کوفتگي و خستگي مي شود. البته گاهي اين تنگي به حدي زياد مي شود که قسمت هايي از پوست کبود شده و تغيير رنگ مي دهد.

يکي ديگر از مشکلات لباس هاي تنگ مشکلات گوارشي است. در واقع لباس تنگ حرکات دودي (حرکات کرم گونه) دستگاه گوارش را مختل مي کند و موجب تجمع گاز در معده و نفخ شکم مي شود که معمولا با درد شکم همراه است. همچنين پوشيدن لباس زير تنگ و بدون تبادل هوا باعث افزايش احتمال ابتلا به عفونت مثانه در زنان مي شود.

از عوارض لباس هاي تنگ، نوعي کهير به نام کهير فاري است که در اثر فشار موضعي بر بدن، مثل پوشيدن لباس هاي تنگ پديد مي آيد.

دقت در تهيه لباس هاي زير از فروشگاه هاي معتبر و بهداشتي

علاوه بر همه اينها به خاطر داشته باشيد که لباس زير را از هر جايي و صرفا به دليل ارزان بودن تهيه نکنيد. لباس هايي که دستفروشان مترو هفته ها در واگن هاي زيرزميني دست به دست مي کنند ممکن است چند هزار تومان ارزان تر باشد اما آسيبي که در اثر استفاده از لباس هاي آلوده به سلامت شما وارد مي شود خيلي بيش از اينها خرج روي دستتان خواهدگذاشت!

همه خطراتي که لباس زير نامناسب مي تواند براي سلامت زنان داشته باشد با روزي چند دقيقه رسيدگي و رعايت بهداشت و سخت گيري بيشتر قابل پيشگيري است،

از طرفي نکته مهمي که بايد به آن توجه کنيد اين است که شما ممکن است سال هاي سال علائمي از عفونت هاي واژني نداشته باشيد، اما بايد اين احتمال را در نظر بگيريد که شايد رحم شما به انواع عفونت هايي آلوده شده باشد که هنوز علائم آشکاري از خود نشان نداده اند، ولي ممکن است روزي کار دستتان بدهد و همان روز است که ياد لباس هايتان مي افتيد، همان لباس هايي که مي توانند شما را بيمار کنند.



منبع: ماهنامه زنان و زندگي




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

13 خوراکي اي که زنان نبايد مصرف کنند

4 خطر پنهان درد شکمي در زمان قاعدگي

چرا سرطان هاي دستگاه گوارش در بين مردان در حال افزايش است؟

وقتي قلب جنين مي ايستد!

ويتامين هاي مورد نياز بدن کودکان را بشناسيد

آقايان اين 10 اشتباه خطرناک را در مورد سلامت خود انجام ندهيد!

چرا بايد بيضه هاي نوازد تازه متولد شده معاينه شود؟

بهترين سن باروري در زنان و مردان

علت مشاهده خون در ادرار مردان چيست؟

علت لکه بيني در ماه هاي مختلف بارداري

ممکن است دليل سقط جنين مکرر، مردان باشند!

چرا بايد از شکم بند بارداري استفاده کنيد

مردان 14 تا 20 ساله اي که دچار کمبود ويتامين D هستند

روش تشخيص خوش خيم يا بدخيم بودن بيماري پروستات

سرخک چيست؟ + علائم سرخک و درمان سرخک در کودکان

علت سردرد در کودکان چيست؟

واکسن سه گانه کودکان چه عوارضي دارد؟

درمان اسهال نوزادان در خانه با نکاتي طلايي

خونريزي در بارداري چه علتي دارد و چه زماني خطرناک است؟

مصرف ويتامين D در دوران بارداري به چه صورت است؟

بيماري هاي زنانه که دير تشخيص داده مي شوند

سلامت پروستات را با اين گياهان تضمين کنيد

چرا کودکان از حمام کردن مي ترسند و چطور اين ترس را کم کرد؟

بالارفتن فشار خون بر اثر نشستن طولاني مدت در خانم ها

علت و درمان کمر درد قاعدگي

در زمان پريود از انجام اين کارها جدا بپرهيزيد

نکاتي فوق العاده مهم راجع به تب کودکانمان

کيست تخمدان به سراغ چه زناني مي رود؟

تيز كردن هوش كودكان!؟

نشانه هاي هشدار دهنده سرطان دهانه رحم

صفحه رشد تا چه زماني باز است؟

7 زنگ خطر در اوايل بارداري

ضربه در بارداري مساوي است با سقط‌جنين؟

5 علامتي که نشان مي دهد دوقلو بارداريد!!

چرا بعضي بچه ها هميشه مريض هستند؟

عوامل تشديد افسردگي پس از زايمان

واريکوسل؛ پاسخ به 20 سوال متداول

در ماه دوم بارداري حواستان به اين موارد باشد

سرطان تخمدان و علايم هشدار دهنده اي که هر زني بايد بداند

درد سينه ها نشانه ي چيست؟

علت مشاهده خون در مايع مني مردان چيست؟

علت مرگ جنين در داخل شکم در ماه هاي مختلف

علت دو بار پريود شدن در يک ماه چيست؟

سرطان پروستات در زنان چگونه امکانپذير است؟

تاثير هر کدام از روش هاي پيشگيري از بارداري بر پريود

عمل کورتاژ چيست؟ کورتاژ چرا و چگونه انجام مي شود؟

هورمون ها چطور باعث چاق شدن شما مي شوند؟

نکاتي که مردها براي سالم ماندن بايد از زن ها ياد بگيرند

7 نشانه از بيماريهاي خطرناکي که خانم ها ناديده مي گيرند

آلت تناسلي مردان با افزايش سن کوچک مي شود؟