آخرین اخبار

بوي بد دهان در ماه رمضان، دلايل و راه حل ها دهان و دندان

بوي بد دهان در ماه رمضان، دلايل و راه حل ها

  بزرگنمايي:

چه خبر - رفع بوي بد دهان در ماه رمضان

مشکل بوي بد دهان يکي از معضلاتي است که حدود 30 درصد جمعيت جهان با آن مواجه هستند و علاوه بر خود فرد، افراد ديگر را نيز درگير مي‌کند. در ايامي مانند ماه رمضان، رعايت بيشتر نکات تغذيه‌اي و بهداشتي علاوه بر کمک به سلامت فرد در طول روزه‌داري، از بوي بد دهان نيز جلوگيري مي‌کند.

بوي بد دهان مي‌تواند از دهان، دندان، معده يا حتي سينوزيت‌ها ناشي شود. اين مشکل در برخي افراد موقتي است و در برخي ديگر حالت مزمن پيدا مي‌کند. اگر اين بوي بد بر اثر مواد غذايي به وجود آمده باشد، مي‌توان با رعايت بهداشت دهان بسادگي جلوي آن را گرفت، اما رفع بوي بد دهان هنگامي که ناشي از مشکلات داخلي است براحتي از بين نمي‌رود.

بهداشت دهان و دندان، نخستين گام رفع بوي ناخوشايند

دو بار مسواک زدن در فاصله افطار تا سحر و نخ دندان کشيدن تا حد زيادي از بروز بوي بد دهان جلوگيري مي‌کند. بهتر است مسواک خود را هر سه ماه يک بار عوض کنيد؛ مسواکي که مدت‌ها استفاده شده است خود عاملي براي ورود باکتري و عفونت داخل دهان است.

باکتري‌هايي که باعث ايجاد بوي بد دهان مي‌شوند در محيط اسيدي به‌خوبي رشد مي‌کنند، بنابراين شستن دندان‌ها با جوش شيرين، راهکار طبيعي براي مختل کردن رشد اين باکتري‌هاست. مي‌توان از جوش شيرين يا دهانشويه آنتي‌باکتريال براي از بين بردن جرم‌ها و باکتري‌هاي مزاحم کمک گرفت. جوش شيرين را مي‌توان يک بار در شبانه روز مثل خميردندان به کمک مسواک استفاده کرد. شست‌وشوي دهان با قرقره کردن آب نمک نيز باعث مي‌شود علاوه بر دهان، ميکروب‌هاي احتمالي گلو و لوزه نيز از بين برود. همچنين تميز کردن زبان با پشت بعضي از مسواک‌ها که به همين منظور طراحي شده‌اند نيز مي‌تواند پرزهاي زبان را از باکتري‌ها تميز کند. در نهايت بهتر است هر چند وقت يک بار به دندانپزشک مراجعه کنيد و از سلامت دندان و لثه‌هاي خود مطمئن شويد.

کدام مواد غذايي را بيشتر مصرف کنيم؟

تغذيه صحيح يکي از عوامل مهم حفظ سلامت است و در صورتي که نکات تغذيه‌اي بدرستي رعايت شود، همه ارگان‌هاي بدن فعاليت خود را بخوبي انجام مي‌دهند. براي پيشگيري از ايجاد بوي بد دهان، استفاده از ميوه‌ها و سبزيجات داراي فيبر يکي از بهترين راهکارهاست. براي مثال خوردن يک سيب در فاصله افطار تا سحر به مرطوب ماندن دهان در طول روز کمک مي‌کند. مصرف مواد غذايي غني از ويتامين D مثل زرده تخم‌مرغ، ماهي، آب پرتقال، ماست و استفاده از ميخک، رازيانه و هل که خواص ضدميکروبي دارند در زمان روزه‌داري براي حفظ بوي خوش دهان توصيه مي‌شود.

علاوه بر اين جويدن برگ نعناع، پونه و جعفري تازه، کرفس و خوردن انجير به خوشبو شدن دهان کمک زيادي مي‌کند. نوشيدن چاي سياه و سبز، باکتري‌هاي دهاني و ترکيبات سولفوري را کاهش مي‌دهد و دهان را هيدراته نگه مي‌دارد. به همين دليل نوشيدن چاي بدون شيريني بين افطار تا سحر توصيه مي‌شود. نوشيدن آب و ليموي تازه و نمک همراه پالپ ليمو نيز دهان را خوشبو مي‌کند، بخصوص اين مورد، بوي بد سير و پياز را تا حد زيادي کاهش مي‌دهد.

فضاي دهان را هميشه مرطوب نگه داريد

خشکي دهان به دليل کاهش بزاق ترشح شده رخ مي‌دهد و هنگامي که بزاق کافي در دهان ترشح نشود، مواد غذايي در دهان مي‌ماند و بوي بد ايجاد مي‌کند. ايجاد مشکلاتي براي غدد بزاقي، خوابيدن با دهان باز و مصرف برخي داروها مثل داروهاي کاهش فشار خون و داروهايي که براي درمان آلرژي‌ها مصرف مي‌شود، مي‌تواند باعث خشکي دهان و در نتيجه ايجاد تنفس بدبو شود. همچنين سيگار کشيدن به دليل خشک کردن فضاي دهان در تنفس و ايجاد بوي بد تاثيرگذار است.

به طور کلي نوشيدن آب در طول روز خواص بسياري براي حفظ سلامت بدن دارد. با اين حال اهميت نوشيدن آب به ميزان کافي در ماه رمضان چند برابر مي‌شود. دي‌هيدراته شدن بدن علاوه بر تهديد سلامت، باعث خشکي دهان و بروز بوي ناخوشايند مي‌شود. باکتري‌ها براي رشد به محيط با اکسيژن کمتر نياز دارند. همچنين بزاق دهان آنزيم‌هاي طبيعي دارد که آنتي‌بادي‌ها را فعال مي‌کند و مصرف آب زياد مي‌تواند اين واکنش‌ها را کاهش دهد. هيدراته نگه داشتن بدن علاوه بر اين که به حفظ سلامت کمک مي‌کند، دهان را هميشه مرطوب نگه مي‌دارد و از بروز بوي ناخوشايند جلوگيري مي‌کند.

عفونت‌هايي که باعث ايجاد بوي بد دهان مي‌شوند

در مواردي که بوي بد دهان مزمن مي‌شود بايد راجع به آن با پزشک مشورت شود. هنگامي که از سلامت دهان و دندان و رعايت بهداشت دهان اطمينان پيدا کرديد و باز هم احساس ناخوشايندي از بوي دهان داشتيد، مشکل را در عوامل ديگر جست‌وجو کنيد. در مواردي بيماري‌هاي کليوي و ديابت کنترل نشده مي‌تواند عامل بوي بد دهان باشد. حساس شدن به بوي غيرعادي دهان و مراجعه به پزشک مي‌تواند در تشخيص سرطان‌هاي زودرس مثل سرطان معده و ريه نيز کمک کند. در بيماران کليوي عملکرد نامناسب کليه‌ها روي سيستم تنفسي تاثير مي‌گذارد. در بيماران ديابتي نيز سطح قند خون ثبات ندارد و به همين دليل بدن قادر به مبارزه با باکتري‌هايي که موجب بروز عفونت مي‌شود، نخواهد بود.

عفونت‌هاي داخلي و خارجي سيستم تنفسي، عفونت‌هاي سينوسي، برونشيت مزمن، عفونت لوزه و ترشح مخاط از پشت حلق ممکن است از عوامل ايجاد بوي بد دهان باشد. در بسياري از موارد هنگام بروز عفونت‌ها مخاط آلوده که در گلو انباشته مي‌شود، بوي بدي را به دهان انتقال مي‌دهد. اختلال رفلاکس معده به مري نيز يکي از رايج‌ترين علت‌هاي داخلي بوي بد دهان است. بازگشت اسيد معده به سمت مري حتي باعث بروز مشکلاتي براي دندان و بيماري‌هاي سينوسي مي‌شود و بايد براي درمان حتما به پزشک مراجعه شود.

از مصرف کدام مواد غذايي خودداري کنيم؟

سير و پياز متهمان رديف اول بوي بد دهان هستند و معمولا مسواک زدن بعد از خوردن اين مواد تاثيري روي از بين بردن بوي ناخوشايند ندارد. در واقع هنگام مصرف اين مواد غذايي، شکم روغن طبيعي موجود در غذا را در فرآيند هضم جذب مي‌کند. اين روغن از جريان خون و ريه‌ها مي‌گذرد تا به مقصد نهايي در بدن برسد و اين فرآيند تا ساعت‌ها باعث ايجاد بوي بد هنگام تنفس مي‌شود. استفاده از برگ يا قرص نعناع بعد از مصرف چنين مواد غذايي تاثير زيادي در از بين بردن اين بو دارد. در واقع نعناع بوي پياز و سير را از بين نمي‌برد، اما بوي آن به ساير بوهاي تند مواد غذايي قالب است.

علاوه بر اين بهتر است مواد خوراکي مثل نوشيدني‌هاي گازدار، کيک، شيريني و بستني که حاوي کربوهيدرات زيادي هستند را پيش از سحر مصرف نکنيد. مواد غذايي که حاوي فيبر زياد هستند مي‌تواند جايگزين اين مواد شود و از بروز بوي بد دهان پيشگيري کند.

در افرادي که با هضم مواد لاکتوزدار مشکل دارند، احتمال بروز بوي بد دهان در ساعت‌هاي روزه‌داري بيشتر است. بهتر است مصرف مواد لبني لاکتوزدار در طول روزه‌داري براي اين افراد محدود شود. در نهايت تا جاي امکان داروهايي مثل آنتي‌هيستامين‌ها، مسکن‌ها و داروهاي ضدافسردگي را در مدت روزه‌داري کمتر مصرف کنيد تا از خشک شدن دهان جلوگيري شود.



منبع: jamejamonline.ir




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

آيا محصولات سفيد کننده دندان براي سلامت دندان مضرند؟

11 اشتباه روزانه که باعث پوسيدگي دندان مي شود

ميوه هايي که دندان هايتان را خراب مي کنند

علت بي رنگ بودن لثه ها چيست؟

درمان بوي بد دهان و نفس بد بو با دارچين

خوراکي هايي که دشمن دندان ها هستند

آسيب ديدن ريه ها به وسيله باکتري هاي دهان

سندروم سوزش دهان چيست و چطور درمان مي شود؟

ارتباط خرابي دندان ها با بيماري ها، از مشکل قلبي تا اضافه وزن

خمير دندان خوب چه ويژگي هايي دارد؟

پوسيدگي دندان چرا و چگونه اتفاق مي افتد؟

درمان فوري دندان درد با چند مسکن طبيعي

دوره درمان ارتودنسي چه مدت است ؟

مصرف کدام کربوهيدرات ها براي دندان مفيد است

روغن نارگيل دهانشويه اي طبيعي

سفيد کردن دندان ها با اين روش هاي سالم و ساده

ايمپلنت دندان چيست؟ اين افراد ايمپلنت نکنند

دندان عقل به چه دردي مي خورد؟ آيا بايد دندان عقل را کشيد؟

سفيد کردن دندان ها با اين مواد طبيعي امکان پذير است؟

استفاده از خميردندان هاي سفيد کننده چه عوارضي دارد؟

دهان شويه هاي طبيعي که دهانتان را خوشبو مي کنند

وقتي کشيدن دندان عقل منجر به مرگ مي شود!

درمان خانگي دندان درد با چند داروي گياهي

بوي بد دهان و 10 چيزي که نمي دانستيد باعث بوي بد دهان مي شود

دندان خراب چه تاثيري بر معده مي گذارد؟

سفيد کننده دندان خانگي با زردچوبه و آب اکسيژنه

درمان سوختگي زبان

بعد از کشيدن دندان چه کنيم؟

جلوگيري از پوسيدگي دندان ها با چاي سبز و عصاره هاي گياهي

آبسه دندان چيست؟

بهترين مسواک کدام است؟ مسواک برقي يا مسواک معمولي

اين 6 عادت باعث زرد شدن دندان ها مي شوند

علت خونريزي لثه چيست؟

فکر مي کنيد سواد سلامت دهان و دندان را داريد يا آموزش لازم است؟

تاثير ارتودنسي بر روحيه + بهترين زمان براي ارتودنسي

مهم ترين علت بروز توده ها و کيست هاي دهان چيست؟

هشدار! دهانشويه ها خطر ابتلا به ديابت را افزايش مي دهند

جلوگيري از پوسيدگي دندان با چند خوراکي خوشمزه

کدام داروها دندان ها را خراب مي کنند؟

درمان آفت دهان با گياهان دارويي

بدترين آبنبات ها براي دندان هاي شما, به گفته دندان پزشکان

بهترين خميردندان چه ويژگي هايي دارد؟

مضرات استفاده از خلال دندان که تا به حال نمي دانستيد

عوارض تراشيدن دندان

مشکلاتي که عدم مراقبت از لثه براي شما بوجود مي آورد

معايب نفس کشيدن از دهان

درد دندان و ديگر تغييرات دنداني از چه مشکلي در دهان شما خبر مي دهد؟

مادران عامل پوسيدگي دنداني کودکان

بوي بد دهان در ماه رمضان، دلايل و راه حل ها

جويدن جداره دهان، خطرات و نحوه ترک آن