بزرگنمايي:
چه خبر - آشنايي با خوراکي هاي مفيد براي سلامت دهان و دندان
رژيم غذايي نقش مهمي در سلامت دندانهاي ما ايفا مي کند و وضعيت دندانهاي ما دقيقا” به چيزهايي که ما مي خوريم بستگي دارد. خوردن بيش از حد چيزهايي مانند نوشابه ، شيريني و کيک و مصرف ناکافي ويتامينها و مواد معدني مي تواند منجر به پوسيدگي دندان شود.
رييس انجمن دندان پزشکان عمومي ايران گفت:مصرف سبزي ها، ميوه هايي مانند هويج و کلم مي توانند به سلامت دندان ها کمک کنند، استفاده از نان و سيب نيز مي تواند به جلوگيري از بيماري هاي لثه کمک شاياني کند.
جرم دندان به مراتب ضرر بيشتري نسبت به جرم گيري دارد و اگر عمل جرم گيري با دستگاه هاي استاندارد انجام شود، نه تنها ضرري ندارد بلکه قطعا براي سلامتي دهان نيز مفيد است.جرم گيري هيچ آسيبي به ميناي دندان وارد نمي کند.
وي افزود:بايد بدانيم بعد از جرم گيري دندان ها، ضخامت هاي روي دندان ها تميز شده که اين ضخامت ها محلي براي جمع شدن مجدد جرم است، اين محل ها بايد توسط وسايل صيقل دهنده مانند مسواک و برس هاي دندان صيقل داده شود و از تجمع جرم در آن مکان ها پيشگيري صورت گيرد.
ايشان همچنان گفتند:آفت دهان زخم دردناکي است که بعد از ايجاد شدن و طي کردن دوره پانزده روزه بهبود ميابد، اين زخم ها در روزهاي اول درد ندارند و به صورت جوش در دهان ايجاد مي شود که با مصرف شيريني و ترشي ها تحريک شده و مي ترکد که از اين زمان سوزش و درد در دهان ايجاد مي شود اگر اين زخم ها بزرگ باشند، صحبت کردن فرد را نيز با اختلال مواجه مي کند.
وي در خصوص علل ايجاد آفت دهان افزود : استرس، نگراني و نقص سيستم ايمني بدن باعث ايجاد شدن آفت مي شود. آفت دهان درمان قطعي ندارد اما مي توان با مصرف برخي داروها مثل دهان شويه تتراسايکلين، قرص بتامتازون و مصرف شربت ويتامين ها درد را کاهش داد و درمان را تسريع کرد. همچنين پمادهاي جديدي نيز وارد بازار شده است که در بزاق دهان حل نمي شود و يک لايه پوششي بر روي زخم ايجاد مي کند که باعث کاهش درد خواهد شد.
منبع : salamatnews.com