بزرگنمايي:
چه خبر - قوانين صبحانه اي براي کاهش وزن
مصرف صبحانه اي سرشار از پروتئين با احساس سيري در بلند مدت، کاهش مصرف ميان وعده هاي ناسالم، و کاهش کلي هوس غذا خوردن مرتبط است. صبحانه يکي از وعده هاي غذايي اصلي روزانه محسوب مي شود و در صورت انتخاب هايي درست مي تواند فوايد بسياري را براي ما به همراه داشته باشد. اما متاسفانه بسياري از مردم جهان با مصرف مواد غذايي ناسالم نه تنها از فوايد صبحانه اي خوب بهرهمند نمي شود، بلکه ممکن است با ضرر و آسيب نيز مواجه شوند.
به گزارش "ويمنز هلث"، در صورت انتخاب مواد غذايي سالم و مقوي، صبحانه مي تواند يکي از اجزا کليدي براي افرادي باشد که قصد کاهش وزن دارند. بنابر پژوهش هاي صورت گرفته، افرادي که در وعده صبحانه کالري بيشتري دريافت مي کنند و در وعده شام کالري هاي کمتري مصرف مي کنند، در تحقق هدف کاهش وزن، کاهش اندازه دور کمر، و احساس سيري براي مدت زماني طولانيتر موفقتر هستند.
صبحانه اي سرشار از کربوهيدارت ها موجب مي شود تا قند خون به سرعت بالا رفته و خيلي زود نيز افت کند و از اين رو، حدود دو ساعت بعد از صرف صبحانه احساس گرسنگي خواهيد کرد. در ادامه با مواد مغذي مفيدي که مي توانيد در وعده صبحانه مصرف کنيد و در مسير کاهش وزن نيز موفقتر باشيد، بيشتر آشنا مي شويم.
پروتئين در صبحانه براي کاهش وزن
براي دريافت پروتئين در وعده غذايي صبحانه مي توانيد مصرف تخم مرغ را مد نظر قرار دهيد. صرف صبحانه اي سرشار از پروتئين با احساس سيري در بلند مدت، کاهش مصرف ميان وعده هاي ناسالم، و کاهش کلي هوس غذا خوردن مرتبط است. کمبود پروتئين در وعده صبحانه مي تواند کاهش توده عضلاني و سوخت و ساز بدن را موجب شود. بسياري از مردم جهان در وعده هاي ناهار و شام پروتئين زيادي مصرف مي کنند، اما پروتئين کافي از صبحانه دريافت نمي کنند.
فيبر در صبحانه براي کاهش وزن
اگر مواد غذايي حاوي فيبر را مصرف کنيد به طور خودکار مصرف بسياري از مواد غذايي کم ارزش مانند منابع کربوهيدارتي که ساده و پالايش شده هستند (به عنوان مثال، دونات) را حذف خواهيد کرد. مصرف مواد غذايي با محتواي فيبر بالا مي تواند روند گوارش را کند سازد که به حفظ احساس سيري در مدت زماني طولانيتر کمک مي کند و به شکلي پايدارتر از انرژي منتج مي شود. از جمله مواد غذايي سرشار از فيبر مي توان به نان تست توليد شده از غلات سبوس دار، جو دوسر و ميوه ها و سبزيجات اشاره کرد.
سبزيجات در صبحانه براي کاهش وزن
ما به ويژه در وعده صبحانه کمتر تاثير چشمگيري که ميوه ها و سبزيجات مي توانند داشته باشند را مد نظر قرار مي دهيم. آنها بايد حدود نيمي از آن چه در هر وعده غذايي مصرف مي کنيم را شامل شوند. اين در شرايطي است که سهم ميوه و سبزيجات در وعده صبحانه براي بسياري از مردم صفر است. با افزودن مقداري اسفناج، فلفل، يا کدو سبز به املت، استفاده از سبزيجاتي که از شب قبل باقي مانده اند، يا افزودن سبزيجات به يک اسموتي اين سهم را هر چه بيشتر افزايش دهيد.
چربي هاي سالم در صبحانه براي کاهش وزن
مصرف چربي هاي سالم يکي ديگر از روش هاي احساس سيري در بلند مدت و کند کردن روند گوارش است. چربي هاي سالم موجب مي شوند تا انرژي به آرامي و در مدت زماني طولانيتر آزاد شود، که به سطوح انرژي بالاتر در طول صبح منتج مي شود. بر همين اساس، مصرف آووکادو، مغزهاي خوراکي و دانه کتان يا دانه چيا را مي توانيد مد نظر قرار دهيد. همچنين، پخت و پز با روغن زيتون روشي خوب براي افزودن چربي هاي سالم به وعده صبحانه است.
منبع : asriran.com