بزرگنمايي:
چه خبر - کنترل وزن با کربوهيدراتهايي مثل برنج و ماکاروني
ما سالهاست کربوهيدراتها را دشمني ميپنداريم که اگر قصد کاهش وزن داشته باشيم بايد از خوردنشان اجتناب کنيم اما تحقيقات جديد نشان ميدهد برخي از انواع کربوهيدراتها نه تنها جلوي چاقي را ميگيرد بلکه ميتواند به کنترل وزن نيز کمک کند.
-تا زماني که برنج سفيد را با کاري يا ادويه هندي و يا با ادويههاي چيني نميخوريد، اين ماده غذايي باعث افزايش وزنتان نميشود اگر به اندازه مصرف شود.
-ماکارونيهايي مثل پاستا هم اگر پس از پختن به صورت سرد مصرف شوند آنچنان باعث افزايش وزنتان نخواهند شد.
کربوهيدرات ها يا نشاسته هاي پايدار:-موز نارس-غلات کامل-حبوبات-برنج سفيد -ماکاروني
مجله تايم گزارش کرده که اين گروه غذايي براي هضم شدن به زمان طولانيتري نياز دارند و همراه با اسيدهاي چرب معده روندي را باعث خواهد شد که به سوختن و مصرف انرژي در بدن منجر ميشود. همچنين اين مواد غذايي با کربوهيدارتهاي تصفيهشده مانند نان سفيد که بسرعت جذب بدن ميشوند و به جاي آنکه کالري را به مصرف بدن برسانند، آن را ذخيره ميکنند و در نتيجه موجب افزايش وزن ميشوند نيز، متفاوتند.
در طبقهبندي کربوهيدارتهاي فوقالعاده، علاوه بر برنج سفيد و ماکاروني (در صورتي که پخته و سرد شده باشد)، حبوبات نيز از جمله انواع نشاستههاي پايدار به شمار ميروند.
بر اساس مطالعهاي منتشر شده در مجله Nutrition، وقتي نشاسته پايدار ميخوريد، سريعتر احساس سيري خواهيد کرد و در نتيجه به اندازه نيازتان غذا خواهيد خورد و بدين گونه وزنتان کنترل ميشود.
به گفته پروفسور پل آرسيهرو از دانشکده اسکيدمور دانشگاه يو.اس، پس از خوردن وعدهاي که عمدتاً از کربوهيدرات تشکيل شده، بدنتان ميتواند مقدار بيشتري از چربي ناشي از منابع غير معمول انرژي را بسوزاند.
اگر ميل داشته باشيد ميتوانيد نشاسته پايدار را با تخممرغ جوشيده سفت يا پروتئينهاي مواد لبني همراه کنيد و با مقداري نخود يا مرغ پخته يا ماست يوناني ترکيب کنيد تا غذايي پرانرژي تهيه کرده باشيد.
منبع:salamatonline.ir