آخرین اخبار

آب بطري هاي آب معدني که گرم شده اند را چرا نبايد بنوشيد؟ تغذيه

آب بطري هاي آب معدني که گرم شده اند را چرا نبايد بنوشيد؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - در چه شرايطي بطري هاي پلاستيکي آب در چه شرايطي ايمن هستند؟

چند سال پيش شايعاتي پخش شد که شريل کرو خواننده آمريکايي ادعا کرد که نوشيدن آب بطري که در اتومبيلش گذاشته بود باعث ابتلا او به سرطان سينه شد. از آن موقع به بعد نگراني هايي در مورد بطري هاي پلاستيکي که مواد خطرناکي را به درون آب ما آزاد مي کنند به وجود آمد.

دانشمندان دانشگاه نانجينگ چين و دانشگاه فلوريدا اثر نگهداري آب در 16 مارک بطري آب در چين را مورد بررسي قرار دادند. اين آزمايش در سه دما انجام شد:

39 درجه فارنهايت(9/3 درجه سانتي گراد)،دماي نگهداري آب در يخچال 77 درجه فارنهايت(25 درجه سانتي گراد)،دماي استاندارد اتاق 158درجه فارنهايت(70 درجه سانتي گراد)،دماي داخل اتومبيل

بر طبق مطالعات سال 2009، محققين مقدار دو ماده را در بطري هاي آب معدني بررسي کردند- آنتيموان Antimony و بيس فنل اي ( bisphenol A (BPA–بعد از يک، دو و چهار هفته.

-آنتيموان، مقدار ناچيزي فلز سنگين يافت شده است که در بروز بيماري هاي ريه، قلب و دستگاه گوارش نقش دارد. آژانس بين المللي تحقيقات سرطان، تري اکسيد آنتيموان، يک فرم از فلز، را به عنوان يک "سرطان زاي احتمالي" طبقه بندي کرده است.

-بيس فنل اي BPAماده اي شيميايي است که مي تواند جايگزين استروژن در بدن انسان شود و در برخي پلاستيک ها يافت شده است. سازمان غذا و داروي امريکا FDA استفاده از اين ماده را در بطري ها و فنجان هاي کودکان ممنوع کرده است.

محققان مشاهده کردند که با افزايش دما و گذشت زمان، به طور فزاينده اي ميزان بالايي از آنتيموان در بطري آب قابل تشخيص بود. خصوصا در دماي 77 درجه فارنهايت، آزاد شدن آنتيموان به ميزان دو برابر از دماي خنک تر آن اتفاق افتاد اگرچه ميزان مواد آزاد شده در مارک هاي مختلف متفاوت بود و در 6 برند از 16 برند مورد بررسي در دماي 77 درجه فارنهايت افزايش به طور معناداري مشاهده شد.

يک کارشناس ارشد گفت: سطح BPA تنها در 3 برند بطري در اين دما افزايش پيدا کرد، هرچند غلظت آن به اندازه اي که نگران کننده باشد نبود. اما حضور BPA در بطري پلاستيکي آب در طول زمان هنوز يک راز است. چرا که از لحاظ تئوري BPA نبايد در ترکيب پلاستيک وجود داشته باشد. توضيحي که درباره اين مسئله داده شده اين است که اگر در طول فرايند توليد، به خصوص اگر پلاستيک هاي بازيافتي بکار ببريد،اگر مقدار کمي BPA پيدا کنيد، اين يک ناخالصي است.
در دماي 158 درجه فارنهايت، دماي گرم داخل اتومبيل، غلظت آنتيموان به طور مداوم افزايش يافته است، اين افزايش حدود 319 برابر ميزان فلز در مقايسه با شرايط دمايي يخچال بود. البته اين مقدار که معادل 0.00026 ميلي گرم بود پائين تر از حد نرمال 0.0006 ميلي گرم بود. البته در کشورهايي مانند ژاپن در حد نرمالهاي سختگيرانه تري لحاظ مي شود.
دانشمندان تخمين زدند که بدترين شکل اين داستان نوشيدن آب بطري برند به شدت آلوده است که مي تواند به معناي مصرف 0.0004 ميلي گرم آنتيموان به ازاي هر کيلوگرم از وزن بدن در روز باشد، که مي گفتند ممکن است يک خطر بهداشتي به خصوص براي کودکان در بر داشته باشد.

مورد ديگري که بايد در نظر گرفته شود غلظت کلسيم است که معمولا در بطري هاي آب معدني يافت مي شود و مشاهده شده است که آزاد سازي آنتيموان را افزايش ميدهد. بنابراين محققان در مقاله اين چنين نوشتند که خطر آنتيموان آزاد شده براي سلامتي از بطري هاي جنس پلي اتيلني در اين تحقيق ناچيز ارزيابي شده است.

بهرحال پلي اتيلن ترکيب بسيار متداول جهت توليد بطري هاي پلاستيکي و ظروف غذايي است و با اينکه اين تحقيق در چين انجام شده است اما آنتيموان در بطري هاي توليدي در آمريکا هم وجو داشته اما ميزان آن مشخص نيست.

بهرحال توصيه مي شود که از نگهداري آب و مصرف آن در بطري هاي پلاستيکي در دماي بالا پرهيز کنيد و آن ها را در دماهايي مانند دماي يخچال يا نهايتا دماي اتاق مصرف کنيد.

اين بدين معنا نيست که بطري هاي پلاستيکي از لحاظ سلامتي ايمن نيستند اما اين مسئله مهم است که نوع نگهداري آنها حائز اهميت است.بهرحال شايد مقدار مواد خطرزا در آنها از حد نرمال خطر هم پائين تر باشد اما مقدار کم آنها نيز نگراني هايي را بدنبال دارد.





منبع: سيمرغ




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها