آخرین اخبار

خوردني هاي نارنجي رنگ پاييزي و خواص فوق العاده آنها تغذيه

خوردني هاي نارنجي رنگ پاييزي و خواص فوق العاده آنها

  بزرگنمايي:

چه خبر - خواص کدو حلوايي ، زالزالک و ساير نارنجي هاي خوشمزه پاييزي

براي اينکه از بيماري هاي مختلف در امان بمانيد ميوه و سبزيجات نارنجي را فراموش نکنيد. ميوه و سبزيجات نارنجي علاوه بر اينکه رنگ و لعاب اشتهابرانگيزي دارند، به سلامت بيشتر شما کمک مي کنند. پس براي تنوع غذايي و خوشرنگ شدن ميز غذا از اين خوراکي ها غافل نشويد و آنها را به رژيم غذايي تان راه دهيد.

پرتقال، ميوه ضدسرماخوردگي

شايد تا به حال شنيده باشيد که پرتقال يک منبع خوب از ويتامين C است. ويتامين C آنتي اکسيدان پرقدرتي است که با راديکال هاي آزاد مي جنگد. راديکال هاي آزاد به ساختار سلول ها آسيب مي رسانند و مشکلاتي ايجاد مي کند.
علاوه بر اين ويتامين C در تقويت سيستم ايمني ما نقش مهمي دارد؛ از بروز بيماري هاي رايج فصل پاييز مانند سرماخوردگي پيشگيري مي کند و احتمال بروز عفونت هاي گوش را کاهش مي دهد.

پيشگيري از بيماري هاي کليوي

مصرف مداوم آب پرتقال احتمال بروز بيماري هاي کليوي و ايجاد سنگ کليه را کاهش مي دهد. با اين وجود توصيه مي شود که آب پرتقال را به طور متعادل مصرف کنيد چون مصرف زياد اين آبميوه مي تواند خرابي دندان ها يا آسيب به ميناي دندان را به دنبال داشته باشد.

کاهش کلسترول خون با پرتقال
پرتقال,خواص پرتقال

از آنجا که پرتقال سرشار از فيبر قابل حل در آب است در کاهش کلسترول خون تاثيردارد. پرتقال منبع خوبي از پتاسيم است. اين ماده معدني عملکرد قلب شما را بهبود مي بخشد. اگر سطح پتاسيم بيش از حد پايين بيايد ضربان قلب غيرعادي مي شود.
از پرتقال به نام اکسير زندگي ياد کرده اند، زيرا سرشار از ويتامين c است و فيبر موجود در آن در برابر سرطان مفيد است و محافظ خوبي براي روده محسوب مي شود. با مصرف به اندازه پرتقال تا حد زيادي از خطر ابتلا به سرطان روده دور مي مانيد.
همچنين پرتقال مي تواند بدن را در برابر سنگ کليه محافظت کند. کاهش ميزان کلسترول خون يکي ديگر از مشخصات پرتقال است و از آنجا که مانع تشکيل لخته خون مي شود جلوي سکته قلبي يا مغزي را مي گيرد.
اگر پس از غذا پرتقال مصرف شود دهان را پاک و ضدعفوني، ترشحات معده را زياد و عمل هضم را راحت تر مي کند. دم کرده برگ پرتقال و بويژه گل پرتقال براي افرادي که به بي خوابي دچار شده اند مفيد است.

کدو حلوايي و پيشگيري از سرطان

اين عضو دور افتاده خانواده نارنجي ها هم خواص زيادي دارد و به شما کمک مي کند تا از ابتلا به سرطان هاي مختلف در امان بمانيد. کدو تنبل تقريبا به اندازه هويج کاروتنوئيد دارد. اين رنگدانه از رشد و تکثير سلول هاي سرطاني پيشگيري مي کند.
نتايج تحقيقات پژوهشگران نشان مي دهد افرادي که در رژيم غذايي شان انواع مختلفي از سبزيجات نارنجي مانند کدو حلوايي وجود دارد از ابتلا به سرطان هاي مختلف به ويژه سرطان پروستات، سينه و کولون در امان هستند. کدو حلوايي هم در دسته سبزيجات کم کالري قرار مي گيرد.
هر 100گرم از آن حدود 26کالري دارد و البته هيچ نوع چربي يا کلسترول هم در آن پيدا نمي شود. کدوحلوايي با داشتن مقدار زيادي فيبر، ويتامين A، ويتامين E و C به حفظ سلامت بدن شما کمک مي کند. کدوحلوايي منبع خوبي از ويتامين هاي گروه B محسوب مي شود و املاح معدني مانند مس، کلسيم، پتاسيم و فسفر هم در آن وجود دارد.

زالزالک هاي کوچک و مقوي

شايد وقتي در بساط ميوه فروشي ها به زالزالک هاي کوچک نگاه مي کنيد به سادگي از کنارشان مي گذريد و به نظرتان نمي رسد که اين ميوه هاي پاييزي کوچک تا چه اندازه مي توانند مقوي باشند. زالزالک ها در رنگ هاي زرد و نارنجي به بازار مي آيند و در نواحي معتدل بيشتر ديده مي شوند.
به هر حال اين روزها زالزالک ها را از دست ندهيد و در سبد ميوه هاي پاييزي جايي هم براي شان درنظر بگيريد. در گذشته از زالزالک به عنوان ميوه اي براي درمان خانگي بيماري هاي قلبي استفاده مي شد اما امروزه خواص متعددي را به آن نسبت مي دهند و با درمان برخي مشکلات و بيماري ها ارتباط دارد. بهتر است با چند نمونه از مهم ترين خواص شان آشنا شويد.

زالزاک براي گلودرد

ثابت شده که اين ميوه مي تواند آنژين و گلودرد را تسکين دهد.

نارسايي خفيف قلبي و زالزالک

زالزالک ورود جريان خون از طريق سرخرگ به قلب را تسهيل کرده و از سفت شدن ديواره رگ ها پيشگيري مي کند.

تنظيم ضربان قلب

تپش قلب و نامنظم بودن ضربان قلب با مصرف زالزالک برطرف مي شود.

فشارخون بالا

با گشاد کردن رگ هاي خوني به پايين آمدن فشارخون کمک مي کند.

بهبود عملکرد قلب

بعضي بيماري هاي عفوني مانند ذات الريه، ديفتيري و مخملک سبب بروز ضعف و سستي در قلب مي شوند. در اين زمينه هم زالزالک به بهبود عملکرد قلب کمک مي کند.

کاهش تمرکز

مصرف زالزالک سبب مي شود که تمرکز بيشتري داشته باشيد و حافظه تان بهتر شود چون اين ميوه با بهبود گردش خون اکسيژن بيشتري را به مغز مي رساند.
زالزالک منبعي غني از ويتامين هاي A، B و C و براي تقويت قلب و معده بسيار مفيد است. در واقع زالزالک حرکات نامنظم قلب را تنظيم مي کند و دم کرده آن براي درمان بيماري هاي مزمن مناسب است. آنتي اکسيداني بسيار قوي است و در تنظيم وزن، قند خون و عملکرد انسولين نقش موثري دارد. مي تواند به بيماران کم خون و مبتلا به سل کمک کند.
زالزالک اشتهاآور و آرامش بخش است و چنانچه آن را بسوزانيد و به صورت ذغال درآوريد سوءهاضمه و اسهال را درمان مي کند. جوشانده زالزالک برفک دهان را درمان و غرغره آن، گلو درد و آنژين را خوب مي کند.

طالبي؛ دشمن آب مرواريد

طالبي هم ويتامين A و بتاکاروتن فراواني دارد. بتاکاروتن پيش ساز ويتامين A است و در بدن به اين ويتامين ضروري تبديل مي شود. وقتي يک فنجان طالبي مي خوريد حدود 56کالري وارد بدن تان مي شود.
مطالعات محققان نشان مي دهد خانم هايي که در رژيم غذايي شان ويتامين A بيشتري مصرف مي کنند در سنين ميانسالي کمتر به بيماري آب مرواريد مبتلا مي شوند و حتي ممکن است نياز به عمل جراحي چشم در اين قبيل افراد 50درصد کمتر از ديگران باشد. در طالبي ويتامين C هم وجود دارد که اين ويتامين به تقويت سيستم ايمني و نابودي ويروس ها و باکتري ها کمک مي کند.
پتاسيم، ويتامين B6، فيبر، فولات و نياسين هم ساير مواد مغذي تشکيل دهنده طالبي هستند. قند موجود در طالبي قند فروکتوز است و مصرف متعادل اين ميوه تابستاني براي بيماران ديابتي مشکلي ايجاد نمي کند ولي اگر قرار باشد اين ميوه ها در هر وعده به همراه مقدار زيادي شکر مصرف شوند، قند خون را بالا مي برند.

بيشتر بدانيد : خواص طالبي

خرمالو براي کاهش وزن
خرمالو,خواص خرمالو

خرمالو مانند ساير ميوه هاي نارنجي رنگدانه اي به نام بتاکاروتن دارد و البته فيبر، ويتامين A و C هم به طور قابل توجهي در ترکيبات خرمالو ها به چشم مي خورند. دغدغه بسياري از افراد چاق اين است که چطور مي توانند مواد غذايي کم کالري و البته خوشمزه را انتخاب کنند.
اگر شما هم از چاقي رنج مي بريد بهتر است اين ميوه را در رژيم غذايي تان جاي دهيد. با مصرف خرمالو مي توانيد ويتامين ها و مواد معدني موردنياز بدن تان را تامين کنيد و همزمان اندام متناسبي داشته باشيد.

بيشتر بدانيد : خرمالو سرد است يا گرم؟ + خواص خرمالو

دشمن سرطان

يکي از مهم ترين مزاياي خرمالو اين است که با داشتن مقدار زيادي بتاکاروتن و ويتامين A در مقابل انواع سرطان ها حفاظت مي کند و به ويژه خطر بروز سرطان ريه را کاهش مي دهد، بنابراين به افرادي که در معرض آلودگي هوا و دود سيگار قرار دارند يا خودشان سيگار مي کشند توصيه مي شود حتما از اين ميوه استفاده کنند.

حفاظت از قلب و رگ ها

اگر در فصل پاييز که خرمالو فراوان است هر روز حدود 100گرم از اين ميوه را مصرف کنيد، سيستم قلب و عروق تان مقاوم و سالم مي شود و خطر بسته شدن رگ هاي خوني به حداقل مي رسد.

رفع کم خوني

از آنجا که خرمالو يک منبع عالي از آهن است، براي بيماران مبتلا به کم خوني بسيار مفيد است.

تنظيم عملکرد غده تيروئيد

در ترکيبات خرمالو مقدار فراواني يد هم وجود دارد که مصرف مداوم مواد غذايي سرشار از يد به تنظيم عملکرد غده تيروئيد کمک مي کند.
خرمالو، يکي از منابع غني آنتي اکسيدان و ضدپيري است. خرمالو به جذب آهن کمک مي کند و در درمان کم خوني بسيار موثر است. به هضم غذا کمک مي کند و پرکالري است و مناسب کساني که رژيم گرفته اند، نيست.
خرمالو سرشار از ويتامين و موادمعدني مفيد براي بدن است و نقش فوق العاده اي در سلامت فرد دارد. اشتهاآور و شست وشودهنده کليه و کبد و مناسب براي افراد مبتلا به نقرس است. از چربي خون مي کاهد. البته گاهي موجب يبوست مي شود. از آب خرمالو مي توان در درمان زخم ها استفاده کرد. همچنين اين ميوه براي آفت دهان و گلودرد بسيار مفيد است.
مصرف مداوم خرمالو مانع حمله قلبي براثر تصلب شريان مي شود و ضد تومور و سرطان است.هشدار: طبع خرمالو گرم است، پس در مصرف آن زياده روي نکنيد و چون ميوه اي اسيدي است و نبايد با معده خالي مصرف شود. خرمالو به صورت هاي مختلف تازه، خشک شده، خام يا پخته مصرف مي شود.

هويج و سلامت چشم ها

هويج را مي توان غذاي اصلي سلامت دانست. هويج مي تواند با بسياري از بيماري ها بجنگند و ضد سرطان بويژه مثانه و سينه است و علاوه بر آن به جنگ سرطان پروستات، روده، ناي و مري مي رود. از خطر سکته مغزي مي کاهد و به دليل فيبرموجود در آن سطح کلسترول بدن را پايين مي آورد.
يکي از خواص جالب و منحصر به فردش اين است که هنگام خرد شدن نه تنها از خاصيتش کاسته نمي شود، بلکه ارزش غذايي اش بيشتر هم مي شود. 87 درصد هويج، حاوي آب است که براي بدن بسيار مفيد است.
اگر مي خواهيد چشم هاي تيز و سالمي داشته باشيد هويج را در برنامه غذايي تان جا دهيد. اين خاصيت هويج به ويتامين A مربوط است. هويج مقدار قابل توجهي ويتامين A دارد. البته ساير ميوه هاي نارنجي که بتاکاروتن دارند هم به حفاظت از چشم هاي شما کمک مي کنند.
علاوه بر اين در هويج ترکيباتي وجود دارد که به گفته پژوهشگران عملکرد حافظه شما را بهبود مي بخشد.خاصيت ديگر هويج اين است که کلسترول خون شما را پايين مي آورد. اگر مي خواهيد کبد سالمي داشته باشيد آب هويج را فراموش نکنيد.
وقتي کبد شما عملکرد درستي داشته باشد سموم و آلاينده هاي شيميايي محيط زيست راحت تر از بدن تان دفع مي شود. از سوي ديگر خاصيت ضدالتهابي را هم به آب هويج نسبت مي دهند و مي توانيد براي کاهش التهابات از اين سبزي پرخاصيت کمک بگيريد.

بيشتر بدانيد : سبزيجات زرد و نارنجي بخوريد

بيشتر بدانيد : نارنجي ها را دريابيد

بيشتر بدانيد : خواص رنگ نارنجي


منبع : zendegionline.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها

شام نخوردن و عوارض عجيب آن

نوشيدني هاي مفيد و مضر براي سلامت، از آب تا قهوه

غذاهايي که خوردن آنها باعث سنگ کليه مي شوند

فوايد کاهو : خواب آور است ، تقويت ميل جنسي و ...

فوايد آب آلوئه ورا از کنترل قندخون تا تسکين زخم معده

خواص سياه دانه از درمان ديابت تا درمان سرطان + عوارض سياه دانه

20معجزه عسل و دارچين

منابع کلسيم که خاصيت چربي سوزي بالايي دارند

خواص جوانه تربچه از چربي سوزي تا جوان سازي پوست و تصفيه خون

خوراکي هايي که به تدريج شما را مي کشد

رژيم خام خواري چيست و چه مزيت ها و عورضي دارد؟

کاهش وزن مجاز در ماه چند کيلو است؟

غذاهايي که به عضله سازي کمک مي کنند

روغن جامد بهتر است يا روغن مايع؟

گوجه فرنگي، معجزه اي براي درمان کبد چرب

بهترين غذاها براي داشتن ريه سالم و تنفس راحت

خوراکي هايي که درد مفاصل را افزايش مي دهد

خواص چاي سبز و هويج براي کاهش علائم آلزايمر

قبل و بعد از اهداي خون چه بخوريم و چه نخوريم؟

بي خوابي خود را با اين ميوه ها درمان کنيد

چي بخورم لاغر شم؟ 15 توصيه براي صاف شدن شکم قبل از عيد

ويتامين E چه فايده اي براي بدن دارد و آيا مصرف آن عوارض دارد؟

کليه هاي خود را با اين غذاها پاکسازي کنيد

اگر آبريزش بيني داريد اين خوراکي ها را نخوريد

پوست ميوه هايي که نبايد دور بريزيد

سبزيجات سفيد رنگ اما مقوي

اگر هر روز يک پياز خام بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

لبنيات کم چرب بهتر است يا پر چرب

خوراکي هايي که باعث مرگ ناگهاني مي شوند

خواص مصرف چاي ايراني از ديدگاه طب سنتي

خواص بادمجان از سلامت قلب تا ديابت

کدام رژيم براي لاغري بهتر است؟ چربي يا کربوهيدرات

کاهش وزن با دمنوش سماق + خواص دمنوش سماق

10 راه پنهاني براي افزايش كلسيم

قند خون خود را به اين روش ها کنترل کنيد

ميوه اي که به سرعت لاغرتان مي کند

خطر سکته قلبي را با اين سبزيجات مهار کنيد

خوردن يک عدد سيب ناشتا چه فوايدي دارد

معجزه ويتامين D در بدن ، چه زماني مکمل ويتامين D نياز داريد؟

چربي هايي که به چربي سوزي کمک مي کنند

هر يک از ما بر اساس گروه خوني خود چه غذايي بخوريم؟

فيبر چيست؟ شناخت انواع فيبر غذايي

علايم کمبود روي در بدن

تکنيک آهسته غذا خوردن براي کاهش وزن

ميوه اي که دشمن چربي خون و سرطان است

افزايش قد با توصيه هاي طب سنتي

اگر معده درد يا سوزش معده داريد اين خوراکي ها را نخوريد