آخرین اخبار

آيا مصرف شيرهاي طعم دار براي سلامت مفيد است؟ تغذيه

آيا مصرف شيرهاي طعم دار براي سلامت مفيد است؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - مصرف شيرهاي طعم دار چه عوارضي دارد؟

به گفته متخصصان صنايع غذايي، مهم‌ترين تفاوت شيرهاي طعم‌دار با شيرهاي معمولي در ميزان بالاي شکر افزوده‌شده به آن‌ها است. بسياري از افراد و به‌ويژه کودکان، رابطه خوبي با طعم شير ندارند. روانشناسان معتقدند که ذائقه کودک در برابر غذا غالباً از 6ماهگي تا حدود 15ماهگي شکل مي‌گيرد.
اگر مادر با انتخاب متنوع موادغذايي، طعم‌هاي متفاوتي را به کودک خود بچشاند، مي‌تواند او را به مصرف موادغذايي مختلف عادت دهد، اما چنان‌چه کودک، عادت مصرف خوراکي‌هاي شيرين را کسب کند، که لذت‌بخش‌ترين طعم براي او است، نسبت به بقيه طعم‌ها احساس خوبي نخواهد داشت و درنتيجه شير سفيد بدون طعم نيز برايش جذابيتي ندارد.
طعم‌دهنده‌ها و شکري که براي ايجاد طعم جذاب‌تر به شير ساده اضافه مي‌شوند براي اين است که کودکان و افرادي که تمايل چنداني به مصرف شير ندارند، بتوانند اين ماده غذايي را به بدن خود برسانند. اگر به شيرهاي طعم‌دار در صنعت، شکر افزوده نشود طعم آن‌ها چندان مورد پسند نخواهد بود.

آيا شيرهاي طعم‌دار حاوي افزودني‌هاي غيرمجاز هستند؟

شيرهاي طعم‌دار، طعم خود را به کمک مقداري اسانس، کنسانتره طبيعي ميوه، آبميوه‌هاي طبيعي، رنگ‌هاي طبيعي يا پودر کاکائو به دست مي‌آورند. اين افزودني‌ها بر اساس استانداردهاي موجود در صنايع غذايي به کار مي‌روند و هيچ مشکلي براي سلامتي افراد ايجاد نمي‌کنند.
طبق نظر مهندسان صنايع غذايي شيرهاي طعم‌داري که در کارخانه‌هاي معتبر و شناخته‌شدۀ صنايع غذايي در کشور توليد مي‌شوند، به‌هيچ‌وجه حاوي نگهدارنده نيستند و افزودني‌هاي آن‌ها تنها در حد طعم‌دهنده‌هاي طبيعي و نوعي پايدارکننده است که هيچ‌گونه ضرري براي سلامتي ندارند.
اما مشکل اصلي در مصرف شيرهاي طعم‌دار، شکر فراوان موجود در آن‌ها است. اين ميزان شکر به حدي است که مي‌تواند موجب افزايش دريافت کالري روزانه در افراد شود و ابتلا به چاقي را براي آن‌ها ايجاد کند.
بنابراين تا زماني که استاندارد و قانوني براي استفاده از مواد شيرين‌کنندۀ طبيعي و يا حداقل کم‌کالري در توليد اين قبيل از محصولات وضع نشده، بهتر است افرادي که با طعم شير ساده مشکل دارند، براي پيشگيري از ديابت و اضافه وزن وقت بگذارند و شير را به‌شکل خانگي و طبيعي طعم‌دار کنند.

آيا شيرهاي طعم‌دار جايگزين دائمي مناسبي براي شير سفيد هستند؟

شير موز شکلات

به توصيه کارشناسان صنايع غذايي درصورتي‌که طعم شير ساده مانع مصرف اين ماده غذايي مي‌شود، مي‌توانيد گاهي از شيرهاي طعم‌دار استفاده کنيد. اما جايگزين‌کردن دائمي اين نوع شيرها با شير معمولي کار درستي نيست و در درازمدت عوارض ناشي از مصرف بالاي چربي و شکر موجود در اين محصولات خودنمايي مي‌کند.
محدوديت مصرف شيرهاي طعم‌دار براي افرادي که زمينه ارثي ابتلا به ديابت دارند و نيز کودکاني که دچار اضافه وزن هستند، بيشتر از سايرين است.
درمجموع مي‌توان گفت که راه کاملاً سالم و مطمئن نوشيدن شير طعم‌دار، تهيه آن با موادي طبيعي مثل خرما، عسل، پوره ميوه‌ها و يا ميزان بسيار کمي از شکر در خانه است.
همچنين گفتني است که ارزش پروتئيني شير با اضافه کردن غلات، مغزها، خرما، کشمش و مويز افزايش مي‌يابد.

بيشتر بدانيد : ماست هاي طعم دار از ديدگاه طب سنتي و تغذيه براي سلامت

بيشتر بدانيد : شير طعم دار بخوريم يا نخوريم؟

بيشتر بدانيد : کدام نوع شير براي شما مناسب تر است ؟


گرد آوري :
منبع : sinspress.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

عوامل موثر بر پوکي استخوان که کمي عجيب به نظر مي رسند

کمبود فولات چه نشانه هايي دارد؟

با خواص شنبليله و تاثير شگفت انگيز آن بر سلامت بدن آشنا شويد

مبارزه با ابرباکتري ها به کمک سير

ميوه اي براي درمان چاقي

بهترين دمنوش ها براي کاهش کلسترول

سالاد و بايدها و نبايدهاي آن براي افراد با مزاج هاي مختلف

کمبود ويتامين B6 چه نشانه ها و پيامدهايي دارد؟

علايم هشدار دهنده کمبود چربي سالم در بدن

بعد از حمله قلبي خوردن اين غذاها ممنوع

اگر استرس داريد از اين خوردني ها اجتناب کند

آروغ زدن و علت هاي عجيب آن

با ارزش غذايي و خواص پرطرفدار ترين آجيل ها آشنا شويد

آيا مصرف شيرهاي طعم دار براي سلامت مفيد است؟

بيماري هايي که با خوردن سوسيس کالباس به سراغتان مي آيد

عوارض خطرناک مصرف بيش از حد آبليمو

پنير پيتزا را اينطوري بخوريد تا سالم بمانيد!

چه غذاهايي کربوهيدرات دارد؟ + تفاوت کربوهيدرات ساده و پيچيده

غذاهاي پاييزي که بايد از همين حالا به رژيم غذايي خود اضافه کنيد

خواص آلو + همه چيز در مورد خواص آلو خشک

تغذيه سالم براي سالمندان، در سن بالا از خوردن اين غذاها اجتناب کنيد

افزايش وزن لاغرها با چند نکته تغذيه اي

فوايد شگفت انگيز گريپ فروت براي سلامت کودکان

کنترل فشار خون با اين خوراکي ها

خواص شربت نعنا از درمان خروپف تا کاهش استرس

درمان يبوست با 5 ماده غذايي ساده

علت ورم پا چيست؟+ درمان ورم پا با چاي جعفري

حفظ سلامت لوزالمعده با اين خوراکي ها

زمان مناسب غذا خوردن صبحانه نهار شام

کنترل کلسترول خون با چند نکته غذايي

پيشگيري از پيري سلولي با رعايت اين اصول غذايي

کنترل اشتهاي بيش از حد با اين خوراکي ها

درمان سرفه با شربتي خانگي و بسيار موثر

مصرف قارچ براي چه افرادي ممنوع است

دارچيني که ميخوريد سمي است! دارچين اصل را بشناسيد

درمان حالت تهوع با چند روغن طبيعي

تقويت بدن با يک ماده مغذي که شايد تاکنون نمي شناختيد

شربتي براي آرامش قلب و اعصاب

آب کردن شکم با سه اصل مهم

اگر اين خواص تخم مرغ را بدانيد خوردنش را از دست نمي دهيد

آنچه درباره خواص و عوارض پروبيوتيک ها نمي دانستيد

آنتي بيوتيک هايي که خطر سقط جنين را افزايش مي دهند

هوس غذايي که نشانه بيماري است

رژيم هاي غذايي سم زدايي کبد چه اهميتي دارند

آناناس چه ويتامين هايي دارد؟

مهم ترين مکمل هاي غذايي براي سالمندان

پايين آوردن فشار خون در منزل با اين خوراکي ها + مقدار هر خوراکي

چرا هميشه گرسنه ام + روش هاي پيشگيري از پرخوري

شربتي که نوشيدنش در بارداري نوزادتان را زيبا مي کند

تسکين التهاب روده با مصرف توت فرنگي