آخرین اخبار

خواص قروت، غذايي که ثبت ملي شد + طرز تهيه قروت تغذيه

خواص قروت، غذايي که ثبت ملي شد + طرز تهيه قروت

  بزرگنمايي:

چه خبر - خواص قروت

قروت از جمله غذاهايي است که از فراورده دامي تهيه مي شود و رنگ بنفش و زيباي آن نظر هر بيننده اي را جلب مي کند. دانش و فرهنگ غذاي محلي قروت خراسان جنوبي در فهرست ميراث ناملموس کشور به ثبت رسيد.
سيداحمد برآبادي مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل ميراث فرهنگي خراسان جنوبي با اعلام اين خبر اظهار کرد: تأثير غذا و فرهنگ و رابطه آن، دوسويه است. همان گونه که محيط و فرهنگ باعث شکل گيري اين نوع غذاي محلي مي شود، غذاي محلي هم بر فرهنگ تأثيرگذار است.
کشک در اين غذا به لحاظ رنگ متفاوت است وبه رنگ بنفش ديده مي شود که در غذاها کمتر ديده مي شود. کشک ماده اصلي اين غذاست در صورتي که درغذاهاي ديگر کشک به غذايي مانند بادمجان اضافه مي شود.
قروت سرشار از کلسيم است و در شرايطي که پوکي استخوان وپوسيدگي دندان شيوع زيادي دارد، اين غذا به سلامت کودکان و زنان کمک زيادي مي کند. قروت به دو صورت گرم و سرد مصرف مي شود؛ براي تهيه قروت گرم مقداري پيازداغ يا سيرداغ تهيه و قروت را به آن اضافه مي کنند. کمي نمک و فلفل سياه هم افزوده مي شود و قبل از آن که به جوش بيايد، از روي حرارت برداشته مي شود و آماده خوردن است. قروت گرم را گاهي با بادمجان، کدو، کما و سبزي هاي پخته مثل اسفناج ميل مي کنند. اين غذا از جمله غذاهاي سنتي شهرستان بيرجند و خراسان جنوبي است که هنوزدربيشتر نقاط آن را طبخ مي کنند.
در ادامه شما را با طرز تهيه اين غذاي ساده و پرخاصيت آشنا مي کنيم.

طرز تهيه قروت
قروت,کشک,کشک جوش

ماستي که کره آن را گرفته اند، در کيسه اي پارچه اي مي ريزند تا آب آن جدا شود، سپس آن را به صورت گلوله هاي کوچکي در مي آورند و در آفتاب خشک مي کنند. محصول به دست آمده قروت نام دارد.
اگر از ماست استفاده شده در تهيه قروت، کره نگرفته باشند، قروت چرب تر و مقوي تر است و به کشک معروف بيرجندي شناخته مي شود که هنگام ساييدن به رنگ بنفش در مي آيد، براي تهيه اين کشک از ظرف چدني استفاده مي کنند. همچنين قروت حاصل از شير گوسفند بهتر ازمحصول شير بز و قروت حاصل از شير بز بهتر از شير گاو است.
معمولا در نقاط مختلف کشور انواع اشکنه طبخ مي شود. شايد شما هم اشکنه کشک خورده باشيد. ممکن است کشک آن را در ظروف مخصوص ساييده باشند يا از کشک آماده استفاده کنند.
مي توان گفت اشکنه، خورش يا خوراکي همانند آبگوشت است که نان در آن تريد مي کنند و مي خورند. اشکنه انواع بسياري دارد که خوشمزه ترين آن اشکنه کشک است.

مواد لازم براي تهيه اشکنه کشککشک ساييده شده - 250 گرم
روغن - پنج قاشق غذاخوري
نعناع خشک - يک تا 2قاشق غذاخوري
فلفل و زردچوبه - به ميزان لازم
پياز - 2عدد متوسط
مغز گردو خرد شده - 200 گرم
تخم خربزه - 200 گرم (اختياري)
دستور تهيه اشکنه کشک

پيازها را خرد کنيد و درون روغن با شعله کم تفت دهيد تا نرم شود. سپس گردوي خرد شده را به پياز اضافه کنيد تا کمي تفت بخورد و روغن آن خارج شود اما زياد نسوزد. نعناع خشک و کمي زردچوبه را اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. کشک ساييده شده را با دو پيمانه آب رقيق کنيد و به ديگر مواد که تفت خورده بيفزاييد. بگذاريد تا کمي کشک و ديگر مواد بپزد و غليظ شود (شعله بايد کم باشد و مداوم هم بزنيد تا کشک به اصطلاح نبرد). در آخر کمي فلفل به آن اضافه کنيد و از روي شعله برداريد. اشکنه کشک شما آماده است؛ درون آن نان تريد و ميل کنيد.

چند نکته

اگر تمايل داريد از تخم خربزه استفاده کنيد به اين صورت عمل کنيد: براي تهيه شيره تخم خربزه بايد کمي تخم خربزه را تفت دهيد و بعد از اين که سرد شد آن را آسياب کنيد. سپس کمي آب به آن اضافه کنيد و هم بزنيد تا رنگ آب عوض شود. تخم خربزه را صاف کنيد و از آب آن يا همان شيره تخم خربزه درون اشکنه بعد از اين که کشک را اضافه کرديد، استفاده کنيد.
براي اين که اشکنه طعم بهتري داشته باشد از کشک سنتي استفاده کنيد. براي ساييدن کشک بايد مقداري آن را خيس کنيد تا کمي نرم شود و سپس درون آسياب برقي بريزيد. در اشکنه کشک به علت وجود کشک از نمک استفاده نکنيد.
براي ساييدن کشک، بعد از خيس کردن و صاف کردن آن همراه با گردوي آسياب شده در کشک ساب آن قدر مي مالند تا به روغن بيفتد سپس به آن آب اضافه مي کنند.

بيشتر بدانيد : خواص کشک

بيشتر بدانيد : اگر کشک مي خوريد، بخوانيد

بيشتر بدانيد : فوايدي از كلسيم موجود در كشك

بيشتر بدانيد : عسل و کشک با طعم مرگ!


منبع : Khorasannews.com



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها