بزرگنمايي:
چه خبر - خواص ماهي سالمون يا ماهي آزاد
در ميان ماهي هاي مختلف،ماهي سالمون يکي از مغذيترين غذاها در جهان اسـت.اين ماهي چرب محبوب،سرشار از مواد مغذي، ويتامينها و مواد معـــــدني است و ميتواند عوامل خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و علائم افسردگي را کاهش دهد. گوشت ماهي سالمون بسيار لذيذ است و ميتوان آن را به روشهاي متفاوتي طبخ کرد.در ادامه با خواص ماهي سالمون براي سلامتي بيشتر آشنا ميشويد.
سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3
ماهي سالمون يکي از بهترين منابع اسيدهاي چرب امگا3 با زنجيره بلندِ EPA و DHA است. 100 گرم گوشت ماهي سالمون پرورشي داراي 2/3 گرم اسيد چرب امگا3 با زنجيره بلند است و اين در حالي است که همين مقدار از گوشت سالمون دريايي، حاوي 2/6 گرم از اين اسيدهاي چرب است. چربيهاي امگا3 برخلاف بيشتر چربيهاي ديگر، براي بدن ضروري هستند و بايد آنها را از رژيم غذايي دريافت کنيم، چون بدن ما نميتواند اين چربيها را توليد کند.
ماهي سالمون منبعي غني از پروتئين
ماهي سالمون سرشار از پروتئين باکيفيت است. پروتئين نيز مانند چربيهاي امگا3 مادهاي مغذي و ضروري است که بايد از رژيم غذايي دريافت شود.پروتئين کارکردهاي مهمي در بدن دارد، مثلا پس از هر آسيبديدگي به بهبود بدن کمک ميکند، از استخوانها محافظت ميکند و توده عضلاني را درطول کاهش وزن و فرايند پيري حفظ ميکند. پژوهشهاي اخير نشان دادهاند که براي رسيدن به سلامت مطلوب، در هر وعده بايد دستکم 20 تا 30 گرم پروتئين باکيفيت دريافت کنيد.
کمک به حفاظت از سلامت مغز
مطالعات نشان ميدهند که اضافه کردن ماهي سالمون به رژيم غذايي، به بهبود عملکرد مغز کمک ميکند. مصرف ماهيهاي چرب و روغن ماهي موجب کاهش علائم افسردگي، حفاظت از سلامت مغز جنين در دوران بارداري، کاهش اضطراب، آهسته شدن روند از دست دادن حافظه در اثر بالا رفتن سن و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل ميشود.
داراي ويتامينهاي گروه B
ماهي سالمون منبعي غني از ويتامينهاي گروه B است.مقدار ويتامين B موجود در 100 گرم ماهي سالمون يا همان ماهي آزاد صيدشده از دريا بدين قراراست: ويتامين B1 (تيامين): 18 درصد از مقدار مصرف توصيهشده روزانه؛ ويتامين B2 (ريبوفلاوين): 29 درصد از مقدار مصرف توصيهشده روزانه؛ويتامين B3 (نياسين): 50 درصد از مقدار مصرف توصيهشده روزانه؛ ويتامين B5 (اسيد پانتوتنيک) 19درصد از مقدار مصرف توصيهشده روزانه؛ ويتامين B6: تامين 47 درصد از مقدار مصرف توصيهشده روزانه؛ ويتامين B9 (اسيد فوليک): 7 درصد از مقدار مصرف توصيهشده روزانه؛ ويتامين B12: تامين 51 درصد از مقدار مصرف توصيهشده روزانه.
منبع پتاسيم
ماهي سالمون داراي پتاسيم بالايي است. اين مساله بهويژه درمورد ماهي سالمون دريايي صدق ميکند و 100 گرم از آن 18 درصد از مقدار توصيهشده روزانه را تاامين ميکند، درحالي که همين مقدار از ماهي سالمون پرورشي 11 درصد از مقدار توصيهشده روزانه را تامين ميکند. درواقع ماهي سالمون، پتاسيم بيشتري نسبت به موز دارد و 100 گرم موز تنها 10 درصد از مقدار پتاسيم توصيهشده روزانه را تامين ميکند. پتاسيم به کنترل فشارخون کمک ميکند و خطر سکته مغزي را نيز کاهش ميدهد.
سرشار از سلنيوم
سلنيوم مادهاي معدني است که در خاک و بعضي از مواد غذايي يافت ميشود. سلنيوم ماده معدني کم نياز(trace mineral) بهشمار ميرود، يعني بدن ما به مقدار کمي از آن نياز دارد. بااينحال، دريافت سلنيوم کافي در رژيم غذايي مهم است. مطالعات نشان دادهاند که سلنيوم به حفاظت از سلامت استخوانها و همچنين کاهش آنتيباديهاي تيروئيد در افراد مبتلا به بيماري خودايمني تيروئيد کمک ميکند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش ميدهد.
کمک به کاهش بيماري قلبي
مصرف منظم ماهي سالمون به جلوگيري از ابتلا به بيماريهاي قلبي کمک ميکند. اين مساله تا حد زيادي بهدليل توانايي گوشت سالمون در افزايش اسيدهاي چرب امگا3 در خون است. بسياري از افراد، اسيدهاي چرب امگا6 بالايي در خون خود دارند و درمقابل مقدار اسيدهاي چرب امگا3 در خونشان پايين است.
برخوردار از آنتياکسيدان Astaxanthin
آستاگزانتين Astaxanthin ترکيبي است که اثرات سلامتي قدرتمندي دارد. آستاگزانتين که يکي از اعضاي خانواده آنتياکسيدانهاي کاروتنوئيدي است، عامل اصلي ايجاد رنگدانههاي قرمز در ماهي سالمون است.آستاگزانتين از طريق کاهش اکسيداسيون LDL(کلسترول بد خون) و افزايش HDL(کلسترول خوب خون)، موجب کاهش خطر بيماريهاي قلبي ميشود. مطالعهاي نشان داد که مصرف 3/6 ميليگرم آستاگزانتين در روز براي کاهش اکسيداسيون کلسترول LDL کافي است و بهطور بالقوه ميتواند خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را کاهش بدهد.بهعلاوه، آستاگزانتين همراه با اسيدهاي چرب امگا3 موجود در سالمون، از مغز و سيستم عصبي دربرابر التهاب محافظت ميکنند.
کمک به کنترل وزن
مصرف منظم ماهي سالمون به شما کمک ميکند تا وزن خود را کاهش دهيد و کاهش وزن ايجادشده را حفظ کنيد. ماهي سالمون نيز مانند ساير مواد غذايي پروتئيني، به تنظيم ترشح هورمونهاي کنترلکننده اشتها و ايجادکننده احساس سيري، کمک ميکند.بهعلاوه، پس از مصرف مواد غذايي سرشار از پروتئين مانند ماهي سالمون، سرعت سوختوساز بدن بيش از زماني که مواد غذايي ديگري را مصرف ميکنيد،افزايش مييابد.
بيشتر بدانيد : ماهي با پلوي سفيد يا سبزي پلو؟
بيشتر بدانيد : مصرف همزمان ماهي با اين خوراکي ها بسيار خطرناک است
بيشتر بدانيد : ماهي را با ماست و دوغ بخوريم يا نخوريم؟
بيشتر بدانيد : در انتخاب ماهي بسيار دقت کنيد, زيرا...
بيشتر بدانيد : فوايد بخارپز کردن ماهي بجاي آب پز کردن آن
منبع : armandaily.ir