آخرین اخبار

بهترين روغن سرخ کردني کدام روغن است؟ تغذيه

بهترين روغن سرخ کردني کدام روغن است؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - بهترين روغن هاي سرخ کردني

با وجود اين‌که غذاهاي سرخ شده از محبوبيت بالايي برخوردارند، اما متاسفانه سرخ کردن يکي از ناسالم‌ترين روش‌هاي طبخ مواد غذايي محسوب مي‌شود.با رعايت برخي شرايط و انتخاب روغن مناسب مي‌توان زيان‌هاي ناشي از اين روش را در منزل تا حد امکان کاهش داد. در ادامه با بهترين روغن‌هاي سرخ کردني آشنا خواهيم شد.

بهترين روغن سرخ کردني : روغن نارگيل

روغن نارگيل بهترين گزينه براي سرخ کردن محسوب مي‌شود. نتايج تحقيقات مختلف نشان مي‌دهد حتي هشت ساعت سرخ کردن در دماي 180 درجه سانتيگراد کيفيت اين روغن را تحت تاثير قرار نمي‌دهد. اين روغن همچنين داراي اثرات خوبي روي سلامتي انسان است که از آن جمله مي‌توان به اثرات باکتري‌کشي، افزايش سطح کلسترول خوب خون (HDL)، افزايش متابوليسم و کمک به سوزاندن چربي‌هاي شکم اشاره کرد.درصد اسيدهاي چرب اشباع اين روغن 9/91درصد و اسيدهاي چرب غير اشباع آن 1/8درصد است که بالا بودن درصد اسيدهاي چرب اشباع آن را به گزينه مناسبي براي سرخ کردن مواد غذايي تبديل کرده است.

بهترين روغن سرخ کردني : چربي‌هاي حيواني

چربي‌هاي حيواني از قبيل دنبه و روغن کره (روغن حيواني) نيز گزينه‌هاي مناسبي براي سرخ کردن هستند. علاوه براين، چربي‌هاي حيواني طعم و تردي مطلوب را در محصول ايجاد مي‌کنند. بيشتر اسيدهاي چرب موجود در اين چربي‌ها از نوع اشباع و تک غير اشباعي است که اين ويژگي آنها را برابر حرارت مقاوم مي‌کند. البته کيفيت اين چربي‌ها بين حيوانات مختلف متفاوت است. چربي حاصل از حيوانات تغذيه شده به صورت طبيعي (چراگاه‌ها) از کيفيت بالاتري برخوردار است.کره گزينه مناسبي براي سرخ کردن نيست زيرا حاوي مقادير اندکي پروتئين و قند است که در حرارت‌هاي بالا سوخته و طعم بدي ايجاد مي‌کند. با اين وجود مي‌توان از کره در سرخ کردن‌هاي ساده در ماهيتابه و نه در دماي بالا استفاده کرد. روغن حيواني (روغن کره) نقطه دود بالايي دارد (252‌درجه سانتيگراد) و مشکلات کره را ندارد.

بهترين روغن سرخ کردني : روغن زيتون

روغن زيتون به دليل داشتن درصد بالايي اسيدهاي چرب تک غيراشباعي از مقاومت حرارتي بالاتري نسبت به روغن‌هاي گياهي ديگر برخوردار است. در اين روغن درصد اسيدهاي چرب چند غيراشباعي پايين است. با وجود اين‌که کيفيت روغن زيتون بکر در حين سرخ کردن حتي در طولاني مدت حفظ مي‌شود، اما طعم و بوي ويژه آن بويژه اگر در دماهاي بالا حرارت داده شود در طولاني مدت حفظ نمي‌شود.

بهترين روغن سرخ کردني : روغن آووکادو

oil-frying01.jpg

ترکيب اين روغن مشابه روغن زيتون است و در ترکيب آن سهم اسيدهاي چرب تک غير اشباعي بيشتر است. اين روغن داراي نقطه دود بالايي (270 درجه سانتي‌گراد) است.

بهترين روغن سرخ کردني : روغن بادام زميني

اين روغن نيز داراي نقطه دود بالايي است (230 درجه سانتي‌گراد). اين روغن به دليل طعم مطلوب خود گزينه مناسبي براي سرخ کردن است. از آنجاکه اين روغن طعم مواد غذايي را به خود نمي‌گيرد، بنابراين مي‌تواند براي سرخ کردن متوالي مواد غذايي مختلف مورد استفاده قرار بگيرد. اين روغن به سرخ کردن در زمان طولاني حساس است.

بهترين روغن سرخ کردني : روغن پالم

به رغم تبليغات منفي که اين روزها عليه روغن پالم وجود دارد، جالب است بدانيد اين روغن يکي از پايدارترين روغن‌ها در برابر حرارت است که دليل آن ترکيب اسيد چرب خاص و وجود آنتي اکسيدان‌هاي طبيعي آن مي‌باشد. در بسياري از کشورها از اين روغن به عنوان جزئي از فرمولاسيون روغن‌هاي سرخ کردني استفاده مي‌شود که سبب افزايش نقطه دود روغن مي‌شود.

روغن‌هايي که نبايد براي سرخ کردن استفاده شود

روغن سويا، ذرت، کانولا يا کلزا، پنبه دانه، گلرنگ، سبوس برنج، هسته انگور، آفتاب گردان و کنجد به دليل وجود درصدهاي بالايي از اسيدهاي چرب غيراشباع شايد از جنبه‌هاي سلامتي، روغن‌هاي مناسبي باشند، اما ثبات حرارتي بسيار پاييني داشته و در سرخ کردن عميق در زمان طولاني نبايد مورد استفاده قرار بگيرند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بهترين روغن ها براي سرخ کردن، پخت و پز و سالاد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : فرق روغن سرخ کردني با روغن پخت و پز چيست؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : روغن کنجد براي سرخ کردن بهتر است يا روغن ارده؟


منبع : jamejamonline.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها