بزرگنمايي:
چه خبر - اين غذاهاي خوشمزه و وسوسه برانگيز را نخوريدپيتزا
بعضي وقت ها خيلي دوست داريد پيتزا بخوريد. اما بهتر است پيتزايي که مي خوريد اين ويژگي ها را نداشته باشد : يک نان ضخيم (که پر از کربوهيدرات است)، پنير اضافه و چند نوع گوشت مختلف (سرشار از کالري و چربي هاي اشباع شده ). پتيزاي مورد نظر شما بهتر است نازک باشد و حاوي مقدار زيادي سبزيجات و مقدار کمي پنير باشد. کمي سالاد هم سفارش دهيد تا زودتر سير شويد و مواد مغذي تر با کالري کمتري دريافت کرده باشيد.
چيپس سيب زميني
هيچوقت نمي توانيد چيپس را تنها بخوريد، چربي، نمک و کربوهيدرات اجزاء جدا نشدني چيپس هستند. براي خوردن يک خوراکي ترد با مواد مغذي بيشتر بهتر است از آجيل و مغزي جات استفاده کنيد. مواد مغذي موجود در آجيل ها و مغزي جات به عملکرد سلول ها کمک کرده و چربي مفيد آنها به سير ماندن شما کمک مي کند. فقط مراقب مقدار آجيلي که مي خوريد باشيد، آجيل ها هم حاوي چربي هستند. علاوه بر آجيل مي توانيد مقداري ذرت بوداده بخوريد. ذرت بوداده سرشار از فيبر است و کالري کمي دارد – البته اگر با کره درست نشده باشد. ذرت بوداده و مغزي جات هر دو بهتر از چيپس گرسنگي شما را برطرف مي کنند.
پاستا
اگر پاستا دوست داريد، اما مي خواهيد کربوهيدرات کمتري دريافت کنيد، بهتر است از پاستاهايي که بر مبناي آرد تهيه شده اند اجتناب کنيد و بيشتر از ماکاروني استفاده کنيد و از سس گوجه فرنگي براي طعم دادن به آن استفاده کنيد. به اين ترتيب کالري و کربوهيدرات را به نصف کاهش مي دهيد. مقداري گوشت بدون چربي گوساله يا بوقلمون به آن اضافه کنيد تا غذاي خوشمزه تري داشته باشيد.
شيرين گندمک
شيرين گندمک سرشار از کربوهيدرات هاي ساده و قند است.بهتر است به جاي گندم جو دوسر را امتجان کنيد. فيبر موجود در جو به سير شدن شما کمک مي کند و جذب کالري به داخل خون به صورت آهسته تر انجام مي شود. به اين شکل انرژي شما پايدار مي ماند. اين خوراکي حتي مي تواند کمک کند در طول روز کالري کمتري دريافت کنيد.
شکلات
يک قرص شکلات سرشار از قند، چربي هاي ناسالم و افزودني هاي مختلف است.اگر به خوردن شکلات ميل داريد، توصيه مي کنيم شکلات تلخ بخوريد. شکلات تلخ مي تواند فشار خون را کاهش دهد، جريان خون به سمت قلب و مغز را بهبود بخشد و از سلول ها در مقابل آسيب ديدگي محافظت کند. بهترين شکلات ها شکلات هاي تلخ 70 درصد تا 85 درصد هستند. از خوردن شکلات هاي مغز دار با مغز آجيل اجتناب کنيد.
سيب زميني سرخ کرده
از سرخ کردن سيب زميني اجتناب کنيد و در عوض آنها را تنوري بپزيد يا آب پز کنيد. يک وعده کوچک فست فود حاوي 230 کالري است، اما يک سيب زميني کامل پخته شده با اندازه متوسط داراي 130 تا 140 کالري است. در هنگام پخت سيب زميني هم مراقب مواد افزودني به آن باشيد. خامه، کره و سس کچاپ کالري زيادي به غذا اضافه مي کند.
دونات
دونات ها بمب قند و شکر هستند. اگر صبحانه اي مي خواهيد که کل روز شما را سير نگه دارد، تخم مرغ يا پنير خامه ي را امتحان کنيد. اين دو صبحانه هر دو مغذي، سير کننده و سرشار از پروتئين هستند که براي مدت زيادي انرژي کافي به بدن مي دهند.
نان سفيد
نان سفيد حاوي مقدار کمي فيبر است. تا به اين وسيله بتواند به آرامي قند را وارد جريان خود کند و به شما احساس سيري بدهد. بهتر است ناني بخوريد که حاوي غلات و گندم سبوس دار است.
بستني
معمولا زماني که شروع به خوردن بستني مي کنيد، مقدار زيادي از اين خوراکي خوشمزه را مي خوريد. بستني حاوي مقدار زيادي چربي، شکر و کالري است. اگر به دنبال خوراکي سرد و شيرين هستيد، مي توانيد ماست بدون چربي بخوريد. خوردن ماست يوناني همراه با ميوه و آجيل گزينه خوبي است. با خوردن اين ماست پروتئين و فيبر زيادي دريافت مي کنيد، به علاوه فيبر و ديگر مواد مغذي نيز به بدن شما وارد مي شود.
اسموتي ها
اسموتي ها گاهي خوراکي هاي موثري هستند، اما بهتر است ميوه و سبزي را به طور کامل بخوريد. مشکلي که در مورد اسموتي ها وجود دارد اين است که له کردن و مخلوط کردن آنها به سادگي شما را سير نمي کنند. به علاوه خوردن مقدار زيادي ميوه له شده و اسموتي در مدت زمان کوتاه به سادگي انجام مي شود، اما ميوه کامل را نمي توان به اين سرعت خورد. در نتيجه کالري و کربوهيدرات زيادي از اسموتي ها دريافت مي کنيد.
سس کچاپ
تصور مي کنيد بخش اصلي سس کچاپ را گوجه فرنگي تشکيل مي دهد، درست است؟ بله، اما شکر هم ماده اصلي ديگر در سس کچاپ است. اگر ميل داريد خوردني شما حاوي گوجه فرنگي باشد، توصيه مي کنيم خودتان سس گوجه فرنگي خانگي درست کنيد. مي توانيد براي طعم دار کردن آن مقداري فلفل به آن اضافه کنيد.
مافين
مافين ها هم گزينه هاي سالمي نيستند. مافين سرشار از آرد سفيد تصفيه شده، قند و چربي است که کالري زيادي دارد اما گرسنگي را برطرف نمي کند. بهتر است از مافين يا کيکي مصرف کنيد که با غلات سبوس دار و کره گياهي آماده شده باشد. با خوردن اين نوع کيک کربوهيدرات پيچيده وارد بدن تان مي کند که جذب اين کربوهيدرات ها با سرعت کمتري اتفاق مي افتد، به علاوه حاوي قند کمتر و پروتئين بيشتري است.
برنج سفيد
برنج سفيد به قند تجزيه شده و خيلي سريع وارد جريان خون مي شود. اما راه هاي موثري براي کاهش اين مشکل وجود دارد. اول اينکه مي توانيد نوع برنجي که انتخاب مي کنيد نوع مناسبي باشد. برنج را زياد نپزيد. زياد پختن برنج باعث بالا رفتن شاخص گليسمي مي شود. به علاوه با سرد شدن برنج مقاومت نشاسته شکل مي گيرد – که براي روده خوب است و هضم را آهسته مي کند.
منبع: سيمرغ