بزرگنمايي:
چه خبر - با 10 وسيله بسيار خطرناک در آشپزخانه آشنا شويد
تقريبا همه مي دانيم که برخي از وسايلي که در خانه، محل کار يا ماشين استفاده مي کنيم، بهترين بستر براي انواع باکتري ها و زمينهساز برخي بيماري ها هستند. اما شايد کمتر به فضايي مثل آشپزخانه فکر کنيم زيرا اين بخش از خانه محل نگهداري مواد خوراکي است و بيشتر از ديگر اتاق ها تميز شده و وسايلش مورد شستوشو قرار مي گيرد. اما بايد بدانيد که اين مکان علاوه بر داشتن انواع آلودگي ها، حاوي وسايلي است که مي تواند براي سلامت انسان خطرناک باشد. براي آشنايي با اين موارد در ادامه همراهمان باشيد.
10- ظرف هاي پلاستيکي نگهداري از غذا
براي حفظ انعطاف پذيري ظروف پلاستيکي، کارخانه هاي توليدي مواد شيميايي خاصي به آن ها اضافه مي کنند که مي تواند خطرات سلامتي بيشماري بدنبال داشته باشد. بدون شک هيچ کسي دوست ندارد به غذايش مواد سمي اضافه شود بنابراين در مصرف اين وسايل تجديد نظر کنيد.
9- سينک ظرفشويي
از آنجا که باقي مانده و آشغال هاي غذا براي مدتي درون سينک باقي مي مانند، مي توانند زمينه ساز رشد باکتري هايي همچون سالمونلا بشوند. برخلاف تصور، سينک ظرفشويي يکي از آلوده ترين بخش هاي خانه بشمار مي رود.
8- چاقوها
چاقوها هميشه بايد تيز باشند در غير اين صورت بريدن مواد خوراکي، ميوه ها يا سبزيجات با آن ها سخت خواهد بود. ممکن است در نتيجه فشار زيادي که براي برش به دسته چاقو وارد مي کنيد، به دست و انگشتان خود صدمه بزنيد.
7- اسکاچ و سيم ظرفشويي
بهترين بستر براي رشد انواع ميکروب و باکتري، اسکاچ هاي آشپزخانه هستند زيرا دايما با انواع آلودگي ها در تماسند. براي زدودن باکتري از اسکاچ، بهتر است آن را خيس درون مايکروفر بگذاريد يا اسکاچ را چند دقيقه درون محلول رقيق شده سفيدکننده (وايتکس) قرار دهيد. حتي مي تواند آن را درون ماشين ظرفشويي گذاشته و با داغ ترين درجه آب و فشار زياد بشوييد.
6- حوله آشپزخانه
همه ما از حوله آشپزخانه براي خشک کردن دست ها و برداشتن ظروف داغ کمک مي گيريم. از اين رو اين وسيله بسيار آلوده است و محل تجمع انواع ميکروب ها بشمار مي رود.
5- خوشبو کننده هوا
مواد شيميايي موجود در تمامي اسپري هاي خوشبوکننده هوا مي توانند در طولاني مدت موجب بروز سرطان ريه بشوند. بنابراين، بهتر است هواي خانه يا آشپزخانه را با روش هاي ديگري تهويه کنيد. به طور مثال، اجزاه ندهيد زباله ها بيشتر از يک شب در خانه بمانند. يا يک قابلمه آب به همراه ليموترش و دارچين روي شعله بگذاريد تا عطر آن موجب خوشبويي فضا شود.
4- اجاق گاز
هميشه پيش از ترک خانه، شيرهاي اجاق گاز را چک کنيد که خدايي نکرده باز نمانده باشند. با اينکه بيشتر اجاق هاي امروز داراي ترموکوپل (بندآور) هستند، اما براي احتياط بيشتر و پيش گيري از آتش سوزي حتما اين کار را انجام دهيد.
3- ظروف نچسب
تابه و قابلمه هاي نچسب وقتي بيش از حد حرارت ببينند، از خودشان گاز سمي منتشر مي کنند. بنابراين بهتر است از ظروف معمولي استفاده کرده يا دستکم تفلون ها را زياد روي شعله نگذاريد.
2- چرخ گوشت
چرخ گوشت يکي از خطرناک ترين وسايل داخل آشپزخانه بشمار مي رود. هنگام چرخ کردن گوشت مراقب انگشتان دست خود باشيد زيرا در صورت گير کردن در حفره اين دستگاه، ممکن است انگشتان خود را از دست بدهيد.
1- تخته گوشتخوردکني
هميشه از دو تخته جداگانه براي خرد کردن گوشت و سبزيجات استفاده کنيد. گوشت خام حاوي باکتري هاي متعددي است که مي توانند زمينهساز بروز انواع بيماري ها باشند. بخش هاي ضربه خورده يا پاره شده گوشت را نيز دور بيندازيد زيرا محل اجتماع انواع ميکروب هاست.
منبع : roziato.com