بزرگنمايي:
چه خبر - در پاسخ به تهديدهاي آنکارا عليه کردها در شمال سوريه و تهديد به حمله نظامي به شهر عفرين
به نوشته روزنامه فرامنطقهاي الشرق الاوسط، عائشه حسو، رئيس مشترک حزب اتحاد دموکراتيک سوريه در گفتگو با روزنامه فرامنطقهاي الشرق الاوسط درباره موضعگيرياش نسبت به تحرکات نظامي ارتش ترکيه در مجاورت شهر عفرين، در 60 کيلومتري شمال غرب حلب و در مجاورت مرزهاي ترکيه اظهار داشت: اگر ما مورد حملهاي نظامي قرار گيريم، تمامي ساکنان عفرين از جوانان تا کهنسالان و مردان و زنان آن، براي دفاع از شهر خود در آمادگي کامل هستند.
عائشه حسو گفت: عفرين از آغاز بحران سوريه از سه جهت در خاک کشور و در طرف چهارم از سوي ترکيه محاصره شده و به صورت مستمر هدف بمباران و تهديدات مختلف قرار دارد، مسئولان ترکيه با وجود ساخت ديوار حائل علت اين حملات را اينگونه عنوان ميکنند که "عفرين همچنان تهديدي مستقيم براي امنيت ملي ترکيه محسوب ميشود".
حسو افزود: به نظر من علت واقعي اين حملات آن است که ساکنان عفرين که از گروههاي مختلفي تشکيل شدهاند، مديريت مستقل خود از طريق تصويب طرح ساختار فدرال را انتخاب کردند و ترکيه اين را نميخواهد وگرنه منافع مردم سوريه برايش اهميتي ندارد.
رجب طيب اردوغان، رئيس جمهور ترکيه بارها اعلام کرده که کشورش قصد پاکسازي تمامي شهرهاي سوريه شامل عفرين، منبج، تل ابيض، کوباني و قامشلي از وجود "تروريستها" را دارد و البته منظورش از تروريستها، "يگانهاي مدافع خلق کرد" بوده است. يگانهاي کرد که ستون نظامي نيروهاي سوريه دموکراتيک را تشکيل ميدهند، تقريبا کنترل بيشتر نوار مرزي سوريه با ترکيه را در دست داشته و همپيمان جدي آمريکا در عمليات نظامي اين کشور عليه داعش در سوريه محسوب ميشوند.
محمد زاهد غول، نويسنده و تحليلگر ترکيهاي درباره تحرکات نظامي ارتش ترکيه در مجاورت مرزهاي اين کشور با شهر عفرين در گفتگو با الشرق الاوسط اظهار داشت: اين تحرکات براي آن است که ترکيه در جنوب خود با کشوري کرد و مخالف، همسايگي نداشته باشد.
زاهد غول گفت: براي اينکه کشوري کرد به ضرر مردم سوريه تشکيل نشود ما از ارتش آزاد سوريه و تمامي گروههاي سوري مدافع حقوق قومي و ملي خود در شمال سوريه حمايت ميکنيم.
اين نويسنده و تحليلگر ترکيهاي با اشاره به حزب اتحاد دموکراتيک کردها که مديريت مناطق کردنشين شمال شرق سوريه را در دست داشته و آنکارا آن را به ارتباطات جدي با حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) متهم ميکند، گفت: ترکيه اعلام کرده که هرگز اجازه تشکيل يک کشور کرد در شمال سوريه را نخواهد داد و آمريکا حق ندارد شمال سوريه را در اختيار احزاب کرد "تروريستي" قرار دهد.
عقبنشيني نيروهاي دولت سوريه در اوايل سال 2013 به کردها فرصت تشکيل دولتهاي بومي را در سه منطقه داد که اکثر ساکنان آن را کردها تشکيل ميدهند، عفرين يکي از اين مناطق کردنشين بود و علاوه بر آن منطقه الجزيره و کوباني نيز غالبا کردنشين بودند اما تفاوت عفرين با اين دو منطقه در آن بود که در منطقهاي نسبتا دور از ديگر مناطق کردنشين سوريه قرار داشته و شهرها و مناطق عربنشين در اطراف، آن را محاصره کردهاند.
عائشه حسو با تاکيد بر اينکه رئيس جمهور ترکيه متعهد شده عفرين را از يگانهاي مدافع خلق کرد آزاد کند، گفت: نيروهاي ما شايستگي خود را در مبارزه با تروريسم ثابت کردند و پس از نابودي داعش و شکست آنها و بيرون راندنشان از شهر رقه، بزرگترين پايگاه سابق آنها در سوريه، اين نيروها به نمادي جهاني تبديل شدند.
حسو موفقيت دور دوم انتخابات محلي که در ابتداي ماه جاري ميلادي براي اجراي طرح حکومت فدرال با همپيماني گروههاي عربي و مسيحي در شمال شرق سوريه برگزار شد را پاسخ روشن و مستقيمي به تهديدات ترکيه دانست و گفت: همه گروههاي مردمي در عفرين و شهرها و شهرکهاي شمال سوريه پس از طولاني شدن جنگ در سوريه و تبديل آن به جنگي طايفهاي و مذهبي و دور از مفاهيم انقلاب و خروج آن از مسير اصلياش براي تغيير نظام، سيستم فدرال را انتخاب کردند و موضعگيريشان روشن و صريح بود.
وي افزود: عفرين گورستان اشغالگران ترکيهاي خواهد شد همانگونه که کوباني و رقه به گورستان گرو تروريستي داعش تبديل شدند.
منبع: isna.ir