آخرین اخبار

در پخت غذاي نذري به اين نکات دقت کنيد آشپزي

در پخت غذاي نذري به اين نکات دقت کنيد

  بزرگنمايي:

چه خبر - نکته هاي بهداشتي مهم در پخت غذاهاي نذري

با رعايت نکات بهداشتي از بروز بيماري‌هاي قلبي در ماه محرم جلوگيري کنيد. طاهره آزمون کارشناس مسئول بهداشت محيط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: با فرا رسيدن ماه محرم و برگزاري مراسم‌هاي مذهبي در مساجد و تکايا و همچنين توزيع نذورات و غذا در اين ايام احتمال بروز بيماري هاي عفوني روده در مکان هايي که به صورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع مي‌شوند، زياد است.

هنگام پختن غذاهاي نذري ضوابط بهداشتي را رعايت کنيد

وي ادامه داد: در صورت عدم رعايت ضوابط بهداشتي، امکان مسوميت هاي غذايي افراد در اين اماکن مقدس وجود دارد به همين دليل مواد اوليه براي تهيه وآماده سازي غذا از مواد اوليه سالم وبسته بندي شده استفاده کنيد.

اين کارشناس بهداشت درباره پخش نذري در ماه محرم عنوان کرد: دريافت کارت معاينه پزشکي براي آمادگي پخش نذري در محرم لازم است.

وي درباره رعايت نکات بهداشتي در احسان و نذري اظهار داشت: قبل از طبخ غذا و پخش چاي بهداشت فردي همچون شست و شوي دست ها را رعايت کنيد و براي تهيه شربت از آب آشاميدني تصفيه شده استفاده کنيد.

کارشناس مسئول بهداشت محيط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره مواد سرخ کردني اظهار داشت: مواد غذايي سرخ کردني همچون پياز و سيب زميني را هم به جاي روغن جامد در روغن مايع مخصوص سرخ کردني تفت دهيد.

استفاده از ظروف يکبار مصرف پلاستيکي ممنوع!

وي درباره استفاده از ظروف يکبار مصرف در ماه محرم عنوان کرد: در توزيع مواد غذايي گرم براي کاهش آسيب هاي احتمالي به انسان و محيط زيست از ظروف و قاشق هاي يک بار مصرف گياهي و فوم دار مخصوص استفاده کنيد.

آزمون در ادامه اضافه کرد: استفاده از ليوان در هنگام توزيع آب، شربت و شير و جلوگيري از ورود ليوان و پارچ به داخل ظروف نوشيدني ها، در مراسم و دسته هاي عزاداري مانع بروز بيماري هاي عفوني در افراد مي شود.

وي به رعايت نکات ايمني اشاره کرد و افزود: تهيه و نصب وسايل اطفا حريق، به منظور کنترل و جلوگيري از آتش سوزي هاي احتمالي در اماکن برگزاري مراسم ضروري است و به منظور جلوگيري از بيماري هاي واگيردار پوستي وسايل و تجهيزات مشترک را جمع آوري کنيد.

از فرآورده هاي دامي مجاز استفاده کنيد

اين کارشناس مسئول درباره نحوه نگهداري مواد غذايي اذعان داشت: ذبح و قرباني دام در جلوي دسته هاي عزاداري و در محل تکايا با هماهنگي سازمان دامپزشکي و در شرايط کاملا بهداشتي به گونه اي که خونابه آنها پخش نشود صورت گيرد.
آزمون ادامه داد: براي تهيه غذا از فرآورده هاي دامي با کشتار مجاز، بسته بندي شده، مورد تاييد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکي استفاده شود و از قرار دادن مواد غذايي پخته شده در داخل يخچال خودداري کنيد.
وي درباره غذاهاي نذري عنوان کرد: به دليل چربي، شوري و سنگين غذاهاي نذري در خوردن زياده روي نکنيد و براي کاهش چربي و جلوگيري از بروز بيماري هاي قلبي هنگام مصرف از ليمو، سالاد يا سبزي استفاده کنيد.

زمان نگهداري غذاي نذري در يخچال حداکثر 2 روز

وي درباره زمان استفاده از غذاهاي نذري ابراز داشت: غذاي نذري را بيش از 2 روز در يخچال نگه نداريد و در صورت امکان آن را بين خانواده هاي نيازمند يا آسايشگاه هاي سالمندان و مراکز بهزيستي پخش کنيد.
کارشناس مسئول بهداشت محيط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره استفاده از ظروف غذا پس از مدت طولاني، اظهار داشت: هنگام استفاده از ظروف بزرگ براي پخت و پز غذا جهت جلوگيري از بروز آلودگي، گرد و خاک و ترشحات بدن حشرات حتما اين ظروف را با آب و مواد شوينده به خوبي بشوريد



منبع : yjc.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

گراتن ماکاروني، پيش غذايي شيک، خوشمزه و آسان

خودتان آرد سوخاري درست کنيد

اصول آشپزي با آرام پز

فوت هاي اصلي يک کيک خانگي تمام عيار

طرز تهيه سوپ کلم بروکلي

5 اشتباه رايج در آشپزي

پخت دست پيچ يا رولت گوشت با روشي ويژه و خاص

پيتزا سفيد، آسان ترين پيتزا خانگي که مي توانيد درست کنيد

کاربرد 9 پنير معروف دنيا در آشپزي

7 ترفند که آشپزهاي حرفه اي فقط مي دانند!!

ترتيلاي قارچ، يک پيش غذاي خوشمزه و رژيمي

ساندويچ مرغ پنيري، يک شام سريع براي شب هاي نوروز

گراتن مرغ، يک شام خوش طعم و آسان

سبزي پلو با ماهي ويژه، مخصوص روز عيد

پخت ماهي شب عيد با چند پيشنهاد سالم و ساده!

طرز تهيه شيرازي پلو

طرز تهيه خورش سيب و آلو

طرز تهيه برياني مرغ، يک خوراک خوشمزه و متفاوت

پاستا با مرغ و سس آلفردو

غذاهاي ساده در 20 دقيقه + طرز تهيه

گراتن بادمجان، بهترين پيش غذا براي ميهماني

چگونه بوي سوختگي برنج را از بين ببريم؟

طرز تهيه مرغ کنتاکي خانگي

طرز تهيه سس گوجه فرنگي مخصوص افراد ديابتي

مافين انگليسي، يک صبحانه خوشمزه و مقوي

ترشي هاي پاييزي را با اين نکته ها خوشمزه تر کنيد!!

شامي تن ماهي، يک شام سبک، يک پيش غذاي شيک

کوکو سيب زميني قالبي، يک پيش غذاي خوشمزه 15 دقيقه اي

کوفته پنيري ايتاليايي، يک شام سبک و خوشمزه

خوراک مرغ و مايونز فرانسوي

بادمجان سوخاري، پيش غذايي خوشمزه و آسان

کاسترول مکزيکي، يک پيش غذاي خوشمزه، سريع و راحت

مافين سوسيس و پنير، يک پيش غذاي شيک و خوشمزه

پنکيک سيب زميني پنيري، يک پيش غذاي خوشمزه و آسان

سوسيس شکم پر، يک صبحانه خوشمزه، شيک و آسان!

کاپ کيک پاستا، پيش غذايي جديد و باکلاس

سوپ کرمي مرغ، يک پيش غذاي پاييزي خوش طعم

آش شلغم، يک شام عالي براي سرماخوردگي پاييزي

شام شب يلدا امسال، سوپ انار، سوپي با طعمي متفاوت

کيک مرغ و گردو، يک پيش غذاي مقوي و سالم

رولت مرغ، يک پيش غذاي خوشمزه و آسان مخصوص خانم هاي شاغل!

توپک مرغ، پيش غذايي خوشمزه و آسان

سالاد پاستا و مرغ ايتاليايي، يک شام پاييزي خوش طعم و ساده

رول سوسيس و تخم مرغ يک صبحانه لاکچري و ارزان قيمت!!

کوفته کدو سبز، يک کوفته رژيمي و خوشمزه

ساندويچ تن ماهي و کرفس، يک ناهار مقوي براي بچه هاي مدرسه اي

سوپ پنيري مرغ و پاستا، يک سوپ مقوي و خوش طعم پاييزي

اسپاگتي اسکواش شکم پر، شک شام پاييزي خوشمزه

ساندويچ کلاب خانگي، يک تغذيه عالي براي دانش آموزان

سينه مرغ سيردار، يک پيش غذاي رژيمي و خوش طعم