بزرگنمايي:
ادويه هاي خانگي درست کنيد
ادويهها مزهدهندههايي براي پخت و پز هستند. بسياري از خانمها ادويههاي مورد نياز براي آشپزي را از بازار ميخرند، اما برخي از اين ادويهها را ميتوانيد در منزل نيز تهيه کنيد تا هم از سلامت و محتويات مواد آن مطلع باشيد هم خودتان مزه متفاوتي را به دست آوريد.
اگر قصد چنين کاري داريد ما ترکيبات چند نوع ادويه را در ادامه ذکر کردهايم؛ ميتوانيد مواد و مقادير گفته شده را تهيه و مخلوط کنيد و با نگهداري آنها هر وقت قصد استفاده داريد ميزان دلخواه از مواد مذکور را به غذايتان اضافه کنيد تا ببينيد چه مزه عالياي به شام يا ناهار يا حتي ترشيهاي همراه با اين وعدههاي غذايي خواهيد داد.
ادويه خورشي ايراني
يک قاشق مرباخوري از هر دو نوع فلفل سياه و قرمز را با هم مخلوط کنيد و سپس يک قاشق غذاخوري تخم گشنيز را بساييد و به آن بيفزاييد. زردچوبه، دارچين و زيره را از هر کدام، به ميزان يک قاشق غذاخوري به آن بيفزاييد و همه را هم مخلوط کنيد تا ادويه خورشي کامل شود.
ادويه پلويي ايراني
ابتدا از تمام موادي که در پي خواهيم گفت مقداري مساوي فراهم کنيد، اما مقدار ميخک را نصف بقيه مواد در نظر بگيريد. تخم گشنيز، زيره، جوز هندي و ميخک را با همديگر بساييد. سپس آنها را با پودر دارچين و زنجبيلي که از قبل رنده کردهايد ترکيب کنيد.
ادويه عربي
مقدار يک قاشق غذاخوري از موادي چون پودر زيره، رازيانه و تخم گشنيز ساييدهشده را درهم آميزيد و سپس يک قاشق مرباخوري جوز هندي پودرشده و دارچين را (از هر کدام يک قاشق) به آن افزوده، يک قاشق چايخوري فلفل سياه را نيز اضافه کنيد و همگي را خوب با يکديگر مخلوط کنيد.
ادويه هندي
از زنجبيل، دارچين و فلفل سياه يک قاشق مرباخوري برداريد و با هم ترکيب کنيد. يک قاشق غذاخوري جوز هندي را نيز همراه با يک قاشق مرباخوري هل بساييد و به مواد پيشين اضافه کنيد. حالا زيره و ميخک را پودر کنيد و مقدار يک قاشق غذاخوري از پودر زيره و يک قاشق چايخوري از پودر ميخک را با بقيه مواد مخلوط کنيد.
ادويه مکزيکي
زيره را پودر کنيد، فلفل را بساييد و سپس دو قاشق غذاخوري پابريکا (فلفل دلمهاي قرمز) را با يک قاشق مرباخوري زيره و يک قاشق مرباخوري فلفل ساييده مخلوط کنيد. اکنون يک قاشق چايخوري پودر سير را با نصف قاشق چايخوري پودر ميخک مخلوط کرده با مواد پيشين ترکيب کنيد.
ادويه فرانسوي
فلفل سياه و جوز هندي را بساييد. از هر کدام يک قاشق غذاخوري برداشته، با همين مقدار (يک قاشق) دارچين ترکيب کنيد. اکنون يک قاشق چايخوري پودر ميخک را به مواد بيفزاييد و بار ديگر همه را خوب مخلوط کنيد.
ادويه آبگوشتي
مقدارهاي مساوي از فلفل سياه ساييده، باديان، پودر ميخک، جوزهندي ساييده و دارچين را ترکيب کرده و به آبگوشت اضافه کنيد.
ادويه ترشي
مقادير برابر از زردچوبه، ادويه کاري، زيره سياه و سبز ساييده شده، تخمهاي گشنيز و سياهدانه ساييده شده، گلپر و نعناع خشک را با هم ترکيب کنيد و درون انواع ترشي بخصوص ليته بريزيد. مزه آن را عالي خواهد کرد.
منبع : چهارديواري جام جم