آخرین اخبار

جديدترين آنفولانزا با نام ياماگاتا چه نشانه هايي دارد؟ اخبار پزشکي

جديدترين آنفولانزا با نام ياماگاتا چه نشانه هايي دارد؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - ياماگاتا نوع جديد آنفولانزا داراي چه نشانه هايي است؟

درست 100سال پيش ويروس آنفولانزاي اسپانيايي شايع شد و 40سال پس از بروز نخستين ويروس، آنفولانزاي آسيايي ظهور پيدا کرد و بعد از آن هم آنفولانزاي هنگ‌کنگي. اگرچه اين ويروس در يک قرن گذشته موجب مرگ تعداد زيادي از افراد در جهان شده است اما همواره سير مرگ‌ومير ناشي از آن سير نزولي داشته است. اين بيماري که شايع‌ترين ويروس در فصل سرما است دستگاه‌ تنفسي ‌را درگير مي‌کند و شديدا مسري است. ‌مدت‌ زمان‌ شروع‌ علائم‌ آنفولانزا از زمان‌ وارد شدن‌ ويروس‌ به‌ بدن‌ بين 24 تا 48ساعت‌ است‌.
افزايش تب يا سرفه، وجود خون در خلط، گوش درد، تنگي‌نفس يا درد قفسه سينه، ترشحات غليظ از بيني، سينوس‌ها يا گوش‌ها، درد سينوس و درد يا سفتي گردن از جمله علائمي است که فرد با مبتلا شدن به ويروس آنفولانزا با آن‌ها مواجه مي‌شود. ويروس‌هاي آنفولانزاي موجود در قطرات تنفسي از طريق سرفه و عطسه منتشر مي‌شوند. در اغلب موارد اين انتشار از فرد به فرد و معمولا از طريق تماس دست با آنچه که به ويروس آنفلوانزا آلوده شده است و سپس تماس دست آلوده با دهان و بيني فرد منتقل مي‌شود. با اين توضيح که بزرگسالان ممکن است ديگران را روز قبل از شروع علائم تا روز پس از بروز بيماري مبتلا کنند که اين امر به اين معني است که شما مي‌توانيد فردي را قبل از آنکه بيماري در شما ايجاد شده باشد مبتلا کند.

براي جلوگيري از انتقال و انتشار ويروس آنفولانزا چه بايد کرد؟

ايرج خسرونيا، متخصص بيماري‌هاي داخلي در اين‌باره تاکيد مي‌کند: کسي که به اين بيماري مبتلا شده مي‌تواند از طريق هر يک از راه‌هاي انتقال حتي در يک اتاق سربسته شما را مبتلا کند بنابراين تنها راه پيشگيري از اين بيماري اين است که مبتلايان حتما در بخشي تحت‌نظر باشند که با کسي در تماس نباشند. ملاقات‌کنندگان هم بايد از بوسيدن و دست دادن خودداري کنند. کساني هم که از کشورهاي همجوار وارد کشور مي‌شوند حتما رعايت کنند. يک نفر مي‌تواند صدها نفر را مبتلا کند. اگر کسي حس کرد که به اين بيماري مبتلا شده حتما به پزشک مراجعه کند. چون درمان در روزهاي اول بسيار آسان‌تر است.

چه افرادي بيشتر در معرض ابتلا به ويروس آنفولانزا هستند؟

جديترين آنفولانزا با نام ياماگاتا چه نشانه هايي دارد؟

افراد داراي کهولت سن، خانم‌هاي باردار و کساني که زمينه يک بيماري خاص ديگري را دارند بيشترين قربانيان اين بيماري هستند، مثل بيماران نارسايي‌هاي قلبي و ريوي که ويروس به آنها غلبه کرده و موجب مرگ آنها مي شود. رعايت اصول بهداشتي مثل شستن دست‌ها بعد از تماس با وسايل نقليه، اتوبوس، مترو به طور جدي توصيه مي‌شود. پرستاران و کساني که از اين بيماران مراقبت مي‌کنند بايد حواس‌شان باشد که حتما از ماسک و روپوش مناسب استفاده کنند که موجب انتقال بيماري نشوند. نشانه‌هاي اين بيماري در روزهاي اول به شکل سرماخوردگي است. اما به مرور تب و مشکلات تنفسي و ريوي، بدن‌درد و ضعف عمومي و بي‌حالي را به‌همراه دارد و اگر کسي اين نشانه‌ها را در خودش ديد بايد سريع به پزشک معالج مراجعه کند.
در حال حاضر وضعيت بروز و شيوع آنفولانزا در کشور وضعيت خوبي نيست. از سوي ديگر، سينه‌پهلو بعد از آنفولانزا هم منجر به بستري‌هاي مکرر بيماران در بخش‌هاي داخلي، عفوني و حتي ICU شده است.

گونه‌هايي از آنفولانزا که تاکنون در ايران نبوده است

براي اولين بار هم برخي از گونه‌هاي جديد ويروس آنفلوآنزا را که تا به حال در ايران وجود نداشت، شاهد بوديم. به‌عنوان مثال يک گونه از آنفلوآنزاي نوع B است که گونه‌اي به نام ويکتوريا است که قبلا در واکسن آنفلوآنزا بود و فرد آن را تزريق مي‌کرد اما در حال حاضر علاوه بر گونه ويکتوريا يک گونه جديد به نام ياماگاتا شيوع پيدا کرده که در واکسن هم وجود ندارد و به همين دليل حتي ممکن است افرادي که واکسن آنفلوآنزا را تزريق کرده‌اند، هم به اين گونه از آنفلوآنزاي نوع B مبتلا شوند. اين ويروس در واکسن منظور نشده بود اما در گردش است. البته ممکن است در سال‌هاي آينده، واکسن چهار ظرفيتي وارد شود که اين‌گونه آنفلوآنزا را هم در خودش دارد.
اما از آنجايي که شيوع آنفلوانزاي فصلي در همين فصلي است که در آن به سر مي‌بريم، برخي گروه‌ها در صورت ابتلا به آنفلوانزا در معرض خطر بيشتري هستند و اين گروه‌هاي شامل اين افراد هستند؛ سالمندان يا افرادي که يک بيماري زمينه‌اي مثل بيماري‌هاي قلبي، ريوي، نارسايي کليه، نارسايي کبد و ديابت کنترل نشده دارند. در اين ميان، بيماران سرطاني که تحت درمان هستند و کساني که داروهاي سرکوب‌کننده سيستم ايمني دريافت مي‌کنند و نيز خانم‌هاي باردار در صورت ابتلا به آنفلوآنزا در معرض خطر بيشتري قرار دارند.

تزريق واکسن آنفولانزا را جدي بگيريد

اهميت تزريق واکسن آنفولانزا براي افراد مسن يا داراي بيماري‌‌هاي زمينه‌اي بسيار زياد است و کساني مبتلا به آنفلوانزا مي‌شوند که به اين توصيه توجه نکرده و موضوع را جدي نمي‌گيرند زيرا اين افراد با آدم‌هاي معمولي فرق مي‌کنند و آنفلوآنزا براي اين افراد خطرناک‌تر از مردم عادي است و حتي ممکن است جان خود را به دليل ابتلا به اين بيماري از دست بدهند.
ديگر افرادي که در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا هستند عبارتند از افرادي که همودياليز مي‌شوند، افراد مبتلا به HIV مثبت، مبتلايان به بيماري‌هاي صعب‌العلاج، افرادي که تحت درمان‌هاي کورتون، راديوتراپي يا شيمي‌درماني هستند، تمامي کادر و گروه پزشکي بايد اين واکسن را تزريق کنند.
مردم بايد نسبت به رعايت مسائل بهداشتي فردي و اجتماعي حساس باشند. بهترين کار اين است که اگر کسي فرزندش به آنفولانزا مبتلا شد، او را چند روزي به مدرسه نفرستد يا اگر کسي آنفولانزا دارد از رفتن به محل کار خودداري کند و دو تا سه روز در خانه استراحت کند. همچنين افراد مبتلا، در خانه يک حالت خودقرنطينگي براي خودشان ايجاد کنند. يعني اگر يکي از اعضاي خانواده مبتلا شده است، در يک اتاق بخوابد و ساير اعضاي خانواده در اتاق ديگر. در غير اين‌صورت همه افراد خانواده به آنفولانزا مبتلا مي‌شود.
آنفولانزا ممکن است از زمان آغاز اولين علائم تا پنج الي هفت روز آلوده‌کننده باشد، از طرفي عدم شست‌وشوي مکرر دست، زنجيره انتقال عفونت‌هاي ويروسي دستگاه تنفسي فوقاني از فرد مبتلا به بقيه افراد را ايجاد مي‌کند، بنابراين اگر مي‌خواهيم به آنفولانزا مبتلا نشويم با افراد دست ندهيم، روبوسي نکنيم و دست‌ها را مکررا بشوييم.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تفاوت هاي آنفولانزا با سرماخوردگي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 8 درمان خانگي عليه آنفولانزا

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم آنفولانزا چيست؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آنفولانزا و سرماخوردگي و 10 افسانه درست و غلط

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درمان سرماخوردگي و آنفولانزا با اين برنامه هاي غذايي روزانه


منبع: armandaily.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

يک دليل ديگر براي اين که غذاي مانده نخوريد

زمان انجام حجامت و فوايد حجامت

براي حفظ سلامت در سفر چه کنيم؟ قبل از مسافرت بخوانيد

کمبود اين ويتامين=عصبانيت و پرخاشگري

آب چاق مي کند يا لاغر؟

اسپري بيني ضد افسردگي توليد شد

استفاده از ذرت دام در چيپس و پفک چه خطري دارد؟

اقدامات لازم در زمان سوختگي چهارشنبه سوري

علت ايجاد طعم تلخ در دهان چيست؟

کمبود ويتامين D و بيماري آسم چه ارتباطي با هم دارند؟

قرص آهن چاق مي کند؟قرص آهن معادل چقدر خوراکي است؟

آيا صداي يک ترقه مي تواند باعث کاهش شنوايي شود ؟

سه خوراکي موثر در کاهش قندخون

عوارض عمل بيني و بوتاکس را بدانيد و بعد تصميم بگيريد

آيا باکتري هاي کاهو خطرناک هستند؟ روش صحيح شستن کاهو

کاهش فشار خون با ورزش

ارتباط عود مجدد ام اس با آلرژي غذايي

چه آزمايش هايي را ناشتا مي گيرند؟

باورهاي غلط راجع به سرماخوردگي:ليمو شيرين،شلغم،سوپ بخوريد و ...

نکته بهداشتي روز: تورم گره‌هاي لنفاوي

دو خوراکي مفيد جهت اسهال کودکان

اگر عصرها حمام مي رويد حتما اين مطلب را بخوانيد

موثرترين واکسن آنفلوانزا کدام است؟

ابداع روشي براي پيشگيري از عفونت زخم با پروبيوتيک ها

ويروس هپاتيت A تا چند وقت زنده مي ماند؟ + راههاي انتقال هپاتيت A

کبد چرب نوعي هپاتيت غيرويروسي + وضعيت هپاتيت در ايران

قابليت سرطان کشي در بدن انسان

اگر فشار خون داريد در هواي سرد خيلي بيشتر مراقب باشيد

چرا کامران تفتي دچار حمله قلبي شد؟ در زمان حمله قلبي چه بايد کرد؟

چرا برخي مبتلايان به ديابت نابينا مي شوند؟

بوسيدن راه انتقال خطرناک ترين ويروس ها، لطفا بچه ها را نبوسيد!

تشخيص زردي نوزاد در 10 دقيقه با نانو حسگرهاي جديد

دردي که با مسکن درمان نمي شود، چه زماني خطرناک است؟

ميزان ابتلا به ايدز افزايش يافته يا کاهش؟

آيا تبليغ درمان قطعي ديابت در ماهواره واقعيت دارد؟

توصيه هاي وزارت بهداشت به کساني که حيوان خانگي دارند

آيا کم کاري تيروئيد و پرکاري تيروئيد با سرطان ارتباطي دارند؟

اگر مي خواهيد چشم هايتان را ليزيک کنيد، حتما اين مطلب را بخوانيد

اگر مبتلا به کم خوني هستيد، بيشتر مراقب آلودگي هوا باشيد!

خطر مرگ در کمين افرادي که زياد مي خوابند

آيا دخترزا بودن يا پسرزا بودن بعضي خانم ها واقعيت دارد؟

راههاي پيشگيري ازمبتلا شدن به کمردرد

ورزش علائم يائسگي را کاهش مي دهد

پيش بيني بيماري هاي قلبي از کودکي امکان پذير شد

مهار سلول هاي سرطاني با قرص زعفران

درمان شنوايي با يک راهکار جديد

شراب دست ساز چگونه باعث مرگ و نابينايي مي شود؟

کشف روشي جديد براي کاهش قند خون با مواد خوراکي

افزايش طول عمر با 5 عادت ساده

توصيه هاي وزارت بهداشت به دانش آموزان در سال تحصيلي جديد