بزرگنمايي:
چه خبر - صحبت هاي مرتضي ايماني راد درمورد آينده بيت کوين
مرتضي ايماني راد، در کانال تلگرام موسسه مطالعات اقتصادي بامداد، نوشت: اميدوارم بانک مرکزي با رسميت دادن به اين ارزها در کشور، گامي اساسي در اتصال بازار ايران به بازار ارزهاي رمز پايه در جهان بردارد.
يکي از پديده هاي دوست داشتني سال 2017، اوج و در نتيجه همه گير شدن ارزهاي ديجيتال يا رمز پايه cryptocurrency بود. يکباره همه به سمت اين ارزها هجوم بردند و رهبر آنها، يعني بيت کوين، به نزديک بيست هزار دلار براي هر بيت کوين رسيد.
همين کافي بود که سرمايه گذاران به سمت اين ارزها روي آوردند، بروکرها شروع به رشد کردند، و اين يورش به شکلي بود که در انتهاي سال 2017 براي خريد اين ارزها در بروکرهاي ارزهاي ديجيتال صف درست شد، صفي که به نوعي در کار آنها اختلال جدي ايجاد کرد.
به موازات تلاش براي توليد و عرضه، ارزهاي رمز پايه نيز شدت گرفت و در سال 2009 از يک ارز به نزديک 2500 ارز در اول سال 2018 رسيد. هم اکنون سرمايه گذاران بدون قيد و شرط روي اين ارزها سرمايه گذاري مي کنند و روز به روز بر قدرت آنها و قيمت آنها اضافه مي شود و در دانشگاهها هم بعضي اساتيد اقتصاد صحبت از سقوط قريب الوقوع اين ارزها مي کنند.
سرمايه گذاران در زمين بازي، روز به روز اين ارزها را تقويت مي کنند و اساتيد اقتصاد از دورن کلاسهاي درس، به آنها مي تازند.
به نظرم آينده در اختيار ارزهاي ديجيتال خواهد بود. چون اين ارزها بدون دخالت هيچ فرد، دولت و بانک مرکزي اداره مي شوند و قدرت آنها به توليد و توزيع دموکراتيک آنها است.
طبيعي است که اين ارزها نيز همانند هر پديده جديدي با مشکلاتي مواجهند، ولي از آن طرف هم قدرت تکنولوژي اين ارزها blockchain روز به روز قدرتمند تر مي شود.
اخيرا مديران تلگرام گفته اند ( اگر اين خبر درست باشد )، که ممکن است تلگرام را با تکنولوژي بلاک چين ارايه کنند. اگر اين اتفاق بيفتد هيچ فرد، سازمان و يا کشوري نمي تواند آن را مديريت و يا کنترل و يا فيلتر کند.
با لمس کاربرد تکنولوژي بلاک چين در تلگرام، مي توان به قدرت ارزهاي ديجيتال پي برد. اين تکنولوژي نه تنها در ارزها، بلکه در حوزههاي زيادي از اقتصاد، پيش بيني مي شود که به کار گرفته شود.
در اين صورت، حتي مفاهيم رشته اقتصاد نيز متحول خواهند شد. اميدوارم بانک مرکزي با رسميت دادن به اين ارزها در کشور، گامي اساسي در اتصال بازار ايران به بازار ارزهاي رمز پايه در جهان بردارد. چيزي که بسياري از کشورهاي پيشرفته از آن دوري كرده اند.
منبع: khabaronline.ir