بزرگنمايي:
چه خبر - تصاوير ماهوارهاي دست عربستان را رو کرد
تصاوير ماهوارهاي که توسط استارت آپ Bird.i گردآوري شده است، نشان ميدهد با وجود تعهد عربستان براي کاهش توليد در راستاي توافق نفتي اوپک، نفت خامي که در دو پالايشگاه بزرگ راس تنورا و يانبوي عربستان نگهداري ميشود در فاصله ژانويه تا ژوئن سال 2017 افزايش يافت در حاليکه آمارهاي رسمي عربستان کاهش ميزان توليد را نشان ميداد.
شرکت Bird.i تصاوير ماهوارهاي، پهپاد و هوايي از منابع مختلف را جمع آوري و تحليل ميکند. برخي از اين تصاوير به صورت سياه و سفيد و برخي به صورت رنگي گرفته شدهاند. اين فناوري اجازه ميدهد پر بودن مخازن نفتي بر اساس سايه سقف شناور مخازن برآورد شود. هر چه سايه بيشتر باشد نشان ميدهد که سطح و مخازن نفت پايين هستند. عواملي مانند زماني که تصاوير گرفته شدهاند، موقعيت خورشيد و موقعيت ماهواره نيز در نظر گرفته شدهاند.
تصاوير ماهوارهاي که توسط استارت آپ Bird.i از 2 پالايشگاه بزرگ راس تنورا و يانبوي عربستان گردآوري شده است
تصاوير گرفته شده از پالايشگاه راس تنورا که بزرگترين پالايشگاه عربستان با ظرفيت 550 هزار بشکه در روز است، نشان ميدهد ذخاير در ژانويه نسبت به مارس کمتر بودهاند که توليد بالاتر عربستان را نشان ميدهد.
به گفته کورنتين گيلو، موسس و مديرعامل شرکت Bird.i، تصاوير پايانه يانبو که يک پالايشگاه بزرگ با ظرفيت 225 هزار بشکه در روز است، نشان ميدهد ميزان ذخاير در نوامبر سال 2016 در مقايسه با ماه مه سال 2017 نسبتا اندک بوده است.
با اينهمه تصوير ديگري از يانبو که در دسامبر سال 2017 گرفته شده است، سايه بيشتري را نشان ميدهد که گوياي کاهش دوباره عرضه نفت در نيمه دوم سال است.
عربستان سعودي يکي از بزرگترين توليدکنندگان نفت جهان و بزرگترين صادرکننده عضو اوپک است. اعضاي اوپک در نوامبر سال 2016 در مواجهه با اشباع عرضه نفت و سقوط قيمتها، با کاهش توليد موافقت کردند و در نوامبر سال 2017، توليدکنندگان اوپک و غيراوپک با کاهش توليد تا پايان سال 2018 موافقت کردند.
عربستان سعودي در طول سال 2017 کاهش ذخاير نفت خود را اعلام کرد و در آمار رسمي که به ابتکار آمار سازمان مشترک (Jodi) ارايه کرد، از کاهش ذخاير نفت خود به ميزان 5.4 ميليون بشکه در فاصله ژانويه تا ژوئن سال 2017 خبر داد و همچنين اعلام کرد ميزان ذخاير در فاصله مارس تا سپتامبر روند نزولي داشته است.
به گفته يک تحليلگر انرژي، پيشبيني روند قيمت نفت با در نظر گرفتن مجموعهاي از عوامل شامل تقاضاي جهاني، تغييرات فناوري و سياست دشوار است. اگر معلوم شود رفتار و گفتار عربستان يکي نبوده است، براي قيمت نفت کاملا بيثبات کننده خواهد بود.
اقتصاد عربستان سعودي به شدت به نفت وابسته است و اين کشور تلاش ميکند در مواجهه با عرضه بالا و قيمتهاي پايين اين مشکل را رفع کند. عربستان در برنامه "دورنماي 2030" بدنبال متنوع کردن اقتصاد و پر کردن مخازن دولتي است.اين کشور قصد دارد در راستاي اين پروژه، سهام غول نفتي آرامکو را که از پالايشگاههاي راس تنورا و يانبو استفاده ميکنند، در بازار عرضه کند.
منبع:isna.ir