بزرگنمايي:
چه خبر - صحبت هاي مدير ارشد سابق فيس بوک در مورد مضرات استفاده از آن
يکي ديگر از مديران ارشد سابق شبکه اجتماعي فيس بوک، روز گذشته در مورد خطرات و آسيب هاي آن براي جوامع مختلف در سراسر جهان اظهار نگراني کرده است.
به نقل از ورج، چامات پاليهاپيتيا که در سال 2007 به گروه کوچک موسس فيس بوک پيوست و به سمت معاون اول اين شبکه اجتماعي در حوزه رشد تعداد کاربران منصوب شد، تصريح کرده که به علت کمک به ايجاد و شکل گيري فيس بوک به شدت احساس گناه مي کند.
وي افزوده است: من فکر مي کنم ما ابزاري خلق کرده ايم که باعث از هم گسيختگي تار و پود جامعه و پيوندهاي آن شده است.
اين مدير ارشد سابق فيس بوک که در جمع فارغ التحصيلان دانشکده کسب و کار دانشگاه استنفورد سخن مي گفت، توصيه کرد به طور جدي به دنبال کنار گذاشتن استفاده از اين شبکه اجتماعي باشند.
وي دامنه صحبت هاي خود را از فيس بوک فراتر برد و کل اکوسيستم جهان آنلاين را هدف قرار داد. به گفته وي اين شبکه هاي اجتماعي يک دور باطل کوتاه مدت و مبتني بر تحريک ترکيب دوپامين موجود در بدن انسان را به وجود مي آورند.
دوپامين در مغز نقش پيام رسان عصبي و در خون نقش هورموني دارد و مهمترين نقش را در ايجاد لذت و پاداش در انسان ايجاد مي کند. افزايش دوپامين در مناطق خاصي از مغز که به مرکز پاداش معروفاند در فرد ايجاد حس سرخوشي (پاداش) ميکند، به همين دليل، داروهاي دوپامينرژيک بصورت عمده مورد سوء استفاده قرار ميگيرند.
چامات پاليهاپيتيا تصريح کرد: شبکه هاي اجتماعي در حال تخريب کارکرد جامعه هستند، زيرا مبتني بر عدم همکاري جمعي و تعامل، انتشار اخبار سوء، عدم اعتماد و غيره هستند و اين مشکل خاص آمريکا نيست و به معضلي جهاني مبدل شده است.
وي به انتشار خبري دروغين در مورد ربايش چند کودک در هند از طريق پيام رسان واتس اپ اشاره کرد و افزود: انتشار اين خبر کذب به قتل عام چند بيگناه در اين کشور منجر شد و اين پديده اي است که از گسترش شبکه هاي اجتماعي حاصل شده است. با گسترش اين پديده بازيگران بد، قادر به دستکاري ذهن مردم هستند، تا آنها را وادار به انجام کارهاي مطلوب و مدنظر خود کنند.
اين يک واقعيت است. من تلاش مي کنم استفاده از فيس بوک را به حداقل ممکن برسانم و فرزندانم مجاز نيستند از اين کثافت استفاده کنند. البته شرکت فيس بوک کارهاي خوبي هم در دنيا انجام مي دهد.
پيش از اين در ماه نوامبر شن پارکر از موسسان اوليه فيس بوک هم از سواستفاده فيس بوک از برخي ويژگي هاي روانشناختي انسان ها به منظور تشويق افراد به استفاده مداوم از اين شبکه اجتماعي خبر داده بود.
منبع: mehrnews.com