بزرگنمايي:
چه خبر - پژوهش در باره روي تاثير آنتياکسيدانها در کارکرد مغز
دکتر رضا اماني، رييس مرکز تحقيقات تغذيه دانشگاه علوم پزشکي اصفهان گفت: ، در مورد ارتباط آنتي اکسيدانها با کارکرد مغز، گفت: بهترين ترکيبات آنتي اکسيداني در ميوهها و سبزيهاي تازه و مقداري هم نيز در حبوبات است، هرچه ميوه و سبزي پر رنگ تر باشد، ترکيبات آنتي اکسيداني آن بيشتر است و ارزش تغذيه بالاتري دارد.
وي ادامه داد: مغز يک عضو فعال است که مصرف اکسيژن و مقدار چربي بالايي دارد، در نتيجه ميزان آسيب پذيري آن بالا است، اين آسيبها، آسيبهاي آنتي اکسيداني هستند. کمکي که ميتوان از طريق تغذيه کرد، اين است که منابعي از مواد خوراکي و ترکيباتي که در غذاها وجود دارد، را به خون و مغز برسانيم، تا از اين آسيبها که با گذشت زمان به همه ما وارد ميشود پيشگيري کنيم و کارکرد مغز را بهبود ببخشيم.
استاد دانشگاه علوم پزشکي اصفهان عنوان کرد: يکي از کارکردهاي مهم آنتي اکسيدانها، تاثير آنها به عنوان محافظ و يادگيري و کند شدن روند پيري مغز است؛ بنابراين اگر بتوانيم اين تحقيقات را به نتيجه برسانيم کمک بزرگي به سلامت سيستم عصبي و کارکرد مغز کردهايم.
وي با بيان اينکه تحقيقات در زمينههاي مغز، اعصاب و جنبههاي رفتاري امر دشواري است، زيرا اندازهگيري و کنترل آن مشکل است، گفت: به کمک همکاران و دانشجويان دورههاي تخصصي 15 سال روي اين موضوع تحقيق ميکنيم و تاکنون به نتايج خوبي رسيدهايم، پرداختن به اين موضوع داراي جنبههاي نويني است و در دنيا روي اين موضوع زياد کار نشده است.
رييس مرکز تحقيقات تغذيه دانشگاه علوم پزشکي اصفهان با تاکيد بر اينکه بهترين ترکيبات آنتي اکسيداني در ميوهها و سبزيهاي تازه و مقداري هم نيز در حبوبات موجود است، گفت: ما بايد آسيببهاي سيستم عصبي مغزي را از طريق مواد خوراکي موجود در توليدات داخلي کشور، کاهش دهيم تا نياز به درمان و دارو نداشته باشيم.
اماني افزود: هرچه ديرتر فرد دچار پيري سلولهاي عصبي شود و هرچه ابتلا به بيماريهايي مانند ام اس، آلزايمر و پارکينسون به تاخير افتد، طبيعتا زندگي بهتري خواهيم داشت.
وي بيان کرد: بخشي از تحقيقات ما هنوز زمان ميبرد به کاربرد برسد تا به عدد مشخصي در استفاده از مواد برسيم. ما به نتيجه قطعي که مثلا بگوييم چه ميزان ويتامين دي يا ترکيبات مواد خوراکي در زردچوبه يا سويا و غير ... بيماري ها را به تاخير مياندازد، نرسيدهايم.
منبع: isna.ir