بزرگنمايي:
چه خبر - تفاوت مرغ سبز و مرغ ارگانيک
دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنايع غذايي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي، با اشاره به ارگانيک نبودن مرغهاي عرضه شده با نام و عنوان مرغ سبز در فروشگاهها گفت: تنها تفاوت اين مرغها آن است که به آنها آنتيبيوتيک و داروهاي آنتي کوکسيديوز که درمانگر نوعي بيماري انگلي طيور با همين نام است داده نشده است. دکتر آراسب دباغ مقدم اضافه کرد: هنوز اين امکان مهيا نيست که مرغدار يا سازمان ناظري بخواهد مرغ را در شرايط ويژه و کنترل شده اي پرورش دهد و نام ارگانيک بر روي آن بگذارد.
اين متخصص درباره تصور برخي افراد از ارگانيک بودن گوشتهاي موسوم به مرغ سبز گفت: مرغ وقتي ارگانيک محسوب مي شود که در طول دروه رشد از شرايط ويژه اي برخوردار باشد. يعني از نظر آب، غذا و محيط زندگي شرايط کاملا طبيعي و کنترل شده اي داشته باشد. بنابراين به صرف استفاده نکردن از داروهاي انتيبيوتيک نميتوان نام ارگانيک را به آن اطلاق کرد. هنوز هيچ مرغ معمولي يا سبز بستهبنديشده ارگانيکي نداريم و اگر عرضه کنندگان اين محصولات چنين ادعايي کنند، صحت ندارد. فعلا فقط مرغ سبز، مرغ بدون آنتي بيوتيک محسوب مي شود. اين مرغ در طول دوره پرورش چهار نوبت (ابتداي رشد، دو نوبت اواسط رشد و يک نوبت انتهاي رشد) توسط سازمان دامپزشکي کشور مورد آزمايش و نمونه برداري قرار مي گيرد و اگر عاري از آنتي بيوتيک باشد مجوز فروش آن به نام مرغ سبز، نه به نام ارگانيک، صادر مي شود.
به گفته اين متخصص صنايع غذايي، اين نوع مرغ در مرغداري هايي که مديريت بهداشتي بالايي دارند قابل پرورش است و طعم بهتري دارد.مسئول نظارت بر کليه فراورده هاي خام دام و طيور يعني آن دسته از محصولاتي که پخته و فراوري نشده باشند همچون مرغ خام معمولي و سبز بر عهده سازمان دامپزشکي کشور است. مرغ هاي معمولي هم بايد توسط مسول فني-بهداشتي مرغداري بررسي شوند که از آخرين زمان مصرف آنتي بيوتيک در مرغداري تا هنگام ارسال مرغ ها به کشتارگاه، مدتي که ما به آن دوران منع مصرف مي گوييم، سپري شده باشد. البته ممکن است بر اساس وجدان کاري مرغدار و دکتر دامپزشک، برخي اين دوران را رعايت نکنند و گواهي صوري صادر شود.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر آزمايشي در مورد مرغ هاي معمولي توسط سازمان دامپزشکي کشور انجام نمي شود و در اين زمينه، تنها فعاليت هاي پژوهشي در قالب طرح هاي تحقيقاتي انجام شده است، درباره امکان کاهش اثر نامطلوب آنتيبيوتيک با حرارت دادن در زمان پخت گفت: برخي از آنتي بيوتيک ها در اثر حرارت حين پختوپز خنثي مي شوند و از ميزان سمي بودن آنها کاسته مي شود، اما برخي ديگر خير. در هر صورت بهتر است مرغ فاقد آنتي بيوتيک باشد يا زمان منع مصرف آن رعايت شده باشد.
منبع:salamatonline.ir
-
شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۹:۵۹:۳۸ AM
-
۱۰۵ بازدید
-
-
چه خبر