هشدار درباره پخت غذا در دماي بالا
علمي
بزرگنمايي:
چه خبر -
مطالعات محققان دانشگاه ادينبورگ نشان مي دهد کباب کردن و سرخ کردن غذا به جاي آب پز کردن يا بخار پز کردن آن، احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي را افزيش مي دهد.
سرخ کردن، برشته کردن و کباب کردن غذاها مستلزم قرار گرفتن آنان در دماي بالاست و اين موضوع باعث افزايش اسيدهاي چرب ترانس مي شود. معمولا پخت غذا در دماي بالا در کشورهاي جنوب آسيا بسيار شايع است؛ ولي اين مطالعه نشان مي دهد نرخ ابتلا به بيماري هاي قلبي در چين بسيار پايين تر است و دليل آن نيز بخار پز و آب پز کردن غذاهاست.
معمولا ساختار شيميايي غذا در دماي 150 درجه سانتي گراد به بالا تغيير کرده و ترکيباتي به نام NFCs توليد مي شود. در بخار پز و آب پز کردن غذا، حداکثر دما بين 100 تا 130 درجه سانتي گراد است؛ در حالي که در پخت غذا به شيوه آسياي جنوبي، گاهي دماي پخت به 500 درجه سانتي گراد نيز مي رسد و با افزايش اسيدهاي چرب ترانس، نرخ ابتلا به بيماري هاي قلبي را افزايش مي دهد. نتيجه اين مطالعه در کاهش ابتلا به بيماري هاي قلبي بسيار حائز اهميت است.
به گزارش سازمان جهاني بهداشت (WHO)، بيماري هاي قلبي عروقي مهمترين عامل مرگ و مير در سراسر جهان محسوب مي شوند.
فشار خون، قند خون و کلسترول بالا، استعمال دخانيات، چاقي و مصرف ناکافي ميوه و سبزيجات، از مهمترين عوامل خطر اين عارضه هستند. بر اساس گزارش WHO، حدود 80 درصد مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلبي با اتخاذ شيوه سالم زندگي و فعاليت بدني قابل اجتنابند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Nutrition منتشر شده است.
5454
-
سه شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۸:۵۰:۲۲ AM
-
۲۳۸ بازدید
-
-
چه خبر